AnetkaS 30.08.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 A co, my jesteśmy lepsi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 30.08.2008 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 A co, my jesteśmy lepsi ? Tak jakoś wyszło, praktyka u mnie bardzo słaba, a jak widać zawodowcy nie zawsze są lepsi Spali do 9 jak niemowlęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 31.08.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Tomku, co zaglądnę do Twojego dziennika to jestem mile zaskoczona ( muszę zaglądać tu częściej). Naprawdę jestem pod wrażeniem " nowej" ekipy.Idą jak burza. Domek już wygląda super.Oby tak dalej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 01.09.2008 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Aniu zapraszam do zaglądania Ja od dawna śledzę Wasz dziennik, a odwiedziny u Was przekonały nas do wybrania projektu. Może to nie iskierka, ale zmiany które chcieliśmy wprowadzić i tak zrobiły by z niej południową Ekipę dzisiaj pożegnałem, skończyli pracę i mam 3-4 dni na sprzątanie terenu. Maksymalnie w poniedziałek startują górale z dachem, oj znów się zacznie... Po 2 tygodniach "urlopu" po raz pierwszy zamiast chcieć wracać do pracy, to przydałoby się o wszystkim zapomnieć i gdzieś wyjechać na 3 tygodnie - a nie było jednego dnia spokojnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 05.09.2008 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Tomku, Ile płaciłeś za materiał na więźbę dachową? Mi wyceniono na 5700 zł.-impregnowana ciśnieniowo? Czy to dużo? Zaraz dorwie Cię "ponury" administrator Ja płacę 710zł/m3 także za impregnowane ciśnieniowo (teoretycznie będzie tego ok. 6,5m3), łaty i kontrłaty również mam tak zabezpieczone. Więźbę poprzez hurtownię ściągam z Niemiec... jest bardzo dobrej jakości i do tej pory cieśle byli zadowoleni z materiału. Więcej opiszę w poniedziałek jak górale u nas zaczną pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simon toyotka 05.09.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Dzięki za ostrzeżenie Bardzo dobra ta cena. To jest netto czy brutto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 05.09.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Pięknie prezentuje się Twój Domek , bardzo sprawnie idzie budowa i tylko tak trzymać. Co do bałaganiarstwa na budowie to ...chyba normalne, gdzie wejdzie się to można spotkać jakieś odpadki, śmieci....zawsze przyjdzie czas na posprzątanie tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 05.09.2008 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Bardzo dobra ta cena. To jest netto czy brutto? To jest cena końcowa do zapłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 05.09.2008 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Pięknie prezentuje się Twój Domek , bardzo sprawnie idzie budowa i tylko tak trzymać. Co do bałaganiarstwa na budowie to ...chyba normalne, gdzie wejdzie się to można spotkać jakieś odpadki, śmieci....zawsze przyjdzie czas na posprzątanie tego Budowa teraz znów przyspieszy i po położeniu dachu domek powinien prezentować się jeszcze ładniej Dachówka już czeka i wygląda pięknie - w paletach.... Przed chwilą odjechał z pomiarów właściciel firmy od okien Oknoplastu. 40 minut mierzył, ponad 2 godziny rozmawialiśmy Koniec końców udeptałem upust 41% od cennika wyjściowego a ze sprzątaniem, to lekki horror Na koniec ekipa posprzątała z grubsza, jednak po dokładnym naszym sprzątaniu, jest tyle worków ze śmieciam,i że chyba trzeba będzie za jakiś czas zamówić kontener. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 07.09.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Pięknie wygląda Południowa. A jakie ma fajne słupy. Takie jak nasze Faktycznie, bardzo szybko wykonawcy uporali się ze stropem i przygotowaniem pod dach. Moi już 10 dni zbroją i szalują i jeszcze nie skończyli. Ale w Oliwce strop jest pancerny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 08.09.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Tomku, co to za piec Enka na zdjeciu? Mozesz napisac co wiecej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 08.09.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Dzieki, juz znalazlam strone producenta. Mamy dosc mala kotlownie i piec z podajnikiem na eko groszek powinien byc nie za duzy, ten wyglada na maly??? Czy istnieja wogole mniejsze i wieksze? Czy zalezy to od mocy i powierzchni do ogrzania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 08.09.2008 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Ale w Oliwce strop jest pancerny My robiliśmy zwykłą terivę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 08.09.2008 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Czy istnieja wogole mniejsze i wieksze? Czy zalezy to od mocy i powierzchni do ogrzania? Wymiary są zbliżone, ale przy podobnej mocy różnica między producentami jest moim zdaniem znaczna, nawet do kilkunastu centymetrów. Mi zależy także na małych wymiarach (między ścianą i kominem jest chyba 140cm szerokości). Do tego kolejna zabawa z producentami... cześć umożliwia odkręcenie zasobnika , aby dobrać się do podajnika, a część wymaga nawet 1m pustej przestrzeni dla serwisantów. Czyli musisz wszystko sprawdzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simon toyotka 15.09.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Tomku! Napisz proszę ile w sumie na ten stan ,który masz obecnie zużyłeś betonu? Czy ilości z zestawienia dołączonego do projektu sprawdzają się? Ja nie robię betonowych schodów wewnętrznych ,ale większy taras.Podobne pytanie co do stali. Jeślibyś dysponował ilościami poszczególnych rodzajów stali zużytych do stanu surowego- najlepiej w m. to byłabym wdzięczna. Proszę o szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 15.09.2008 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Beton na życzenie - dużo i drogo chudziak 5,5m3 B10 ławy 17m3 B20 płyta zera 15m3 B15 strop, schody, słupy (po min. 1m3 na słup!), tarasy - razem 18m3 B20 Wymiary domu, tarasów, słupów wg projektu. Stal sprawdzę wieczorem, zostało mi trochę fi 6mm gładkiej i 90% fi 16mm żebrowanej. Sprawdzę z fakturą i podam szacunkowe ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simon toyotka 15.09.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze pytanie odnośnie porothermu-jeśli z niego budowałeś ( chodzi mi o wymiar 24x24x37 -chyba dokładnie to jest 36, tzn ile sztuk poszło na stan surowy? Czy używałeś cegły czerwonej, jeśli tak to ile zużyłeś? Ile zużyłeś bloczków betonowych ( o jakich wymiarach?). No i pytanie o stal nadal aktualne. A! Jescze pytanie o ścianki działowe- jeśli robiłeś z suporexu to ile sztuk poszło?Dzięki serdeczne z góry za info. Pozdrawiam. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simon toyotka 15.09.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Miało być 36,8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 15.09.2008 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 stal: 6mm i 12mm kupowałem po 1200mb, 6mm zostało z 30 prętów, 12mm zeszła cała - 16mm miałem 300mb i większość została - mogę odsprzedać Budowałem z niemieckiego unipora 37,2x24x23,8cm i nie wiem ile poszło na zero. Hurtownia niestety trochę sobie odpuściła i dowoziła towar na ileś tam rat. Teraz raczej nie podam ilości, ale od tego jest kierbud aby policzyć zapotrzebowanie... Cegły pełnej zużyłem jedną paletę i z 35 bloczków Ytonga, działówki także mam z unipora 11,5cm. Bez względu na wszystko, znajdź hurtownię w której możesz później zrobić zwrot pełnowartościowego towaru - ja odzyskałem z 4tys. ze zwrotów (łącznie z kaucjami za palety). Łatwiej nawet kupić na spokojnie z górką i po wszystkim oddać nadmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simon toyotka 15.09.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Dzięki serdeczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts