Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotodziennik Południowej - komentarze

TMK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, dzień nie zmarnowany. Widzę, że pomocnik sprawdza jakość pracy. :DTo dobrze, że jest ktoś na posterunku. Sporo tych tujek macie. Jak będą większe to ładny żywopłot zrobią. :D

Wstawiając po staremu zdjęcia bez problemu wchodzą. Tylko trzeba przez foto album. Dzięki nowej opcji na forum można sobie tego oszczędzić i prosto z komputera wkleić. Tylko zmienić trzeba wielkość zdjęcia. Forum jest teraz zdecydowanie lepsze od starego mi się podoba, tylko trudno na początku znaleźć.

:welcome:Witam poświątecznie,po nowemu

Witam i bardzo przepraszam wszystkich za milczenie! Cudne nowe forum zapomniało przysyłać mi powiadamiajki o wpisach we własnych komentarzach :( Bardzo późno, jednak dziękuje za życzenia świąteczne.

TMK mam prośbę: czy mógłbyś wstawić zdjęcie schodów? chodzi mi o zabudowanie z lewej strony, zrobiliśmy w naszej iskierce schowek pod schodami i nie mamy pomysłu co zrobić z tą małą luką między ścianą schowka a schodami.

Pozdrawiam

Na razie mam tam prowizorkę, docelowo (kiedy?!) zrobię tam półki od góry do dołu. Wystarczające na drobne radości :)

Hej TMK-I, gdzie kupowaliście tuje i po ile :)

A gdzie zdjęcia

trochę nam za Wami tęskno, trzeba się spotkać koniecznie :)

Może spotkanie z Afrodytą w końcu wypali ?

Spotkanie musi wypalić :D

Już kiedyś o tym pisałem, przy budowie mam prawie dwu letnią przerwę w robieniu zdjęć. Nawyk zabierania aparatu zawsze i wszędzie gdzieś zanikł i muszę wyhodować go od nowa ;) Fotki już dokleiłem.

Tujki kupiłem o wysokości 1,1m-1,3m za 3zł/szt (!) i drugiej takiej okazji prędko nie będzie. Wybrałem facetowi całą końcówkę, były już wykopane, zmieściłem 80szt do naszego małego autka :) Wystarczyło na 1/3 ogrodzenia.

Tomaszku, to Ty mając taką piesę nie wiedział, że trza poprawkę brać na jego "obejście"?

A najlepiej jeszcze żwirkiem wysypać, albo czymkolwiek innym, bo trawa się nie uchowa.

I niestety nie wygląda to sympatycznie od strony drogi.

Polak mądry po szkodzie ;) Nie ma tego złego, od zimy zgubiłem już 4kg z czterech liter :D Pas startowy będę wysypywał rzeczywiście żwirkiem lub korą, jak gdzieś taniej kupię niż 8-10zł/80l.

Edytowane przez TMK

Witam, dzień nie zmarnowany. Widzę, że pomocnik sprawdza jakość pracy. :DTo dobrze, że jest ktoś na posterunku. Sporo tych tujek macie. Jak będą większe to ładny żywopłot zrobią. :D

Wstawiając po staremu zdjęcia bez problemu wchodzą. Tylko trzeba przez foto album. Dzięki nowej opcji na forum można sobie tego oszczędzić i prosto z komputera wkleić. Tylko zmienić trzeba wielkość zdjęcia. Forum jest teraz zdecydowanie lepsze od starego mi się podoba, tylko trudno na początku znaleźć.

Osobiście wolę od razu widoczne zdjęcia, bez klikania w miniaturki. Dlatego tutaj nie będzie zmian na 'nowe' :)

Tujek jest dużo i jeszcze więcej brakuje :) Na razie powoli porządkujemy ogród i czeka nas rozrzucenie ziemi, jeszcze 9 wywrotek z 10. Dopiero wtedy będziemy realizować nasze pomysły i weryfikować je pod pomocnika ;)

Zapuść subskrypcję na allegro i w końcu się trafi :) Niedawno ktoś z Zielonej Góry wystawiał brabanty po 1,5zł za 50cm krzaki. W aukcji było niby o min 1000szt, zadzwoniłem i od ręki powiedział 2zł przy dowolnej ilości, a po głosie wyczułem że w razie czego jeszcze do negocjacji.

ps. jak ktoś tak jak ja nie zmienił w ustawieniach strefy czasowej, podpowiadam że trzeba wybrać +2 godz. czyli Południową Afrykę :D

Edytowane przez TMK

Blisko, osiem pełnych cegieł :) Trawy będziemy mieli jeszcze 2-3 razy więcej i chyba zmajstruje walec na stałe. W tę rurę centralnie mała rurka np miedziana z pozostałości z instalacji CO i resztę zalać betonem. Przez środek gładki pręt, dwa łożyska i jazda :) Ciekawe ile będzie ważył :D Wiesz u mnie z pożyczaniem jest paskudnie, przyjedziesz - pożyczysz, nie oddasz jak ustalimy i nie pożyczysz więcej ;) Dobra, żartuje :) Ale bez odwiedzin nie ma mowy :)