Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotodziennik Południowej - komentarze

TMK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dwie pierwsze czynności również wykonuję:D

Co do samolotu...moja Teściowa na drugi dzień palnęła coś w rodzaju "zrobili sztuczną mgłę" - wyśmiałam.

Później było coś o rozpylaniu jakiegoś pierwiastka nad P.CZ. żeby mgły nie było - przestałam się śmiać. Jak można zlikwidować, to można zrobić. Ale tak myślę, że pewnie dowiemy się tej prawdziwej prawdy za nie mniej jak 30 lat.

:jawdrop::jawdrop::jawdrop: o matulu co to się wyrabia na tej dziwnej ziemi,aż trudno w to uwierzyć,że może powstać wręcz idealnie gładka dziura tak wielka i głęboka:eek:

Prawdy? Raczej nie. Do dziś angole trzymają w tajemnicy dane nt niektórych zbrodniarzy wojennych. Prawda wyjdzie jak ktoś klepnie, może jakieś nagranie wycieknie. Wypadkiem od początku interesuje się i podczytuję nt temat. Polityką i politykami delikatnie mówiąc lekko się brzydzę (bez względu na ich "przynależność" polityczną), jednak tak pokręconego wydarzenia jeszcze chyba u nas nie było. Różne wersje, różnice w podanym czasie, bałagan, podawanie winnych przed zakończeniem śledztwa etc Żenada.

:jawdrop::jawdrop::jawdrop: o matulu co to się wyrabia na tej dziwnej ziemi,aż trudno w to uwierzyć,że może powstać wręcz idealnie gładka dziura tak wielka i głęboka:eek:

Głęboka na ok 60 metrów :) Żonka stwierdziła że laser z satelity, córka że ufo, mi przypomniał się film "podróż do wnętrza ziemi" ;) :D

Polityka - jestem kompletnie a-polityczna. Jak mam iść na wybory, skoro nikt mi nie pasuje i nijak się w tym nie orientuję?

Wkurzam się, że po raz kolejny zamiast iść wybrać kogoś tam, wybiera się mniejsze zło. W ten sposób pokazywane są nam wybory praktycznie od początku naszej demokracji. Może kiedyś dorośniemy do trochę wyższych standardów.

Wybory w Polsce, to jak wpadanie z deszczu pod rynnę. I tak źle i tak nie dobrze.

Ale błędem jest myśleć, że my mamy dorosnąć do standardów. Politycy na początkowym szczeblu, startujący, powinni dorosnąć do funkcji. Tak wiem podpisy itp znów cos zależy od szarego ludu. Jakoś nigdy nikt nie prosił mnie o podpis w takiej sprawie, a natomiast podpisywałam petycję dot. Trzech Króli i było mało podpisów by przeszło dalej.

Ale błędem jest myśleć, że my mamy dorosnąć do standardów

A nie? Kraj gdzie "standardem" jest kombinowanie, gdzie nie istnieje szacunek dla reguł, zasad itd. Wszędobylskie kumoterstwo, gdzie nawet przy wybudowaniu domu przydają się znajomości, gdzie urzędnicy jak mają na coś max 180dni to decyzja jest w 180 dniu? Oj, wylecieli by z hukiem, a naszym cudnym politykom wprowadziłbym tylko jedną małą poprawkę - pensja max 2-3 średnie krajowe licząc wszelkie dodatki i korzyści. 3-4 lata i mamy spokój z pędzącymi za korytem ;)

Jeśli brać te standardy to rzeczywiście masz 100% rację. Ja myslowo poszłam bardziej w kulturę osobistą, bo w polityce widzę tylko publiczne obrzucanie się błotem i procesy sądowe. Pod tym wzgledem podoba mi sie USA. Tam na prezydenta można bluzgać i nic. Nie wiem tylko, czy u polityków niższej rangi też to funkcjonuje. U nas powinno.

A nie? Kraj gdzie "standardem" jest kombinowanie, gdzie nie istnieje szacunek dla reguł, zasad itd. Wszędobylskie kumoterstwo, gdzie nawet przy wybudowaniu domu przydają się znajomości, gdzie urzędnicy jak mają na coś max 180dni to decyzja jest w 180 dniu? Oj, wylecieli by z hukiem, a naszym cudnym politykom wprowadziłbym tylko jedną małą poprawkę - pensja max 2-3 średnie krajowe licząc wszelkie dodatki i korzyści. 3-4 lata i mamy spokój z pędzącymi za korytem ;)

Popieram:yes: