TMK 15.06.2010 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 (edytowane) Hej TMK a cóż za mebelki nabyliście Psina pewnie teraz więcej na dworze niż w domu ? Psisko na dworze, nawet na noc nie chce wracać do domu. Wczoraj tylko smyknął wieczorem i został. Morda paskudna w budzie też nie chce siedzieć... Dzisiaj zaprószył sobie oko, ale cudował przed zakropieniem Meble... hmmm... m.in. salonowe oczywiście W sobotę powinny dojechać, to zrobię jakąś fotkę. Będziemy czekać za fotkami aha zapomniałam-STOP;) Czekaj, czekaj... Mam coraz większą ochotę przenieść cały dziennik gdzieś indziej, może na własną stronkę. Tutejsze zmiany i olanie poprawek skutecznie zniechęciły mnie do FM Edytowane 15 Czerwca 2010 przez TMK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 17.06.2010 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 :evil::evil: Po długim odwlekaniu byłem dziś u chirurga szczękowego. Nie wiem czy to wina stażysty, godzina wyrywania z dłutowaniem i do tego okazało się że otworzył mi zatokę! Mogłem gwizdać przez zęba Kolejna godzina szycia, ponad 20 szwów i mówiąc brzydko, gęby nie czuje Antybiotyk i inne atrakcje oraz zakaz pływania przez 5-6 miesięcy Mam nadzieję, że szybko się zagoi i bez dalszych atrakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.06.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 TMK, gdzie żeś do konowała jakiegoś poszedł??????????? Ja kiedyś też na takiego trafiłam w klinice, teraz to bym go zabiła na miejscu. Polecam doktora Henryk Kaczkowskiego. Kiedyś przyjmował na Św Antoniego, ale teraz przyjmuje gdzieś w prywatnej przychodni ( pewnie w internecie znajdziesz). Namiar, jak będziesz miał kiedyś problem ( czego na prawdę Tobie nie życzę, ani nikomu ) ma złote ręce - nic nie czułam i byłam zdziwiona, że już po wszystkim - rewelacja ( wyrywał mi dwie ósemki). Trzymam kciuki żeby nie bolało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 18.06.2010 04:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Byłem w polecanym wojskowym na Weigla. Nie wiem ile w tym było błędu stażysty, z tego co poczytałem górne zęby często połączone są z zatokami. Młody był pod kontrolą chirurga, a po stwierdzeniu gwizdania przez zęby zabieg kończył już chirurg. Dwa razy nici mu dokładali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 18.06.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Współczuję zabiegu, ale gdzieś ci młodzi muszą ćwiczyć. Ciebie przestanie boleć a jemu uraz zostanie i będzie się bał. Z tym basenem to nie zazdroszczę to dopiero boli akurat jak przyszło lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 18.06.2010 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Uraz? Uraz może miałby jakbym np. wyskrobał skargę Nieumiejętne wyrwanie zęba i otwarcie zatoki ma tyle możliwych powikłań, że byłabyś zdziwiona... Na razie i tak stanęli na baczność jak małżowina zadzwoniła do nich i pytała o odszkodowanie Chodziło o podkładkę do zgłoszenia do naszego ubezpieczyciela (strata zęba także jest na liście świadczeń), a w przychodni z początku myśleli, że chce ich pozwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 18.06.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 no to życzę szybkiego powrotu do formy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 18.06.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Witam,12 lat temu mój mąż tez miał wyrywanego zęba prywatnie w niedziele, gdzieś na ul. kościuszki 9bo tam tylko wtedy był czynny gabinet). Zrobiła mu się zatoka i zrobił się cyrk, bo nikt z gabinetu prywatnego nie chciał go przyjąć do zszycia. Na Skłodowskiej lekko mu zadziergali i kazali poszukać sobie miejsca na operację. Po tygodniu (po znajomościach ) trafił na ul. Weigla na chirurgię szczękową. Zabieg operacyjny trwał 2 godz. , po czy zatrzymał się oddechowo, Sławek był reanimowany. 10 dni spędził w szpitalu, bo miał podawany antybiotyk dożylnie. W tym samym czasie mój tato po bypassach na sercu wyszedł w 7 dobie po zabiegu do domu.Zdrowych ząbków Wszystkim życzę.Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 18.06.2010 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Ładnie Aniu... To tyle jeśli chodzi o stres stażysty Ciekawe dlaczego robili pod narkozą? We mnie doładowali drugą porcję znieczulenia, po czym parę razy ciął dziąsło, coś tam ugniatał, zakładał "lejce" z nici po czym jak sam nazwał - cerował całość Żadnych atrakcji, w tym bólowych nie miałem. Zresztą poza jedną tabletką wczoraj po wyjściu nic nie łykałem, chociaż w aptece chcieli mnie gonić po receptę na ketonal - ciekawe po co... Najgorsze świństwo jakie jest z przeciwbólowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.06.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 TMK - ja za nim pan Kaczkowski zaczął cokolwiek robić, to musiałam zrobić badanie krwi, a następnie przez 3 dni brać Duomox i dopiero brał się za robotę.Po wyrwaniu jeszcze chyba też brałam Duomox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 18.06.2010 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Antybiotyk także biorę i to dosyć mocny. Czy potrzebne jest badanie do wyrwania zęba i zszycia skóry nie wiem, zrobili mi tylko wywiad na co jestem uczulony, przebyte choroby etc. Oby szybko się zagoiło, wkurza mnie to podciśnienie w zębie. Nawet kichnąć nie można:???: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.06.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 No to biedactwo jesteś, Sylwia niech Cię przytuli Pozdrów ją od nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 18.06.2010 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Eeee tam biedactwo, jutro przyjadą meble Idę na przytulanki :-D:-D:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 28.06.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Oj współczuje spotkania ze stażystą, ale - widzę, że mebelki przyjechały i zaćmiły "przygodę" z zębem Co do akwarium to rzeczywiscie na tym mebelku nie widać jego rozmiarów czas na wieksze ? Pozdrowienia dla Sylwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 28.06.2010 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Co do akwarium to rzeczywiscie na tym mebelku nie widać jego rozmiarów czas na wieksze ? Problem mam z wyborem rozmiarów szkła Szafka 180cm, obecne akwa 100cm. Nowe albo 120cm (klasyczne 240l), albo robione na zamówienie 150x45x45cm albo na maxa 180x40x45 - pojemność podobna, kwestia wyboru i znalezienia odpowiedniego szklarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 28.06.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Ja bym była za tym na maxa. Fajnie by to wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 28.06.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Współczuję przygody z tym ząbkiem... Jednego roku poraz pierwszy w zyciu zabolał mnie ząb, zaczął reagować na ciepłe i zimne, a potem mało co spałam w nocy. Rano moja dentystka nie mogła mnie przyjąć, przyjął mnie inny PAN. Oczywiście uznał, że trzeba szybko, bo ma klientów, a z tego co widzi, to kanałowe leczenie. Rozwiercił mi zęba i zaczął swoje kanałowe leczenie - pamiętam jak ja z tymi wacikami w buzi mówię - a znieczulenie?! - a po co kuć, to bardziej boli jak teraz ten ząb. Byłam cała mokra - to nie przesada! Gdy usłyszałam -za 3 tygodnie przyjść z tą trutką, to czułam się jakbym grała scenę w jakimś horrorze wcześniej i nic tylko teraz uciekać. Jak najdalej i najszybciej. Wróciłam do domu i czułam dalej te ćmienie , pobolewanie zęba, ale nawet koleżanka moja, która była po mojej opowieści blada, stwierdziła, że nic tylko ta "trutka" musi zadziałać, pewnie jutro minie. Minęło jutro, a potem kolejny dzień. W końcu zadzwoniłam do kumpelki, bo po dwóch dniach, to bolało mnie pół szczęki już, a ja akurat miałam wykłady na studiach. Pojechałam do dentysty, który był w szoku! Pytał mnie co mam w tym zębie, bo napewno nie żaden lek i on nie ma pojęcia, co tam jest. Opowiedziałam jemu ostatnią przygodę i odrazu zapytałam, czy da mi znieczulenie? Okazało się, że wcześniej PAN DENYSTA, który wyjał mi nerw, nie wyjął z drugiego korzenia nerwa, w dodatku ten ząb był zdrowy i nie potrzebnie w nim grzebano, zaś dwa zęby wcześniej był ten, który powodował ból. No i miałam podwójne leczenie kanałowe. W dodatku podwójny koszt THE END TMK teraz to przypomiała mi się piosenka z dzieciństwa: -każdy ma jakiegoś bzika, każdy jakieś hobby ma. A ja w domu mam chomika, kota, rybki oraz psa. Sama kiedys miałam rybki;) Super wygląda owa szafka -wzmocniona z tym akwarium i ta tapeta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem też za większym akwarium;). Muszę uciekać, bo Misiek mnie pogania do łazienki, jak mówię -choć wypluskamy się razem, to nie! Mówi, że nogi wanny nie wytrzymająŚciemia jak nic. Jakie rybki są w tym akwarium? Zdjątka z "górek" - SUPER:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 28.06.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 TMK - też jestem za większym akwarium :) Pies i córcia wyglądają świetnie A wycieczki w górki Wam po prostu zazdroszczę o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 28.06.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Hej. To teraz chwalcie się co ładnego kupiliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 28.06.2010 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Opowiedziałam jemu ostatnią przygodę i odrazu zapytałam, czy da mi znieczulenie? Jakbym wrócił do mojego pierwszego kanałowania Bez nieczulenia, trzy korzenie i od razu trutka. 1,5 godziny na fotelu i 2kg mniej na wadze Jakie rybki są w tym akwarium? Rybcie z afrykańskiego jeziora Malawi, już od bardzo dawna. Przy dużym akwarium może pokuszę się o piękności z Wiktorii, może zostaną aktualne. Wcześniej miałem pyski z Tanganiki i po wielu marudzeniach żonki zmieniłem na obecne. 4 i 5 zdjęcie w kategorii fauna na mojej stronce http://tomaszkrusz.ovh.org/ Zdjątka z "górek" - SUPER:rolleyes: W końcu była jakaś wycieczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts