Ryska1719503950 05.07.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 (edytowane) No to leeeece Eee no ładnie podoba mi się nawet na podłodze kafelki idą w jedną linię i nie ma brzydkich listew narożnych - super robota. TMK-u a jakich wymiarów jest Wasza łazienka ? Chyba mamy bardzo podobną. My mamy 1,77 x 2,8. Ale cała sprawa sprowadza się do usytuowana umywalki i kibelka oraz ilości przestrzeni (szerokości) wejścia (na skos ) do łazienki. O kurcze chyba troche namieszałam. Chodi mi o to że jak zamotujemy umywalkę wpuszczaną ( też mamy mieć na tej ścianie co wy i też na środku tej ściany ) to blat będzie na tyle wystawał w głąb łazienki że będzie mało miejsca do swobodnego przejścia - tak mi się wydaje Drzwi wejściowe i kibelek mamy w tym samym miejscu co Wy. No i pytanie zasadnicze - jaką szafkę (wymiary ) chcesz mieć pod umywalką ? Edytowane 5 Lipca 2010 przez Ryska Wizyta w dzienniku i olśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 06.07.2010 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Super łazieneczka Widzę że wszyscy jesteśmy na etapach łazienek (w sumie to ja prawie,bo wszytko kupione tylko czekamy na pana który po zrobieniu całego dołu pojechał na urlop) Robicie płytki tylko w częsci łazienki czy to dopiero poczatek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 06.07.2010 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Robicie płytki tylko w częsci łazienki czy to dopiero poczatek ?? Kafelki są tylko na części łazienki, reszta już pomalowana na odpowiedni kolor. Koncepcja małżonki i niech jej będzie Zafugowała wczoraj całość! Po drodze musiałem kupić nowe dwie rurki do podłączenia miski do stelaża i miałem chyba wielkie oczy w marketach. Dwie rurki po 20cm 58zł! Gdzieś w głębi półek w LM trafiłem na innego producenta za połowę tej ceny. Do nocy całość, włącznie z elektryką, poskręcana i dziś będzie "akcja lusto" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 06.07.2010 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 (edytowane) No to leeeece Eee no ładnie podoba mi się nawet na podłodze kafelki idą w jedną linię i nie ma brzydkich listew narożnych - super robota. Nie lubię listw... Cięcie pilarką na 45' nie jest szczególnie trudne, a tak naprawdę teraz wszelkie wycinki zrobiłem znacznie szybciej niż przy dużej łazience. Najpierw na prosto, a później faza na 45', idzie to szybko i mało szlifowania i odprysków. TMK-u a jakich wymiarów jest Wasza łazienka ? Pytaj Sylwię, jest w domu to może odpisze No i pytanie zasadnicze - jaką szafkę (wymiary ) chcesz mieć pod umywalką ? Cała szafka będzie miała wymiar 79,5cm x 30cm x 77,6cm (wys/gł/szer) i będzie wierną kopią tej szafki (poza kolorami) - umywalka "nasza" 80cm. http://img823.imageshack.us/img823/7681/aida.jpg Edytowane 6 Lipca 2010 przez TMK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 06.07.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 bardzo ładna łazienka, zdolny z Ciebie facet:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 06.07.2010 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 i próbka w trakcie pracy i sprzątania http://img30.imageshack.us/img30/2566/m288.jpg http://img15.imageshack.us/img15/4892/m289.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 06.07.2010 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Rysko, łazieneczka ma wymiary 161x192 więc jest jeszcze mniejsza niż Wasza. A ja oprócz tego co tam już Tomek wyskrobał mam zamiar dać zestaw koszy wiklinowych i 2 półki nad WC. Korpus szafki i półki będą w kolorze " Dąb palermo ciemny" a fronty "Dąb palermo jasny" z Kronopolu. Pozdrawiam, Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 06.07.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Cześć dziewczynki ................... i chłopcy łazieneczka ładnie Wam wyszła Nam chyba udało się znaleźć szafkę z umywalką taką jak chciałam. W sklepie i hurtowni kosztuje koło 700 zł, a w internecie znalazłam za 495 zł i można odebrać we Wrocławiu. TMK - nie mamy narzędzi, ani Twoich zdolności żebyśmy mogli sami zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 06.07.2010 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 TMK - nie mamy narzędzi, Wystarczy młotek, śrubokręt, wiertarka i wiertła Goń Michała a jaką szafeczkę kupiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 08.07.2010 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 TMK - piękne te fotki Gdzie zamawiałeś to lustro? Lustro jak zawsze na Kromera 8/10, zaraz przed mostem warszawskim w podwórzu. Zrobione w 24 godziny i pod każdym względem ok. ps. przenoszę z dziennika tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 12.07.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Gratulacje dla Zony! Piekne obrazy.A Twoj mebel pod umywalke - super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.07.2010 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 (edytowane) Czego się nie robi, jak kasy brakuje Jedna rzecz tak naprawdę jest wkurzająca - meble do salonu braliśmy od firmy, która jest dostawcą dla m.in. BRW i Agaty. Jakość wykończeń, jakość samego laminatu i jego grubość (16mm) daleka od tego czego użyłem do wspomnianej szafeczki. Płyta 18mm z oferty Kronopolu, zawiasy i rączki średniej jakości i przecież płaciłem za pocięcie po cenach wyjściowych bez upustów, a przebitka i tak 150% Przy tych "lepszych firmowych" dojdzie min. do 200% - robią nas w konia na na każdym kroku, oferując drogie badziewie, które wytrzyma max 2-3 lata... Edytowane 12 Lipca 2010 przez TMK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 12.07.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Ładna szafka a obrazy jeszcze ładniejsze. A w którym miejscu bedą oko cieszyć te dzieła ? Te 150 czy 200% to nie przebitka, to cena za wykonanie, "koszty" uboczne (opakowanie, transport, wynagrodzenie, reklama, najem powierzchi, znak towarowy, certyfikaty, ubezpieczenie itp.) oraz marża i podatki. Jak ktoś nie umie sam zrobić szafki to niestety musi za to wszystko zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.07.2010 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Te 150 czy 200% to nie przebitka, to cena za wykonanie, "koszty" uboczne (opakowanie, transport, wynagrodzenie, reklama, najem powierzchi, znak towarowy, certyfikaty, ubezpieczenie itp.) oraz marża i podatki. ( Mylisz się Nawet w castoramie jest kpl mebli kuchennych czyli parę szafek stojących i wiszących za 600zł. Sugerujesz, że "koszty uboczne" jednej łazienkowej budy (bez blatu!) za tyle samo są parokrotnie wyższe? Materiały te same, różnią się wyłącznie wykończeniem krawędzi czyli wszystkie są oklejone. Upierdliwa nisza rynkowa (prawie każda umywalka ma inny profil), małe zainteresowanie z w/w powodu stolarzy i złodziejskie marże Inny przykład - akwarium 375l kosztuje max 400zł, robione u szklarza śpiewają 600-700zł za mniejsze. Chcesz niestandardowe, płać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 12.07.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 (edytowane) Jak się zorientowałeś materiał to koszt rzędu 40% ceny towaru (tu szafka) a reszta do zapłacenia to usługi oraz zarobek producenta i państwa. Producent reszty ceny nie zgarnia dla siebie, musi sie podzielić a im bardziej "obrotny" tym więcej wyciągnie dla siebie. Nie ma się co denerwować, widocznie jest (lub był) zbyt na takie mebelki, a że marnej jakości lub nie, niektórym to przeszkadza a niektórym nie. A i są tacy co na materiał nie patrzą tylko na modę i mają w nosie cenę Zawsze tak było i będzie - jak nie umiesz zrobić sam to płać. Edytowane 12 Lipca 2010 przez Ryska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.07.2010 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Jak się zorientowałeś materiał to koszt rzędu 40% ceny towaru (tu szafka) a reszta do zapłacenia to usługi oraz zarobek producenta i państwa. Producent reszty ceny nie zgarnia dla siebie, musi sie podzielić Nie zrozumieliśmy się. Dla mnie (detalisty) materiał to 40%, dla producenta mającego czym ciąć i wyklejać, % za materiał jest znacznie mniejszy, nie chce zgadywać ile wynosi. Wytworzenie szafki kuchennej, a szafki łazienkowej zajmuje praktycznie tyle samo czasu, ceny końcowe są zgoła inne. Ale ok, więcej się nie odzywam na ten temat. Za dużo dziś złych wiadomości, aby roztrzepywać temat mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.07.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Sylwia - normalnie zdolniacha jesteś - oczy wyszły mi na wierzch super Tomek - Ty otwórz może jakiś zakład usługowy, naprawdę szafeczka pierwsza klasa. Ależ się dobraliście, dwie zdolniachy, to i wykończenie domu to dla Was pestka - szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 12.07.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Nie zrozumieliśmy się. Dla mnie (detalisty) materiał to 40%, dla producenta mającego czym ciąć i wyklejać, % za materiał jest znacznie mniejszy, nie chce zgadywać ile wynosi. Wytworzenie szafki kuchennej, a szafki łazienkowej zajmuje praktycznie tyle samo czasu, ceny końcowe są zgoła inne. Ale ok, więcej się nie odzywam na ten temat. Za dużo dziś złych wiadomości, aby roztrzepywać temat mebli Może i tak. My szafkę pod umywalkę też będziemy robić sami, zobaczymy co nam wyjdzie Jutro będzie lepszy dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.07.2010 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Ależ się dobraliście, dwie zdolniachy, to i wykończenie domu to dla Was pestka Gdyby jeszcze pestkownica była pełna amunicji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.07.2010 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Może i tak. My szafkę pod umywalkę też będziemy robić sami, zobaczymy co nam wyjdzie Jutro będzie lepszy dzień Popytaj o ceny w meblarze oraz w drzazdze na Karmelkowej. Jutro będzie lepszy dzień Nie będzie. Ktoś dzisiaj odszedł z mojej bliskiej rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts