simon toyotka 19.09.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 A ile kosztowała Cię terriva? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 19.09.2008 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 A ile kosztowała Cię terriva? Dokładnie nie podam, to była największa porażka naszej ulubionej hurtowni. Zamówiłem strop z betardu i zapłaciłem za niego, a przywieźli z Termatu. Gary były tak postrzępione, że trzeba byłoby większość szlifować i z oporami, ale zażądałem wymiany na zgodny z zamówieniem. Tamtych nie zabrali, nowy przywieźli, ekipa wybierała sobie co im pasuje itd... cyrk Po zakończeniu hurtownia zabrała to co zostało i jakoś się tam rozliczyliśmy. Dodatkowo my inaczej niż w projekcie rozwiązaliśmy zatkanie dziury nad schodami, w projekcie w całości jest wylewana płyta, a na części daliśmy także terive. Koniec końców koszt około 4500-4700zł za strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 19.09.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Gratuluję wiechy Ja się uparłam na bloczki betonowe z termatu i tez wielkie rozczarowanie - postrzępione i mam wrażenie - na szybkiego zawibrowane... Pozdrawiam i powodzenia oraz super pogody życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simon toyotka 20.09.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Przepięknie wygląda ten dach. Gratulacje!Czy to dachówka Kasztan ze Środy ( jestem w trakcie negocjacji właśnie tej dachówki)? Proszę napisz Tomku ile wyniósł Cię koszt pokrycia dachowego. Jakie masz okna ( chyba wcześniej pisałeś ,że Roto- jeśli tak to jaki rodzaj? uchylno-obrotow?) i ile za nie płaciłeś? Jaki przewidujesz dalszy etap prac? Czy będziesz kontynuował prace przez zimę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 22.09.2008 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Dachówka rzeczywiście ta sama - średzka falista Fleming kasztan. Cenowo ok. 12tys. dachówka, z 3tys. dodatki wraz z wyłazem. Do kosztu rynny jakie sobie dobierzesz i okna. okna http://www.oknadachowe.com/index.php?p2080,roto-okno-735-k-74x140 Mocniejsze od standardowych z serii 435, wykonane z PVC i w "gratisie" roletki do każdej sztuki okna. Co do pracy, to będzie wypadkową własnych sił, pogody, funduszy, materiałów i ekip Generalnie nie będzie przestoju, przynajmniej takie są plany. Za chwilę będą okna i drzwi, w między czasie hydraulik i elektryk, później wylewki i dalej już moja praca przy ścianach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 24.09.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 okna http://www.oknadachowe.com/index.php?p2080,roto-okno-735-k-74x140 Mocniejsze od standardowych z serii 435, wykonane z PVC i w "gratisie" roletki do każdej sztuki okna. my też zamawiamy te okna, tylko wymiar 74x118, rolety prawie w gratisie bo za 1 zł ten gratis podobno jest tylko do końca miesiąca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 24.09.2008 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 tak twierdzą, jednak jak znam tego typu promocje, to za chwilę zrobią powtórkę... Prawdopodobnie roto przede wszystkim pozbywa się stoku 735 i przy okazji nadmiaru żółtych roletek - nie wiem czy poinformowali Cię, że gratisowe są tylko w jednym kolorze tj. nie ma wyboru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 26.09.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Hej czym masz obłozony komin? Południowa sliczna Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 26.09.2008 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Hej czym masz obłozony komin? Południowa sliczna Gratuluje Po przejrzeniu połowy internetu i rozmowach z ekipami zdecydowaliśmy się na otynkowanie komina. Klinkier drogi i bardzo ciężki, płytki zawsze prędzej czy później odpadają i koniec końców wylądowało u nas wiadro tynku strukturalnego Bolixa, o ile pamiętam odcień A19. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 26.09.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 ..... - nie wiem czy poinformowali Cię, że gratisowe są tylko w jednym kolorze tj. nie ma wyboru? a tego to nie wiedziałem, jutro jadę potwierdzić zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 26.09.2008 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 ..... - nie wiem czy poinformowali Cię, że gratisowe są tylko w jednym kolorze tj. nie ma wyboru? a tego to nie wiedziałem, jutro jadę potwierdzić zamówienie cytat z mojej korespondencji z hurtownią W ramach promocji do okien dodawane sa rolety w jednym kolorze, a mianowicie kremowym, który w katalogu ma oznaczenie B-225 jak dla mnie to nie jest kremowy, tylko wpadający w żółty... tu masz wzornik, 16 strona http://www.roto.pl/pliki/roto-pl-1-25.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 26.09.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Hej czym masz obłozony komin? Południowa sliczna Gratuluje Po przejrzeniu połowy internetu i rozmowach z ekipami zdecydowaliśmy się na otynkowanie komina. Klinkier drogi i bardzo ciężki, płytki zawsze prędzej czy później odpadają i koniec końców wylądowało u nas wiadro tynku strukturalnego Bolixa, o ile pamiętam odcień A19. fajnie wygląda twój komin u nas też nie bedzie kinkieru..drogo A pamietasz warstwami jak był robiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 26.09.2008 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 fajnie wygląda twój komin u nas też nie bedzie kinkieru..drogo A pamietasz warstwami jak był robiony? Wtopiona siatka na klej, grunt kolorowy bolixa, tynk bolixa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Piotr 28.09.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Ładnie "rośnie" ten Wasz domek Zaglądam do waszego dziennika systematycznie... tak chyba żeby poprawić sobie humor...bo ja z pozwoleniem na budowę, ale czekam na przyznanie kredytu ... i czas mi się strasznie dłuży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 28.09.2008 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Rośnie, rośnie i w końcu urósł Teraz jest etap sprzątania i szykowania terenu do montażu szamba. W tym tygodniu przyjeżdża z Radomia i za jednym zamachem chcę wrzucić zbiornik, ułożyć bednarkę pod szambem, przekopać sie do skrzynki z prądem i ułożyć kabel i na koniec rozrównać cały teren. Jak wszystko uda się dopiąć to będzie cud... Właśnie skończyłem tynkować kawałek garażu pod montaż bramy garażowej i za 2 godz trzeba się ruszyć jeszcze raz i zatrzeć tynk Sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie, przez 2 tygodnie żaden szanowny murarz nie chciał ruszyć 4 liter na 2 godziny pracy i jak zwykle pozostała metoda DIY a bankowców goń, do skutku Jeszcze trochę i zaczniecie - przy dobrej pogodzie stan zero spokojnie jeszcze można w tym roku ruszyć, a może i dużo więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Piotr 29.09.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Dzięki za słowa otuchy Pytałam o to na forum ogólnym, ale jakoś nikt nie odpowiedział... Czy będziecie ogrzewać garaż?? a jeśli nie to czy jakoś specjalnie izolujecie strop nad sypialnią, żeby nie było zimno?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 29.09.2008 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Pytałam o to na forum ogólnym, ale jakoś nikt nie odpowiedział... Czy będziecie ogrzewać garaż?? a jeśli nie to czy jakoś specjalnie izolujecie strop nad sypialnią, żeby nie było zimno?? Plan jest taki aby wrzucić nieduży grzejniczek, do kotłowni chyba także - choćby miał być zakręcony przez większość czasu. Oszczędność 100zł jakoś do mnie nie przemawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simon toyotka 12.10.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Tomku!Kakiej grubości styropian dawałeś na ocieplenie fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 12.10.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Witaj,Już cały tydzień nic nie piszesz w dzienniku. Pewnie masz mnóstwo pracy. Napisz proszę, czy masz już elektryka? Ja właśnie szukam, mam już wycenę od jednego i wydaje mi się byc bardzo drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 13.10.2008 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Tomku! Kakiej grubości styropian dawałeś na ocieplenie fundamentów? na fundament dałem 10cm termoorganiki (taki mieli w hurtowni, specjalnie nie wybierałem), na to wklejona siatka i folia kubełkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts