TMK 30.08.2010 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Haloo Tomku...ja wiem, może leniwa jestem...już ze sto razy zabierałam się do wyliczenia powierzchni do tynkowania i jakoś jeszcze nie udało mi się dojść bdo końca. Więc takie małe pytanko-ile m2 tynków wyszło u Ciebie? (nie znalazłam w Twoim dzienniku takich informacji). Pytam coby szoku cenowego nie przeżyć jak przeliczę u siebie cześć Pytanie z aktualnych dla nas Mam już zamówioną farbę na elewacje (Kabe Budoflex) i z metrażem jestem na bieżąco po przeglądaniu notatek w środku około 550m2. Będzie szok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 31.08.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Hej. No to ja tak stawiałam na jakieś 600-650m, wiec nawet miło mnie zaskoczyłeś U mnie będzie trochę więcej bo mam bardzo wysoką ściankę kolankową. Czyli pewnie tak jak myślałam-jakieś 600 m.....ech a kasiutka wypływa, wypływa wartkim strumieniem ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.09.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 TMK-i, trzeba było pomalować im buziaczki A tak wogóle, czy mnie coś ominęło, macie otynkowany domek, czy po kleju polecieliście tym kolorem? Co do trawnika, mam już go dośćććććć, po dziurki w nosie i wyżej, tych chaszczy.. Ja chcę już mieć trawęęę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.09.2010 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Pomalować, o tak! Jak jagódki Chce ktoś 10l fioletowej farby? Zamienię na np 5l białej, albo czteropak piwa etc Chyba do niczego nie wykorzystam tego cuda. Elewacja po kleju Położony był w miarę równo i czas najwyższy aby dom zaczął wyglądać jak dom. Na tynki nie będzie kasy jeszcze baaardzo długo.... Teraz po weekendzie jeszcze muszę zrobić jakąś "gładź" na filarach przy tarasach i je także pomalować, wyglądają okropnie Później jeszcze jakieś parapety zewn., jeszcze to i tamto z listy TOP100 - wszystko oczywiście ważne i pilne Chyba zacznę grać w totka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.09.2010 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Trawnikiem nie przejmuj się, nie masz kudłatego niszczyciela jak my Trawa powoli zagłodzi chwasty, zabawa jest na początku. Jak w angielskich parkach - wystarczy podlewać i kosić! Przez 200 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.09.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Może nie mam kudłacza ( notabene pięknego macie kudłacza), ale za to małą łazęgę, która poluje na myszy i łazi po błocie i później do domu przychodzi z mokrymi łapami. Gdyby była trawa, to byłaby kocica mokra tylko, a tak jest brudna od błota grrrrr Dzisiaj złapała myszkę, wpadła do domu ( Michał krzyczał, że idzie z myszą, ale nie zdążyłam zamknąć drzwi tarasowych) i wypuściła myszkę, a ta zaczęła u ciekać do Michała gabinetu, ale kocica zdążyła ją załapać, cała zabawa. Koniec końców wylądowała za płotem mysz oczywiście. A ja zabawiałam kota, żeby nie widziała co z myszą zrobiliśmy. My zamierzamy kupić podbitkę i sami ja pomalować, a później zobaczymy, czy sami będziemy ją kłaść, czy ktoś to zrobi, ale na pewno nie za wygórowane pieniądze. Co do tynków , to również domek musi poczekać na lepsze czasy, które nie wiem kiedy nastąpią. Niestety nasz bank kupił Santander i teraz się zacznie polka, a może bardziej pasuje taniec z bykami, bo to Hiszpanie. Ciekawe ile osób zwolnią i kiedy będę szukać innej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.09.2010 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Jak mogłaś zabrać mychę? Przez kocica to zwierzę, drapieżnik - złapała, jest jej Podbitka może będzie w przyszłym roku, teraz nie ma szans. Jeszcze na zimę trzeba kupić ze 3 tony opału, co i tak będzie problemem. Podbitkę sam załoze ile sięgnę z drabiny, do szczytów trzeba będzie pożyczać skądś rusztowania. Za mały % ceny czyjejś robocizny, wolę kupić porządną pilarkę ukosową i do roboty Apropo pracy, jak zapowiedzą mi 4 rok bez podwyżki to razem będziemy szukać min. drugiego etapu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 13.09.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 TMK- jak u siebie pisałam trawka śliczna Miałam pytać, czy później będzie tynk trzymał się na tej farbie? Będziesz jakiś grunt musiał zastosować? Co do podbitki, mieliśmy ekipę, która kładła u znajomej podbitkę i podobało mi się. Przyjechali wycenili ( cena nam się podobała) i na tym był koniec. Więcej się nie pojawili. Albo gdzieś złapali inną lepiej płatną, albo mieli lenia - dziwni jacyś, ale wkurwili mnie na maksa. Więc nikomu ich nie polecę To może jakiś interes wspólnie otworzymy? Tylko pomysłu brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 13.09.2010 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Miałam pytać, czy później będzie tynk trzymał się na tej farbie? Będziesz jakiś grunt musiał zastosować? To nie problem, zanim będzie kasa na tynk, to farba odpadnie ze starości To może jakiś interes wspólnie otworzymy? Tylko pomysłu brak Dwóch kumpli chwaliło się, że otworzyli nowy sklep. Na drugi dzień ich złapali Poważnie, teraz rynek jest posr... Handel gwałtownie siada, jedynie chyba można zarobić na usługach. Plus oczywiście ksiądz, grabarz i piekarz Swego czasu zastanawiałem się nad sklepem netowym, jednak na dzień dzisiejszy albo słona prowizja dla allegro, albo marne szanse. Było kończyć studia i to dwa kierunki... Rzemieślnicy zarabiają na dzień dzisiejszy znacznie więcej. To co? Ocieplamy? Malujemy? Kafle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 13.09.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 No Ty ze swoimi zdolnościami, to wszystkie wymienione rzeczy możesz robić, ale my dwa lewusy do takich czynności Napisz co się robi z tymi roślinami co je randap zjada? Kiedy możemy to przekopać i siać trawę? Myślałam, że w sobotę wypożyczymy glebogryzarkę "pogryziemy", później pograbimy i wysiejemy trawę. Co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 13.09.2010 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 No Ty ze swoimi zdolnościami, to wszystkie wymienione rzeczy możesz robić, ale my dwa lewusy do takich czynności Michał będzie za pomocnika do noszenia Napisz co się robi z tymi roślinami co je randap zjada? Kiedy możemy to przekopać i siać trawę? Myślałam, że w sobotę wypożyczymy glebogryzarkę "pogryziemy", później pograbimy i wysiejemy trawę. Co Ty na to? Z tego co słyszałem 2-3 tygodnie czekania przed usuwanie resztek, a czasami po tym czasie ponowny oprysk. Dlatego wbrew rozsądkowi posialiśmy trawę i od tej pory trzeci tydzień pada deszcz. Nawet raz nie dało mi podlać z węża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 13.09.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 To strasznie długo trzeba czekać za chwilę zima nas zastanie, a trawy dalej nie posieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 14.09.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Jakie piękne zielone podwórko macie! Śliczne !! A parapety sam będziesz zakładał ? My właśnie przymierzamy sie do zew. parapetów. Przed zimą warto by było założyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 14.09.2010 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Jakie piękne zielone podwórko macie! Śliczne !! A parapety sam będziesz zakładał ? My właśnie przymierzamy sie do zew. parapetów. Przed zimą warto by było założyć . cześć Ja dawno już do Was nie zaglądałem Wieczorem nadrabiam Parapety przydałoby się jak i parę innych rzeczy przed zimą. Zakładać oczywiście będę sam, po takiej zaprawie wykończeniowej chyba nie spiep...e nic Na 99% będą płytki ceramiczne w kolorze dachówki, nie chce blachy ani plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 14.09.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 A już myślałam, że zobacze jak wygląda fioletowy dom Boisko imponujące. Chyba sie zapisze do Ciebie na kurs robienia trawników. Czekam na parapety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 14.09.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Eeee... to wybierasz najdrozsze rozwiązanie ? My najprawdopodobniej będziemy mieli blachę. Trochę tych parapetów mamy a kasy jakby mniej A orientowałeś się cenowo jak wychodzą te ceramiczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 14.09.2010 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 A orientowałeś się cenowo jak wychodzą te ceramiczne ? ok 5zł za klinkier 10cm szeroki i 16-20cm długi w I gat., drugi gat. można trafić z 30% taniej. Na allegro można znaleźć nawet od 2zł/szt, czyli okno 150cm 33zł plus fuga i klej, zamknie się w kwocie ok 40zł za jedno okno. Dużo? Czy warto paprać się z blachą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 14.09.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Mamy wszystkiego jakieś 17mb to by wyszło jakieś 500 zł - warte zastanowienia. Z tym, że papraniny to raczej więcej przy ceramicznym parapecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 14.09.2010 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Na dachu masz dachówkę czy blachę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 14.09.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Wiem co masz na myśli, ale mamy taki dziwny domek - okna PCV a drzwi drewniane Nie no, ale koszt 2,20 za 10 cm szer płytki to gra warta świeczki wychodzi ciut drozej niż blacha, a trwałość dłuższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts