Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotodziennik Południowej - komentarze

TMK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Niedźwiedź w tym roku spędza znacznie więcej czasu na powietrzu niż przy komputerze :) To parę godzin fitnessu przy przerzuceniu 4 ton piachu, to ćwiczenia kręgosłupa przy przekopywaniu ziemi z piachem - samo zdrowie ;)

Krzaków i drzew kupiliśmy prawie 20 gatunków, zostało mi parę niezidentyfikowanych (demencja? :D) i czekam na maila ze szkółki z nazwami. Szkoda, że znów trzeba czekać do wiosny, miałem dziś walczyć z szykowanie pod dużą rabatę.

Bólów na szczęście nie ma, ale pracy było pod dostatkiem. W piątek przekopałem całą rabatę na szpadel, dzień później wywieźliśmy ok 40 taczek darni. Z powrotem parę taczek piachu, przekopać, przemieszać, rozgrabić i sadzić :) Patrzę na te nasze hektary i nie wiem kiedy nasz budżet wytrzyma zagospodarowanie całości... Studnia bez dna :)

też zaglądam:)

i dobrze :) Kawy nie zabraknie :D

na skalniku masz jukę karolińską ona rośnie jak szalona od korzenia i jeśli nie chcesz z nią walczyć (a ma paskudne ostre liście) to trzeba ją już spacyfikować np. ogrodzić otoczakami ale kwitnie pięknie a to wiele rekompensuje

Mam takie cudo co się zwie rękawice antyprzecięciowe :) Nasza juka jest podwójna, ale na razie jej nie rozdzielam. Może na jesień jak się wszystko przyjmie. Miejsca na kolejne sadzonki mamy bardzo dużo. Przed płotem jeszcze 24 tony ziemi do rozłożenia, część pójdzie prawdopodobnie na jeszcze jeden skalniak. ale powoli, zaczynam mieć dosyć szpadla ;)