Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotodziennik Południowej - komentarze

TMK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W domu dziewczyny się śmieją, że za długo na 4 literach nie usiedzę ;) Lubiłem okres budowy, organizację dostaw, ganianie i synchronizację ekip etc Czasami brakuje mi tego... Może dlatego, że na co dzień pracę mam umysłową, to i lepsza motywacja do pracy fizycznej w ramach odmóżdżenia :)

Od pomysłu do realizacji minie trochę czasu, na razie chcę zrobić podbitkę i schody wewn. i można wystawiać naszą południową na sprzedaż.

ps. UWAGA - "konkurs" z gwarantowaną nagrodą za pomoc w sprzedaży domu! Mówię bardzo poważnie, jak ktoś chce szczegóły na PW :)

• 5 weeks później...

Kasia, fotki podbitki czy schodów?

Do podbitki zabieram się jutro, najpierw malowanie raz z każdej strony. Jak przeschnie drugi od strony widocznej. Do cięcia mam dużą piłę stołową z prowadnicami, coś jak poniżej. Jednak nie wiem czy nie dokupić ukośnicy, aby były idealne kąty proste. Muszę ją jeszcze potestować :) Na razie przy jej pomocy zrobiłem zabudowę spiżarni i małżowina zachwycona :)

http://img37.imageshack.us/img37/8323/pilarkastolowamodelnr52.jpg

Trzeba było wykorzystać materiał z budowy :) Miałem kilkanaście desek o grubości 3cm na strychu, suche, proste. Pociełem na listewki plus blaty z pełnej dechy, a żonka pomalowała całość na kolor biały. Wygląda dobrze, a sztywne jak skała. Teraz wystarczy "tylko" i co tydzień zbierać owoce i warzywa z ogrodu i zapełniać przysmakami na zimę :)

a przy okazji - nasz tygrys w pełnych rozmiarach :D Skończył rok i zaczeły mu 4litery rosnąć, chyba już czas na przykrócenie żarełka :)

http://img443.imageshack.us/img443/9021/kubaj.jpg

Kocur prawie jak megana, najczęściej niedotykalski dla obcych osób :) Teraz waży ok 6kg i jest duuuży tj. wysoki i długi, jak jeszcze nabierze masy... to będę musiał zrobić jakiś pancerny drapak ;) Ale na szczęście łowny, czasami jak jestem na ogrodzie wypuszczam go na trawę - w tym roku przyniósł na taras trzy krety, dwa młode szczury, dwie myszy i jedną nornicę :) Wszystkie nietknięte i dla nas :D

Dziennik wykastrowałem z treści, zostały tam same fotki, a resztę będę wpisywał tutaj w komentarzach.

ps.pozdrów Mamę i czekamy na spotkanie :)

• 1 month później...

Kuchnię robiłem w ALNO AG Kitchen Planner, prosty i przyjemny programik. Realizacja może za jakiś czas, na razie wyłącznie plany :)

Podbitka...hmmm... ciężkie rusztowania warszawskie które sam składam, przy 8m wysokości wszystko kiwa się, wchodzenie nieprzyjemne, demontaż jeszcze bardziej. Jak widać na fotce siedziałem przy szczycie na jętkach i tak było jakoś bezpieczniej :) Jutro mam nadzieję koniec, została jedna strona.

Później schody wewn do obłożenia, mam już powycinane stopnice, tylko muszę w końcu je jakoś zamontować. Zresztą przyjedziesz, zobaczysz :)

Kurcze, koniecznie musimy się spotkać :)

Zapytaj Sylwię, czy upiecze to dobre ciasto, to zaraz znajdę czas ;)

Teraz trochę obowiązków, jeżdżę do mamy co sobotę, a w tą niedzielę jedziemy na grzyby :)

Ostatnio moja córka przywiozła nam cała miskę grzybów, oj zabawy było z suszeniem,

to teraz będzie powtórka z rozrywki grzybowej :)