Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotodziennik Południowej - komentarze

TMK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W tym dniu radosnym, oczekiwanym, gdzie gasną spory, goją sią rany - życzymy zdrowia, życzymy miłości. Niech mały Jezus w sercu zagości, szczerości duszy, zapachu ciasta, przyjaźni, która jak miłość wzrasta. Kochanej twarzy co rano budzi i wokół pełno życzliwych ludzi.

http://images46.fotosik.pl/43/9d43a334e16ca7fb.jpg

a ja mam pytanie do okien dachowych, a właściwie do izolacji ich.. na zdjęciach w dzienniku widoczna jest tasma między oknami a folią, czy to jakaś taśma izloacyjna? pytam, bo moi dekarze zamontowali okna, dodam że energooszczędne z superenergooszczędnymi kołnierzami, a między folią a ramą okna hula wiatr, nie wiem czy mam ich ścigać, czy tak to jest. folia chyba nie została super równo wycięta i nie wiem jak zabezpieczyć szpary między ramą a folią. niby przyjdzie na to ocieplenie, ale nie chce mieć takich szpar;/

druga sprawa to hydraulik, czy możesz polecić swojego?

a ja mam pytanie do okien dachowych, a właściwie do izolacji ich.. na zdjęciach w dzienniku widoczna jest tasma między oknami a folią, czy to jakaś taśma izloacyjna? pytam, bo moi dekarze zamontowali okna, dodam że energooszczędne z superenergooszczędnymi kołnierzami, a między folią a ramą okna hula wiatr, nie wiem czy mam ich ścigać, czy tak to jest. folia chyba nie została super równo wycięta i nie wiem jak zabezpieczyć szpary między ramą a folią. niby przyjdzie na to ocieplenie, ale nie chce mieć takich szpar;/

druga sprawa to hydraulik, czy możesz polecić swojego?

Dokładnie nie wiem, górale zamontowali kompletny kołnierz wraz ze wszystkimi piankami taśmami jakie dał producent (roto). Montaż był dokładny, żadnego wiatru przy oknach nie ma i moim zdaniem nie powinno być. Są specjalne taśmy do sklejania membran dachowych, jak nie da rady inaczej to może się przydadzą (ok 30zł za 25mb w Castoramie).

Hydraulika mogę spokojnie polecić, całość skończona, rozliczona, wszelkie poprawki i regulacje zrobione praktycznie od ręki. Namiar wysyłam na PW.

Gratki za skończone ocieplenie dachu!! :)

ps. piwko bezalkoholowe....no dobra niech będzie ;)

ba, jakby kto pytał, zawsze takie ;) Została butelka pszenicznego i nie mogę się za nią zabrać, chociaż... wieczorem myk rozpalić w piecu, klapnąć w salonie obok grzejnika, jakiś film z notka i piwko... ech trzeba uciekać z pracy... :)

• 2 weeks później...
Witaj, gdzie kupowałeś armaturę? Fajne te kraniki.

seria "morning mist", linkuję katalog (uwaga pdf 31MB!), szeroki 40mm wkład czyli nie powinny szumieć i tzw podwójna regulacja wody. Mieszacz ma dwa przełożenia na 1/3 i na maxa, dosyć wygodnie się tym reguluje temperaturę. Dostępne np w castoramie czy selgrosie.

Witam, podziwiam Cię za to ocieplanie dachu, a wygląda to tak niewinnie ( te sznureczki oczywiście). :D

Pozdrawiamy

Praca nie jest trudna, wymaga samozaparcie i dokładności, gorzej z efektami skórnymi i stresem :roll: Łatwiej było mi pracować na tych "potężnych" platformach z 4 desek (trzecie zdjęcie) w nocy, kiedy nie było widać parę metrów poniżej betonu, szczególnie nad schodami było ciekawie :o brrr.... Jak to zwykle bywa, wiedza zdobyta tu na muratorze i w filmikach szkoleniowych na YouTubie bardzo przydała się :) Teraz czas zabierać się za zabudowę poddasza, zabawa będzie przednia :)

albo za montaż parapetów - w sumie nie ma mrozów i może w sobotę zacznę je wklejać, jeszcze zobaczymy.

masz jakiś filmik z YouTubie jak ocieplić poddasze?Puścisz linka?

Pozdrawiam

jest tego pełno.... pierwszy lepszy z ichniej wyszukiwarki

http://pl.youtube.com/watch?v=3BinZzGScDk

wpisuj np nazwy producentów, typu "knauf" - wyników jest dużo :)

http://pl.youtube.com/results?search_type=&search_query=knauf

itd.

Cześć :)

Zdradź mi jakie masz okienka połaciowe, bo jak to Fakro PCV, to ja się pochlastam za zamówienie Veluxów drewnianych :wink:

Tak się długo broniłam, ale wymiękłam głupia wrrr :lol:

Roto PCV :)

Z początku chciałem PCV do łazienki i 2 zwykłe na schody, jednak jak to zwykle bywa cena czyni cuda ;) Do okien dachowych Roto PCV z serii 735 dostaliśmy gratis roletki i dobry upust.

Fakro drewniane 78x160cm mam w obecnym mieszkaniu - takie sobie, po 5 latach nadają się do renowacji.

Co się dzieje z veluxami?

Eeee... To sie jednak nie pochlastam :wink:

Roto bardzo ładne, macałam osobiście, ale PCV nie widziałam i niemacanego nie miałam ochoty kupować...

Poza tym ich cena była wyższa niż PCV Fakro.

Tyle czasu żyłam z myślą, że połaciówki kupię PCV i będzie spokój z odnawianiem itp., a kupiłam drewniane wrrr... Baba jedna :lol: