Malinka_76 03.06.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam, Nie znalazłam w postach info o kosztach Inspektora NB. Czy orientujecie się jaki jest koszt zatrudnienia INB ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 05.06.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 na pewno chodzi o inspektora, czy kierownika budowy? bo inspektor nie jest obowiązkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lodowka1 05.06.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 średnio 1000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 07.06.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 My mamy kierownika budowy. który w żaden sposób nie jest powiązany z naszym majstrem ( wykonawcą ) i nasz kierownik jest tak jakby naszym inspektorem nadzoru budowlanego No i mamy dwa w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinka_76 10.06.2008 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 wiem, że inspektor nie jest konieczny, ale tak się zastanawiamy czy oprócz kierownika budowy nie zatrudnić dodatkowo inspektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i grzegorz 19.06.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Malinka Kierownik budowy jest obowiązkowy przy każdej budowie, ale Inspektor w zależności od rodzaju budynku np z pomieszczeniami do prow. działalności gospodarczej, nakazany jest z Urzędu. Do domku jednorodzinnego nie musisz brać Inspektora (sprawdź co masz określone w pozwoleniu, tam są określone zapisy w tej kwestii). Po co Ci dodatkowo wydawać kasę? To ok 1000zł. Przydadzą się na co innego. Nie musisz brać Inspektora po to aby był "kontrolerem" dla kierownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gep1719502025 24.06.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Według mnie wystarczy rzetelny kierownik, który potrafi doradzić inwestorowi i jest obecny na budowie wtedy gdy zachodzi taka potrzeba. Ja mojego zatrudniłem na podstawie polecenia znajomych i się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 24.06.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 szkoda kasy, wystarczy dobry kierbud .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts