Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!

Jestem obecnie w nastepujacej sytuacji. Czesc dzialki zostala mi podarowana rok temu. Jako ze dzialki nie mozna podzielic bez pozwolenia wiec wystaralem sie o pozwolenie na budowe i ja rozpoczalem. Wczoraj sfinalizowalismy podzial i rozdzial wspowlasnosci - czyli jestem teraz wylacznym wlascicielem dzialki na ktorej buduje dom. Jednak pozwolenie jest wydane na teren obejmujacy obecnie dzialke moja i niemoja.

Pytanie - czy bank bedzie mial jakies problemy z tym, czy moze nie bedzie z tym problemow - chcialbym sie przygotowac przed ewentualna wizyta u doradcy z ktorym zamierzam sie spotkac pod koniec tygodnia.

Z gory dzieki za porade!

https://forum.murator.pl/topic/102891-pozwolenie-na-budowe-a-podzial-dzialki/

Pytanie - czy bank bedzie mial jakies problemy z tym, czy moze nie bedzie z tym problemow - chcialbym sie przygotowac przed ewentualna wizyta u doradcy z ktorym zamierzam sie spotkac pod koniec tygodnia.
To zależy od banku. A doradcy są przecież oficjalnie od tego aby doradzać, więc powinien Ci doradzić i wyjaśnić jak sprawy się mają. Co z tego, że my Ci odpowiemy, że bank uzna/nie uzna jak w rzeczywistości bank może zrobić na odwrót, bo taki bedzie miał kaprys. To tak poza konkursem ;)
https://forum.murator.pl/topic/102891-pozwolenie-na-budowe-a-podzial-dzialki/#findComment-2496950