labas1 04.06.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Normą są drzwi otwierane do środka, Ciekawe od kiedy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 04.06.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Normą są drzwi otwierane do środka Normą dla małych pomieszczeń nie są drzwi otwierane do środka. A niektóre wiatrołapy to klity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 04.06.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Normą są drzwi otwierane do środka Normą dla małych pomieszczeń nie są drzwi otwierane do środka. A niektóre wiatrołapy to klity też mam na zewnątrz bo tak było dla nas wygodniej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 04.06.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 To może inaczej ... nie kojarzę żeby w którymkolwiek z domów (w mojej rodzinie, czy też u znajomych) były drzwi otwierane na zewnątrz. Nie mówię, że takie rozwiązanie jest złe, ale rzadziej spotykane i dla mnie osoby przyzwyczajonej do konkretnych rozwiązań było by uciążliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 04.06.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 To może inaczej ... nie kojarzę żeby w którymkolwiek z domów (w mojej rodzinie, czy też u znajomych) były drzwi otwierane na zewnątrz. Nie mówię, że takie rozwiązanie jest złe, ale rzadziej spotykane i dla mnie osoby przyzwyczajonej do konkretnych rozwiązań było by uciążliwe. A ja nie widziałem w mojej miejscowości ani jednych drzwi otwieranych do wewnątrz - szlag by mnie i innych trafił gdyby przy każdym otwieraniu drzwi (zima)śnieg wlatywał do środka , wolę drzwi pchnąc na zewnatrz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.06.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 dziecko znajomego podczas silnego wiatru zimą o mało nie zginęło od uderzenia drzwiami otwieranymi na zewnątrz dziecko znajomej o mało nie udusili drzwiami otwieranymi do srodka ... przy bezwietrznej pogodzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 04.06.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Stawiam na remis (50:50) I to jest norma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rigala 04.06.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 U mnie zawsze drzwi zewnętrzne do środka. Proszę zwrócić uwagę na wielkość podestu gdy drzwi otwierają sie na zewnątrz , czy jest miejsce dla wchodzących na podeście , bo niezbyt wygodnie stoi się na schodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 04.06.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 A jeśli ktoś trunkowy to czy łatwiej wejść "z drzwiami" czy "rwać klamkę"? To argument dla tych "do środka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 04.06.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 I kolejna sluszna uwaga. Do tego tematu kazdy powinien podjesc indywidualnie. Swoja droga my mamy otwierane do wewnatrz.Jednym z argumentow za tym rozwiazaneim bylo to ze my idac w gosci nie lubimy byc spychani drzwiami otwieranymi na zewnatrz. Ale jak ktos napisal wczesniej ile ludzi tyle opini,trudno jest poprostu wszystkim dogodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 04.06.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Słuchajcie, to szkodza czasu, palców i klawiatur.To jest TYLKO I WYŁĄCZNIE kwestia gustu i własnych przekonań. Do każdego z rozwiązań można dorobić równie dobrą teorię, że jest lepsze, i równie dobrą, że jest gorsze.Niedługo padną pytania: czy podjazd do garażu dać łuczkiem w lewo, czy może w prawo? Wszyscy znajomi mają w lewo, bo podobno większość obecnie produkowanych samochodów ma mniejsze opory na przekładni kierowniczej przy skręcie w lewo, a więc łatwiej jest wjechać do garażu.Może o czymś takim podyskutujemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 04.06.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 A jeśli ktoś trunkowy to czy łatwiej wejść "z drzwiami" czy "rwać klamkę"? To argument dla tych "do środka" parafrazując: A jeśli ktoś trunkowy to czy łatwiej wyjść "z drzwiami" czy "rwać klamkę"? To argument dla tych "na zewnątrz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 04.06.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 A jeśli ktoś trunkowy to czy łatwiej wejść "z drzwiami" czy "rwać klamkę"? To argument dla tych "do środka" parafrazując: A jeśli ktoś trunkowy to czy łatwiej wyjść "z drzwiami" czy "rwać klamkę"? To argument dla tych "na zewnątrz" Jakby nie patrzył - remis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalio 05.06.2008 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Jedyne słuszne rozwiązanie to pozostawienie zawiasów w domu a nie na zewnątrz. Złodzieje raczej włażą piwnicami lub oknami na parterze ale ze względów bezpieczeństwa drzwi na zewnątrz, jak by jakaś panika to łatwiej wyjść. W blokach zakładają drzwi do wewnątrz. Zakłądając drzwi z otwieraniem do środka musimy dać skrzynkę/futrynę na zewnątrz, nie najlepsze rozwiązanie moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 05.06.2008 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 To może inaczej ... nie kojarzę żeby w którymkolwiek z domów (w mojej rodzinie, czy też u znajomych) były drzwi otwierane na zewnątrz. Nie mówię, że takie rozwiązanie jest złe, ale rzadziej spotykane i dla mnie osoby przyzwyczajonej do konkretnych rozwiązań było by uciążliwe. A ja nie widziałem w mojej miejscowości ani jednych drzwi otwieranych do wewnątrz - szlag by mnie i innych trafił gdyby przy każdym otwieraniu drzwi (zima)śnieg wlatywał do środka , wolę drzwi pchnąc na zewnatrz . Ciekawe, jak pchniesz, jak ci wiatr usypie zaspę za drzwiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 05.06.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 To może inaczej ... nie kojarzę żeby w którymkolwiek z domów (w mojej rodzinie, czy też u znajomych) były drzwi otwierane na zewnątrz. Nie mówię, że takie rozwiązanie jest złe, ale rzadziej spotykane i dla mnie osoby przyzwyczajonej do konkretnych rozwiązań było by uciążliwe. A ja nie widziałem w mojej miejscowości ani jednych drzwi otwieranych do wewnątrz - szlag by mnie i innych trafił gdyby przy każdym otwieraniu drzwi (zima)śnieg wlatywał do środka , wolę drzwi pchnąc na zewnatrz . Ciekawe, jak pchniesz, jak ci wiatr usypie zaspę za drzwiami Najpierw wyskoczy oknem w tą zaspę i odśnieży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 05.06.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Zwolennikom otwierania drzwi na zewnątrz:Nie zapominajcie, że przy takim wariancie byle wesołek podeprze wam do klamki drzwi kawałkiem deski i za Chiny ludowe ramieniem tych drzwi wywazyć się nie da. Trzeba więc w domku trzymać drabinę do wychodzenia przez okno w razie awarii. I nie zapominać, że 20 lat to się wiecznie nie ma, że będzie się miało i 60 lat. więc z czasem tgrzeba w oknie zamontować jakiś wyciąg, bo po drabinie będzie trudnowato.Kurcze, jak ludzie lubią odkrywac amerykę co parę lat... PS. Róbcie se jeszcze do garażu otwierane na zewnątrz i poczekajcie na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 05.06.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Był już podobny wątek http://forum.muratordom.pl/drzwi-wejsciowe-otwierane-na-zewnatrz-czy-do-wewnatrz,t75695.htmZe względu na Feng Shui tylko do środkapzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 05.06.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Zawsze na zewnatrz. Tylko w bloku masz do wewnatrz bo tam malo miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 05.06.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Zwolennikom otwierania drzwi na zewnątrz: Nie zapominajcie, że przy takim wariancie byle wesołek podeprze wam do klamki drzwi kawałkiem deski .... PS. Róbcie se jeszcze do garażu otwierane na zewnątrz i poczekajcie na zimę. Jak mieszkasz na wsi chałupa w chałupę bez ogrodzenia, przy lokalnym sklepiku z piwem to masz racje, dużo łatwiej otworzyć drzwi z tzw. buta. Ale u mnie w domu nikogo nie ma prawa być przed drzwiami komu chwilkę wcześniej przez wideofon nie otworzyłam bramki. Cała reszta to "swoi" i sami sobie otworzą. Nigdy nie widziałam bram garażowych których skrzydła rozchylałyby się do wewnątrz. Możesz przybliżyć ten pomysł? Przesadzasz z tymi zaspami - każdą świeżą polską zaspę można ubić te 15-20cm żeby wyjść na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts