Agnieszka.d7 23.02.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Można się sprzeczać godzinami w którą stronę mają otwierać się drzwi, a moje zdanie jest takie, że wszystko zależy od wielkości wiatrołapu. Moim marzeniem jest mieć witrołap, który pomieści drzwi do garażu, wielką szafę, wygodne siedzenie, na którym można zmienić buty np. dziecku, drzwi wejściowe otwierane swobodnie do wewnątrz i drzwi oddzielające wiatrołap od reszty domu otwierane swobodnie w stronę drzwi wejściowych. Takie jest moje marzenie, a że nie stać mnie na duży dom będę miała mały wiatrołap i drzwi otwierane na zewnątrz, bo inaczej się nie da i też będzie pięknie. Wszystko zależy od tego jakie mamy możliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość DAWID+T 23.02.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Nie czepiam sie, serio ... ale, jaki to jest maly a jaki duzy wiatrolap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 23.02.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 mój ma 3,7 x 2,4 i wcale nie jest za duzy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotSylwester 24.02.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 A ja chciałbym powiedzieć że mimo iż na dworzu śniegu nawaliło to nie miałem problemu z otwarciem drzwi na dwór, które są na zewnątrz - mimo braku daszku (3,2m nad ziemną, 40cm okapu to nie daszek). Za to z odśnieżaniem auta była zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 24.02.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Dyskusja moim zdaniem trochę dziwna - imo oczywistym jest że drzwi zewnętrzne muszą się otwierać na zewnątrz. Po pierwsze ze względów praktycznych - woda spływająca po drzwiach nie dostaje się do środka domu, po drugie jeszcze ważniejsze - ze względów bezpieczeństwa, zarówno pożarowego jak i ochrony przed złodziejami. Wyważyć drzwi otwierane do środka to żaden problem. Kto powiedział, że muszą Moje akurat muszą do środka, bo ja im tak kazałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość DAWID+T 24.02.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 swoja droga jak mozna tego samego argumentu - zlodzieje - uzyc dla podparcia jednej lub drugiej opcji ...nasz wiatrolap ma drzwi do srodka i ma 2,25 x 2,85 - czyli ogromny nie jest ale przy dobrym rozplanowaniu jest miejsce na drzwi i ludzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 25.02.2009 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Uważam że na zewnątrz - co do wątku włamania, to jak będą bardzo chcieć to i tak wejdą (strona drzwi nie ma znaczenia są np okna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotSylwester 25.02.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Złodziej wejdzie przez okno albo bramę garażową, po co przez wejściowe, najlpiej zabezpieczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts