Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drzwi wejściowe otwierane do srodka czy na zewnątrz?

lukasz123

Recommended Posts

Można się sprzeczać godzinami w którą stronę mają otwierać się drzwi, a moje zdanie jest takie, że wszystko zależy od wielkości wiatrołapu. Moim marzeniem jest mieć witrołap, który pomieści drzwi do garażu, wielką szafę, wygodne siedzenie, na którym można zmienić buty np. dziecku, drzwi wejściowe otwierane swobodnie do wewnątrz i drzwi oddzielające wiatrołap od reszty domu otwierane swobodnie w stronę drzwi wejściowych. Takie jest moje marzenie, a że nie stać mnie na duży dom będę miała mały wiatrołap i drzwi otwierane na zewnątrz, bo inaczej się nie da i też będzie pięknie. Wszystko zależy od tego jakie mamy możliwości...

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dyskusja moim zdaniem trochę dziwna - imo oczywistym jest że drzwi zewnętrzne muszą się otwierać na zewnątrz. Po pierwsze ze względów praktycznych - woda spływająca po drzwiach nie dostaje się do środka domu, po drugie jeszcze ważniejsze - ze względów bezpieczeństwa, zarówno pożarowego jak i ochrony przed złodziejami. Wyważyć drzwi otwierane do środka to żaden problem.

Kto powiedział, że muszą :o

Moje akurat muszą do środka, bo ja im tak kazałam :lol:

Gość DAWID+T

swoja droga jak mozna tego samego argumentu - zlodzieje - uzyc dla podparcia jednej lub drugiej opcji ...

nasz wiatrolap ma drzwi do srodka i ma 2,25 x 2,85 - czyli ogromny nie jest ale przy dobrym rozplanowaniu jest miejsce na drzwi i ludzi ...