Hanula 04.06.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Witam Czy często kupujecie bilety lotnicze przez internet? Czy bezpiecznie jest płacić kartą kupując? Czy może lepiej wyszukać sobie lot przez internet i udać się do biura? Jak myślicie? Jestem początkująca, jeśli chodzi o bilety lotnicze i nie wiem jak lepiej. Poradźcie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.06.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Witam Czy często kupujecie bilety lotnicze przez internet? Czy bezpiecznie jest płacić kartą kupując? Czy może lepiej wyszukać sobie lot przez internet i udać się do biura? Jak myślicie? Jestem początkująca, jeśli chodzi o bilety lotnicze i nie wiem jak lepiej. Poradźcie coś. Bilety lotnicze od 5 lat kupuje wylacznie w internecie. Zawsze w biurze bedzie drozej. Trzeba tylko uwazac, czy oferowany bilet to e-ticket (elektroniczny, jedziesz na lotnisko z wydrukiem z maila) czy bilet papierowy, ktory musisz dostac poczta. Wtedy moze byc za wystawienie i przyslanie tego biletu dodatkowa oplata. Tu jest niezla wyszukiwarka: http://www.kayak.com/flights?uselast=true Jedyna strona int. na ktorej nie wolno kupowac biletow jest strona Lufthansy - przecietny bilet kosztuje tam kilkanascie tysiecy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodan 04.06.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Też często kupuję bilety przez internet, jednak zanim zaczniesz podawać swoje dane osobiste , koniecznie sprawdź czy strona jest kodowana . W marcu na easy jet zamawiałam bilet- zgubiła mnie rutyna podałam swoje dane przy niekodowanej stronie uratowała mnie dość szybka reakcja - musiałam zastrzec kartę jako "transakcja oszukańcza" trochę kłopotu z tym było, najważniejsze , że pieniądze na koncie zostały uratowane Napisałam do nich pismo z pytaniem, jak to się mogło stać, że ich strona była niekodowana - odpowiedzi do dzisiaj nie dostałam Bilet zamówiłam u nich przez internet - nie ze swojej karty ,na moją musiałam trochę poczekać Sytuacja ta, nie zraziła mnie , do tej pory zamawiam bilety przez internet - z tym, że jestem bardziej ostrożniejsza W biurach zawsze płaci się prowizję za pośrednictwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.06.2008 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 A jak się sprawdza czy strona jest kodowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 05.06.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 depsiu - jak wchodzisz na kodowną stronę to w okienku przeglądarki pojawia się żółta kłódeczka (w firefoxie w dolnym, prawym rogu, w explorerze chyba też w tym samym miejscu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 09.06.2008 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 [ Tu jest niezla wyszukiwarka: http://www.kayak.com/flights?uselast=true Jedyna strona int. na ktorej nie wolno kupowac biletow jest strona Lufthansy - przecietny bilet kosztuje tam kilkanascie tysiecy... No własnie mi się bardziej podoba ta: tanie loty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.06.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 [ Tu jest niezla wyszukiwarka: http://www.kayak.com/flights?uselast=true Jedyna strona int. na ktorej nie wolno kupowac biletow jest strona Lufthansy - przecietny bilet kosztuje tam kilkanascie tysiecy... No własnie mi się bardziej podoba ta: tanie loty Dobra, zwlaszcza po Europie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 09.06.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Zdecydowanie najlepiej wyrobić sobie e-kartę tylko do zakupów w internecie. Napełniasz ją tylko na czas transakcji i potem "rozładowujesz" resztę jaka zostanie ("rozładowujesz" czyli pozostałe po operacji pieniądze wracają na Twoje konto, bo nigdy dokładnie kursu przecież nie wyliczysz). Przydaje się nie tylko do biletów, ale i do książek i innych rzeczy. Chyba wszystkie bilety są tańsze w internecie, często nic się nie drukuje (możesz sobie spisać nr rezerwacji) ale i tak kartę pokładową dostaniesz na dowód lub paszport (o ile się nie pomylisz w trakcie rezerwacji!). W niektórych liniach, jeśli lecisz tylko z bagażem podręcznym możesz się odprawić przez internet - min. pół godziny możesz zaoszczędzić. Niestety niektóre linie najpierw zbierają dane teleadresowe na niekodowanej stronie - dopiero zakup jest kodowany. To już od Ciebie zależy czy chcesz ryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 09.06.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 kupuje tylko i wylacznie przez internet (oczywiscie jesli organizuje sobie wyjazd sama a nie przez biuro turystyczne) Ostatnio - testowalam aerlingus, centralwings i wizzair Bez zadnych problemow choc pamietam za pierwszym razem ciut dziwnie bylo mi wklepywac w net nr. karty kredytowej (ps. dla strachliwych - czasami bank (np. mbank) w obrebie 1 konta pozwala bezplatnie załozyc subkonto - inny nr konta i inna karta płatnicza. mozna wtedy na to sub konto przelac tylko i wylacznie kwote potrzebna do dokonania zakupu i nie martwic sie ze jakis "haker" znajac dane i nr karty wyczysci nam któregos dnia konto - jest to dobre tez w przypadku innych zakupów przez internet ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.06.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 kupuje tylko i wylacznie przez internet (oczywiscie jesli organizuje sobie wyjazd sama a nie przez biuro turystyczne) Ostatnio - testowalam aerlingus, centralwings i wizzair Bez zadnych problemow choc pamietam za pierwszym razem ciut dziwnie bylo mi wklepywac w net nr. karty kredytowej (ps. dla strachliwych - czasami bank (np. mbank) w obrebie 1 konta pozwala bezplatnie załozyc subkonto - inny nr konta i inna karta płatnicza. mozna wtedy na to sub konto przelac tylko i wylacznie kwote potrzebna do dokonania zakupu i nie martwic sie ze jakis "haker" znajac dane i nr karty wyczysci nam któregos dnia konto - jest to dobre tez w przypadku innych zakupów przez internet ) Karty kredytowe sa zwykle ubezpieczone i w niektorych bankach (niestety nie we wszystkich) mozna zlozyc dyspozycje na wyjasnienie transakcji, jesli sprzedawca obciazyl nas wyzsza kwota niz na rachunku. W mBanku tak jest, nie wiem, jak w innych bankach. Generalnie nie balabym sie o sama transakcje w internecie, raczej o warunki dotyczace zwrotu biletu lub zmiany rezerwacji. Kiedys kupilam bilet przez travelocity i przy zmianie chcieli mnie skasowac jakies 500 dolarow. Zadzwonilam do Lufthansy, bo tam mialam bilet i zmienili mi za jakas drobna kwote. Do dzisiaj nie rozumiem, dlaczego travelocity chcialo mnie tak orznac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 09.06.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 przypomnialo mi sie ze płatnosci dokonywalam tez normalna karta płatnicza dolaczana do konta w banku (nie "wypukla") kredytowa)nie wiem czy takie mozna ubezpieczac i sposob z subkontem chyba bj. prosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.06.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 przypomnialo mi sie ze płatnosci dokonywalam tez normalna karta płatnicza dolaczana do konta w banku (nie "wypukla") kredytowa) nie wiem czy takie mozna ubezpieczac i sposob z subkontem chyba bj. prosty Kazda karta jest ubezpieczona od nieuprawnionego uzycia do pewnej kwoty. Jasne, ze potem boksowanie z bankiem czy z ubezpieczycielem to nic ciekawego, wiec lepiej sie zabezpieczyc samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 09.06.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 przypomnialo mi sie ze płatnosci dokonywalam tez normalna karta płatnicza dolaczana do konta w banku (nie "wypukla") kredytowa) nie wiem czy takie mozna ubezpieczac i sposob z subkontem chyba bj. prosty e-karta jeszcze prostsza i nie utrzymujesz drugiego konta i chyba jednak bezpieczniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.06.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Tylko przez internet, w wersji "odbiór na lotnisku" i tylko kartą.I często na http://www.lataj.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 09.06.2008 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 e-karta jeszcze prostsza i nie utrzymujesz drugiego konta i chyba jednak bezpieczniejsza nie utrzymuje drugiego konta - bo jest bezpłatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 10.03.2009 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Tylko przez internet, w wersji "odbiór na lotnisku" i tylko kartą. I często na http://www.lataj.pl ale na lataj.pl nie znajdziesz lowcostów, na http://www.skyscanner.pl mają taki fajny wykres z cenami na cały miesiąc możesz dopasować termin wylotu do ceny, czasami warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
front 13.04.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Latanie usprawnia przemieszczanie się, Internet usprawnia latanie Ja korzystam z wyszukiwarki tanich połączeń lotniczych i w razie jakichkolwiek pytań ich właśnie pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
housedom 20.03.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Witam Czy często kupujecie bilety lotnicze przez internet? Czy bezpiecznie jest płacić kartą kupując? Czy może lepiej wyszukać sobie lot przez internet i udać się do biura? Jak myślicie? Jestem początkująca, jeśli chodzi o bilety lotnicze i nie wiem jak lepiej. Poradźcie coś. Ja zawsze kupuje za pomocą wyszukiwarek połaczeń. Ostatnio znalazłem fajna strone http://www.eloty.pl/ i jak teraz kupuje bilet, to tylko za jej posrednictwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts