Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PSB

Jaroma

Recommended Posts

ja buduję około Piaseczna pod Warszawą i korzystam z PSB z Góry Kalwarii.

ceny mają dużo niższe niż okoliczne hurtownie pod Piasecznem

transport za darmo

mi się psb poboba, bo dają dobre ceny, targują się no i mam dobrą komunikację z nimi, oddzwaniają jak obiecują, odbierają telefony, itepe- choć obsuwy terminów się zdarzają, to generalnie jest w porządku

Materiały mają firmowe, z certyfikatami (tak mówią, na razie jeszcze żadnego nie dostałem - ale to moja wina że się nie starałem).

Do tej pory wszystko było ok. Teraz tylko przywieźli mi jakieś syfiaste nadproża, których inspektor nadz. nie przyjął, więc muszą je zabrać.

Brałem u nich: cegły, wapno, cement, folie, plastyfikatory, bloczki betonowe, strop terriva, nadproża (wcześniej mieli dobre), gwoździe, kominy i pustaki wentylacyjne Schiedla, elementy do mocowania klinkieru Habe, wełnę mineralną, stal zbrojeniową, styropian, styrodur, abizole i takie tam świństwa. Wszystko na razie było w dobrych cenach i na moje durne oko dobrej jakości.

Nie brałem od nich: drwewna, piasku, żwirku i muchomorku, drenażu, kanalizacji i betonu - ale to pewnie też mają (oprócz muchomorku).

Firma nazywa się A.R. Skład - jest członkiem PSB

tu jest notka o tej firmie ze stron PSB

http://gazeta.psb.com.pl/Wyd-02-3/certyfikaty.html

telefon do nich to: (22) 727 21 11

• 2 weeks później...

bo PSB PSB-owi nie równy

Często są to zwykłe hurtownie, które zapisują się do PSB, żeby mieć lepsze ceny na materiały i tak dalej. Jak hurtownia jest dupiasta i ma leniwych pracowników, albo szefa sknerę, to skutek właśnie taki.

Generalnie to jak was potraktuje hurtownia to duży przypadek. Mnie w dwóch hurtowniach uznawanych za dobre i tanie, olewali i ceny dawali niezbyt dobre. A z PSB, z którego korzystam lojalnie cały czas, nie mam większych problemów.