Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chatka Puchatka, czyli nasze budowanie na odleglosc....

Recommended Posts

• Odpowiedzi 740
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a teraz wam pokaze jak zaczyna wygladac moj taras w mieszkaniu, gdzie zbierane, kupowane meble po pchlich targach opanowaly wszyskie dostepne katy :

ImageShack.us

Uploaded with

Uploaded with

to cos, co widac to kanapa i dwa fotele kupione za 30 euro. Popatrzcie jakie maja zgrabne nozki :

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with

nie moglam pozwolic zeby skonczyly na smietniku wiec je przygarnelam po wielkich klotniach z mezem, ktory wciaz sie zastanawia po co mi takie graty !

drewno oczyszcze, pomaluje i zrobie przecierke. Kanapa i fotel dostana nowe lniane grube obicie i beda piekne !!! w sierpniu pochwale sie efektem koncowym

dzis dostalam wycene kuchni. Delikatnie mowiac, powalila mnie na kolana ! sprawa wyglada tak :

1) Korpusy płyta laminowana, ramiaki frontów drewno olcha, płyciny frontów MDF - 55900 zł brutto,

2) Blat dąb olej 4cm gr - 5120 zl brutto,

3) Wyposażenie szafek: 3029 zł brutto,

4) Transport i montaż 4000 zl brutto,

--------------------------------------------

RAZEM: 68049 zł brutto.

takze zegnaj AKAN, witaj IKEO :) !!!

kupilam lozko dwu osobowe i komode. Bedzie albo do naszej sypialni albo do pokoju alexa. Bo tak sobie mysle ze nawet dla dzieci moga byc lozka ''malzenskie'', bo wygodniejsze :)

za cztery tygodnie jedziemy do polski, musze :

- zamowic plytki

- znalezc szalenca ktory przewiezie moje meble do polski :)

- wybrac material na obicie kanap

- wybrac material na zaslony

- zdecydowac co i jak z kuchnia

wczoraj przemily maz zaczal obdzwaniac firmy przewozowe. Nie byl to dobry pomysl bo wprowadzil nas w zly nastroj.

Ceny jakie nam podano sa wieksze niz zakladalam, a ze tych mebli sporo to nie latwo znalezc kogos komu sie oplaca to tachac.

Z dobrych wiesci, pomalutku zblizam sie pewnym krokiem do zamowienia plytek. W glowce troche jasniej co do wyborow.

a do gornej lazienki zrezygnowalam z boazerii Grazia (przede wszystkim ze wzgledu na to ze nie mam dlugich, w calosci scian na ktorych by sie ladnie mogla prezentowac). Zamowilam wiec kolekcje Essenze w kolorze magnolia i primula do dekorow.

tutaj zdjecie podobnej kolekcji, chcialam tylko pokazac polaczenie kolorow (chociaz jak tak patrze to primula jest jednak jasniejsza niz ten dekor)

http://img685.imageshack.us/img685/4967/naszalazienka.jpg' alt='naszalazienka.jpg'>

a ze sfery prywatnej, dzis moja ola (dla mnie olucha zabucha) obchodzi swoje 10 urodziny ! od rana siedze i tak sobie mysle jak ten czas szybko mija! i nie mysle tutaj o tym ze sie starzeje :) tylko o tym ze wyrosla nie wiadomo kiedy i jakie to dziwne ze dzis nie potrafie sobie wyobrazic jak to bylo kiedy nie mielismy dzieci !

wracam do tematow budowlanych. Firma z wloch gdzie zlozylam zamowienie na plytki GRAZIA narazie milczy. Ja z nerwow chyba zaczne paznokcie obgryzac!

z posadzka w kuchni i wiatrolapie znow mi sie cos odwidzialo. A moze inaczej, mam na oku polski kamien Morawice i sie zastanawiam czy nie latwiej byloby zamowic material ktory juz w polsce jest a nie sie martwic jak go przytachac :) wyslalam kilka maili z prosba o wycene, jak bede cos wiedziala to sie podziele.

wlochy wciaz milcza... Martwie sie zeby nie zostac bez plytek w sierpniu. za to jest nadzieja na przewoz mebli do polski dzieki forumowej znajomosci :)

od jutra mam 5 dni wolnego. Moze znajde czas zeby sie w koncu zajac materialem na obicie moich kanap. Chcialabym tez kupic krany do kuchni i lazienki zeby miec juz to z glowy. Nawet mam upatrzone w Leroy Merlin za rozsadna cene. Czasami mam wrazenie ze odkladam takie zakupy na pozniej jakbym sie bala ze ta budowa sie skonczy i ze nie bede miala co robic :)

kupilam dzis material na jedna z kanap i na dwa fotele. Wybralam piekny gruby len z balwelna, w neutralnym kolorze a na poduszki wzielam tez lniany w podobnym odcieniu tylko w groszki.

o takie sa :

ImageShack.us

Uploaded with

za 11 metrow materialu zaplacilam 156 euro. Jak juz tapicer wyceni koszt robocizny to zlicze ile mnie wyszlo odnowienie starych kanap.