Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chatka Puchatka, czyli nasze budowanie na odleglosc....

Recommended Posts

• Odpowiedzi 740
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pokazalam chyba wsio :)

narazie zrobilam co moglam z tego co juz mialam. Napewno meble i dodatki jeszcze zmienia miejsce. Napewno przygarne kolejne przydasie i napewno kolega maz dorobi, przerobi mase detali :)

a skoro mowa o przerobkach, to kazalam jednak mezowi odciac ten wygipas z obudowy kominka.

Szafka zamowiona u dziobaka do lazienki gornej bedzie miala dorobiony blat przez kolege meza i postawie ja albo w kuchni albo u oli w pokoju jako komode. Jest stanowczo za duza do naszej lazienki i jakos mi tam nie pasuje.

Krzesla z jadalni czekaja na nowe obicie i przemalowanie nozek, mysle ze w wakacje sie tym zajmiemy.

W wykuszu salonowym chce zmienic firanki bo te ktore teraz wisza (a zabraklo mi materialu na jedno okno) tam nie pasuja. Mysle ze dam je przerobic na rolety do veluxow w naszej sypialni.

Otwarte polki w kuchni wciaz mi sie wydaja dziwnie puste, musze koniecznie je inaczej wykorzystac bo sa dosc wysokie i wszystko w nich ginie.

nie moglismy zamontowac kupionego zlewu bo sie okazalo ze nasze blaty musza byc wymienione :(

agd tez nie kupilam bo w media markt w zielonej gorze (czy jakos tak) nie mieli wybranych modeli. Zamowie wiec w sieci tuz przed wyjazdem w sierpniu. jezeli do sierpnia nie uda mi sie zaoszczedzic na materace, odpuszcze sobie ewentualnie piekarnik (miesiac bez mozna smialo przezyc) i zmywarki (minister finansow doskonale ja zastapi). Oczywiscie moglabym zrezygnowac z pralki ale jakos nie marze o praniu recznym przez caly sierpien!

no i najwazniejsze, nareszcie spojrzalam na moja chatke laskawym okiem :) znow potrafie sie cieszyc tym co juz zrobione a moje dobre samopoczucie pozytywnie wplywa na kolege meza, ktoremu przestalam wiercic dziure w brzuchu o wszystkie pierdolki ktorych jeszcze brak :)

• 2 weeks później...

wczoraj przywiezli nam nowy materac na nasze obecne lozko malzenskie. ten na ktorym obecnie spalismy podamy do polski bo ma dopiero 5 lat, jest bardzo wygodny i wciaz wyglada jak nowy, szkoda wiec wyrzucic.

Jutro jade odebrac lozko ktore kupilam do pokoju oli. Jest biale, dosc proste, wzielam jednak szerokie na 160 cm, z mysla ze moze sie zgodzi zamienic z naszym :)

W sobote czeka nas dosc napiety dzien. Zamowilam dla przyjaciolki z polski meble z Maisons du Monde (szafa, komody, szafki nocne, biblioteczke, zyrandole i inne przydasie). Wszystko zostanie wiec dostarczone do nas, wtachane na 5 pietro, po to zeby po poludniu byc zniesione i zaladowane na transport do polski. Przy okazji podam swoje mebelki to sie troche miejsca w mieszkaniu zrobi na kolejne zakupy :)

• 2 weeks później...

Chciałabym się przywitać!

przyznaję się, że podglądam wątek od jakiegoś czasu, a trfiłam na niego za sprawą płytek ceramiche grazia.

i tak się na nie napaliłam, zaprojektowałam łazienkę i już prawie zamówiłam,.... ale ale!

no własnie zobaczyłam tę drugą Twoją łazienkę, z tymi kaflami mniejszymi w drobne kwadraty i o wiele mi bardziej przypadła do gustu niż ceramiche.

czy mogłabym poznać sekret to to za płytki.

Będę wdzięczna. za 2 tyg. muszę się wynieść ze starego mieszkania, wiec czas nagli, proszę o wyrozumiałość :))

Edytowane przez Ksylomena