Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chatka Puchatka, czyli nasze budowanie na odleglosc....

Recommended Posts

zakupy na ebayu ostatnio mi nie ida, bo i lawa i witrynka sprzedaly sie za drogo :evil: widocznie nie mi byly piasne :roll:

wczoraj dokupilam sobie talerze deserowe do mojego zestawu, teraz mam chrypke na ladne lampki krzysztalowe do wina :oops:

kolezanki z forum namieszaly (pozytywnie) mi w glowce z plytkami i znow wraca do mnie koncepcja ze moze je kupie tutaj i powleke do polski :roll: w kazdym razie, jezeli sil i checi mi starczy do soboty, to znow rusze poszukiwac :D

Edytowane przez googulek

• Odpowiedzi 740
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...

na budowie przestoj totalny ale wypada cos w dzienniku napisac.

Wiec co porabiam? A no buszuja w internecie szukajac pomyslow itd...Ale uwaga ! nie pomyslow na skonczenie chatki puchatki, tylko pomyslu na nastepna budowe :o ja chyba oszalalam, ale wciaz sie zastanawiam czy ten dom to napewno to... Czy nie lepiej to sprzedac i zaczac od nowa, albo wybudowac dom dopiero wtedy kiedy nie trzeba bedzie brac pod uwage kwestii ''kompromisu'' :evil:

ogladam zdjecia naszego domu i nie moge patrzec na te cholerne balkony (na ciul komu balkon na wsi !), zastanawiam sie gdzie sa moje ukochane lukarny i co na moim dachu robia te wstretne ''veluxy'' !!!! a sam dach - no wlasnie, mial byc mansardowy (tylko i wylacznie), to dlaczego jest kopertowy. A no bo dlatego ze poszlam na KOMPROMIS. Posluchalam wszystkich madrych rad i mojego meza na czele, ze mansardowego sie nie da, ze to trudne, ze to drogie itd... I na czym dzis stoje, a no mam fajna chatke i do konca zycia bede wzdychac do chatki moich marzen, ktora moze moglam miec ale nie mam, bo nie uwierzylam ze marzenia mozna spelniac. Moze byloby trudniej, moze trwalo by to dluzej ale byloby warto !

zastanawialam sie czy nie wymazac poprzedniego wpisu, ale go zostawiam bo jezeli kiedys mi sie uda wybudowac domek moich marzen, bede mogla napisac ''a nie mowilam ze zawsze taki chcialam miec'' :D :wink:

jak wiec widac, dzis mam lepszy humor bo postanowilam sie wziasc za rzeczy realne, tzn postanowilam zmienic to co mi sie nie podoba, ale co bez wiekszych nakladow finansowych moge zrobic na nowo :roll:

zaczne wiec od obecnego mieszkanka i odnowie pokoj mojej corki. bez bicia sie przyznam ze stan obecny pokoju jest bardzo dobry i kolega maz nie chce slyszec o zadnych zmianach, ale nie bylabym soba gdybym sobie nie postawila za cel, ze go przekonam do swoich racji :D :wink:

pierwsze kroki juz podjete, a wiec sprzedalam oli biurko i lozko. Bidulka az sie poplakala jak zabierali biurko, az boje sie pomyslec co bedzie dzis jak zabiora lozko :o

kolega maz, oczywiscie wierny sobie, stwierdzil ze on za mna nie nadaza, i ze nie bedzie bral udzialu i mnie wspieral w tej nowej przygodzie, ale co tam !

ja juz widze jak ten pokoj ma wygladac, a dzis jestesmy daaaaaaleko od moich wyobrazen :roll:

wieczorem moze wkleje zdjecia pokoju ktory chce przemalowac i przemeblowac.

Ogolnie, chcialabym zeby ola miala pokoj bardziej ''ulozony''.

Teraz na scianie ma seledynowa trawe, rozowe kwiatki :-? :roll: , do tego rozne dodatki tez rozowo, seledynowe. A ja chce wchodzic do jej pokoju i czuc ''wewnetrzny'' spokoj, a kto wie, moze i moja corka wtedy sie wyciszy i bedzie mloda ''dama'' :wink:

takze napewno kolego maz bedzie musial przemalowac sciany, musze wybrac kolor na tyle intensywny zeby sie odbijal od bialej stolarki, ale nie byl wscieklo razacy. W kolorystyce mebli duzych zmian nie bedzie, no moze troche wiecej bieli, ale mam nadzieje ze wszystko nabierze ladu i skladu.

A efekt moze niebawem :wink:

• 2 weeks później...

na budowie wciaz sie nic nie dzieje i nie bedzie sie dzialo dopoki nie bedzie nas w polsce na wielkanoc :-?

na pocieszenia wciaz buszuje po sklepach, targach, internecie i kupuje pierdoly :D

oto kilka z nich :D

moje nowe talerze i krysztalowe lampki

[http://img169.imageshack.us/img169/7522/dscf3587.jpg

<a href=http://img214.imageshack.us/img214/8424/dscf3588.jpg' alt='dscf3588.jpg'>