Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szklanka wody- przed czy po? zamiast! Jak to jest u Was...

sierzant36

Recommended Posts

W życiu nie słyszałam o psychicznych barierach u mężczyzn z powodu spirali, nie wiem, boja się, że to gilotynuje czy co :o Daggulka dobrze napisała -niedoinformowanie 8) Ja mam barierę psychiczna na słowo prezerwatywa, ani to miłe, ani to przyjemne :-? , to juz wole szklankę wody.

Szkoda, że wczoraj mnie tu nie było , ale z imprezy "firmowej" późno wróciłam, a dziś kolejna sie kroi :lol:

• Odpowiedzi 181
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

O Billingsie vel watykańskiej ruletce pisano wyżej... zakomity sposób gdy ktoś planuje dziecko :) wątek mówi o tym jak się zabezpieczamy przed ciążą a nie jak dążymy do ciąży :roll: Dzieci w szkole wiedza, że Billingsa możesz pan sobie panie andre59 między bajki włożyć :wink:

Nefer ujęła to krótko i trafnie.Pozdrawiam 8)

O Billingsie vel watykańskiej ruletce pisano wyżej... zakomity sposób gdy ktoś planuje dziecko :) wątek mówi o tym jak się zabezpieczamy przed ciążą a nie jak dążymy do ciąży :roll: Dzieci w szkole wiedza, że Billingsa możesz pan sobie panie andre59 między bajki włożyć :wink:

Nefer ujęła to krótko i trafnie.Pozdrawiam 8)

Odpowiem pani sierżant tak: moja małżonka od ponad 20 lat stosuje z powodzeniem tę metodę, nie wyobraża sobie żadnych mechanicznych czy farmakologicznych sposobów. Niestety metoda Billingsa wymaga systematyczności i umiejętności obserwacji własnego ciała co jak widać rzadko która kobieta potrafi. Partner też musi sobie zdawać sprawę w pewnych ograniczeń, a przynajmniej powinien o nich wiedzieć. I znów niestety rzadko która kobieta potrafi tę wiedzę czy informację partnerowi przekazać. Metoda jest dobra w stałych związkach, w przypadkowych może rzeczywiście zawodzić.

To że pomaga wybrać najbardziej dogodny moment do świadomego poczęcia dziecka jest prawdą.

Mniemam, że jednak większość populacji została poczęta w sposób przypadkowy i nieświadomy.

Dzieci w szkole nie są informowane o tej metodzie, a szkoda. Pozdrawiam 8)

Hmmm... tak wogóle to ja facet jestem i pewnie się na tej Waszej antykoncepcji nie znam :roll: :wink: 8)

Gratuluję wytrwałości andre59! Może w Twoim związku metoda ta faktycznie jest dobra ( nie wątpię, zresztą, skoro sam tak uważasz) niestety, nie jest odpowiednia dla wszystkich kobiet z takich czy innych względów... co kobieta, to przypadek , nie ma co uogólniać. U mnie Billings zawiódł, ale może dlatego , że od początku nie byłam do niego przekonana,a może brak mi systematyczności, a może ... ( tysiąc innych powodów) tak czy inaczej, nie neguję metody samej w sobie, neguję jej działanie w moim konkretnym przypadku,a wiem, że odosobniona w tym nie jestem. Aha, w stałych związkach też nie jest niezawodna ( wiem co mówię, 16 lat stażu małżeńskiego). Ps. andre59, niezaprzeczalny plus metody Billingsa-nic nie kosztuje. Dobrze, że faceci tez sie wypowiadaja na temat antykoncepcji :wink:

Dzieci w szkole nie są informowane o tej metodzie, a szkoda. Pozdrawiam 8)

dzieci w szkole to ogolnie o niczym takim nie sa informowane ... :roll:

ja uważam że ta metoda nie jest skuteczna... i osobiscie ją odradzam...

ja umęczyłabym się tym ciągłym kontrolowaniem mojej płodnosci i jej braku...

przede wszystkim jednak - niestety- a właściwie stety :wink: najczęsciej własnie wtedy gdy kobieta ma dni płodne ma też największa ochotę na seks - a co za tym idzie jest w stanie wreszcie pokazac swojemu mężczyźnie co w niej drzemie... 8) Jemu pozostaje tylko to okiełznać... :wink: