tomek1950 26.05.2008 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 To mamy jeszcze jedną fajną rzecz. Verunia, podziękuj córce. Pozostałe przedmioty o których już wiem, że będą licytowane, wymieniłem w moim dzienniku "budowlanym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 26.05.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Tomku ja musze dodac, ze moje obrazki to nie moje, to znaczy to kopie. Odmalowalam z ksiazki albo z Netu. To tak tylko aby bylo wiadomo, bo nie chce urazic prawdziwych malarzy (tak jak crocia Veruni, widzialam Jej piekne dziela) co to umia z natury malowac i w ogole..., no bo ja tylko nerwy uspokajalam, trudno to nazwac sztuka... Ale moze akurat ktos bedzie chcial miec cos co "Dobry duszek" w trudnych chwilach napackal pedzlem ... Za to kartki wyszywane sa mojego pomyslu. A dodam i banknot stary juz z nieistniejacego panstwa.., co to kiedys dawno temu istnialo na mapie Europy... Calych 1000 dinarow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.05.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 , bo nie chce urazic prawdziwych malarzy (tak jak crocia Veruni, widzialam Jej piekne dziela) co to umia z natury malowac i w ogole..., no bo ja tylko nerwy uspokajalam, trudno to nazwac sztuka... Ale moze akurat ktos bedzie chcial miec cos co "Dobry duszek" w trudnych chwilach napackal pedzlem ... Zeljka, nie przesadzaj :lol: bo jeszcze sobie ktoś pomysli że naprawdę dzieło sztuki wystawiam na aukcję Moja córka nie jest żadnym malarzem tylko nastoletnią pannicą której to sprawia frajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.05.2008 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Tomku ja musze dodac, ze moje obrazki to nie moje, to znaczy to kopie. Odmalowalam z ksiazki albo z Netu. To tak tylko aby bylo wiadomo, bo nie chce urazic prawdziwych malarzy (tak jak crocia Veruni, widzialam Jej piekne dziela) co to umia z natury malowac i w ogole..., no bo ja tylko nerwy uspokajalam, trudno to nazwac sztuka... Ale moze akurat ktos bedzie chcial miec cos co "Dobry duszek" w trudnych chwilach napackal pedzlem ... Za to kartki wyszywane sa mojego pomyslu. A dodam i banknot stary juz z nieistniejacego panstwa.., co to kiedys dawno temu istnialo na mapie Europy... Calych 1000 dinarow. Zeljko, dodaję banknot 1000 dinarów do listy darów na licytację. Jesteś wspaniała. To nic, że państwo nieistnieje. Jest nowe. Są nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 27.05.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Postanowiłam wyczarować coś własnoręcznie metodą decoupage. Jeśli się uda, a będę się starać ze wszystkich sił, to przywiozę ze sobą na spotkanie. Może komuś się spodoba Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 27.05.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 , bo nie chce urazic prawdziwych malarzy (tak jak crocia Veruni, widzialam Jej piekne dziela) co to umia z natury malowac i w ogole..., no bo ja tylko nerwy uspokajalam, trudno to nazwac sztuka... Ale moze akurat ktos bedzie chcial miec cos co "Dobry duszek" w trudnych chwilach napackal pedzlem ... Zeljka, nie przesadzaj :lol: bo jeszcze sobie ktoś pomysli że naprawdę dzieło sztuki wystawiam na aukcję Moja córka nie jest żadnym malarzem tylko nastoletnią pannicą której to sprawia frajdę Dobra, dobra, ja swoje i tak znam... Co innego odmalowac juz namalowany wazon a co innego namalowac wazon stojacy na stole. Kopia to kopia, a oryginał to oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 27.05.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 jesssssu a ja taka d.upa wołowa ani gotować ani nic ręcznie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 27.05.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 jesssssu a ja taka d.upa wołowa ani gotować ani nic ręcznie zrobić to będziesz kupować , tylko nie pisz, że nie potrafisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 27.05.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 jesssssu a ja taka d.upa wołowa ani gotować ani nic ręcznie zrobić to będziesz kupować , tylko nie pisz, że nie potrafisz łażę za Tobą ooo w wydawaniu pieniędzy to ja jezdem miszczyni no i najlepiej nie swoich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 27.05.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 ooo w wydawaniu pieniędzy to ja jezdem miszczyni no i najlepiej nie swoich weź Jamlesowe do wydania, bo durno to będzie jak ze swoim rękodziełem przyjdzie mi do domu wrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 27.05.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 ooo w wydawaniu pieniędzy to ja jezdem miszczyni no i najlepiej nie swoich weź Jamlesowe do wydania, bo durno to będzie jak ze swoim rękodziełem przyjdzie mi do domu wrócić Jamles cicho siedzi napewno do domu ze swoim rękodziełem nie wrócisz no chyba, że nie będziesz się mogła z nim rozstać i sama kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 27.05.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 napewno do domu ze swoim rękodziełem nie wrócisz no chyba, że nie będziesz się mogła z nim rozstać i sama kupisz no wiesz, mnie na takie arcydzieło nie stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.05.2008 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Ja mam jeszcze jedną propozycję. Proszę redakcję o "wygospodarowanie" jakiejś "urny" na pieniążki- to dla tych forumowiczów , którzy nie chcą brać udziału w licytacjach (albo im sie nie poszczęściło i nie wygrali ) a chcą wspomóc Bogusię i jej mamę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 30.05.2008 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Ja mam jeszcze jedną propozycję. Proszę redakcję o "wygospodarowanie" jakiejś "urny" na pieniążki- to dla tych forumowiczów , którzy nie chcą brać udziału w licytacjach (albo im sie nie poszczęściło i nie wygrali ) a chcą wspomóc Bogusię i jej mamę. Dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 30.05.2008 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Ja mam jeszcze jedną propozycję. Proszę redakcję o "wygospodarowanie" jakiejś "urny" na pieniążki- to dla tych forumowiczów , którzy nie chcą brać udziału w licytacjach (albo im sie nie poszczęściło i nie wygrali ) a chcą wspomóc Bogusię i jej mamę. Dobry pomysł. Albo jakąś dużą tacę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.05.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 urna zdecydowanie lepiej mi się kojarzy niż taca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 31.05.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Kurcze, dopiero teraz przeczytałam o tej aukcji i fantach. I tak myśle co ja bym tu mogła... jedyne co mi przychodzi do głowy to sadzonki winorośli, które wyprodukowałam tej wiosny (trochę mam więej niż potrzebuję, bo robiam dla paru osób, więc zaraz coś wybiorę). Same porzadne odmiany, nie jakieś zza płotu od pani Stasi Myślę że bedzie to taki zestawik: Kryżownikowyj - pyszna odmiana o smaku dojrzałego agrestu (stad nazwa - oznaczająca "agrestowy") - o ślicznie wybarwiających się owocach http://images12.fotosik.pl/75/203c8f7079821e61.jpg Kodrianka - Znakomita, wczesnie dojrzewająca odmiana deserowa o oryginalnym kształcie jagód, o delikatnej, zrośniętej z miąszem skórce, dzięki czemu ma się wrażenie, że jej nie ma. http://www.winogrona.org/foto/odmiany/1/m_132.jpg Prim - Pora dojrzewania owoców wczesna, plenność dobra, grona średniej wielkości, rzadziej duże, średnio zwarte. Jagody średniej wielkości do dużych, kulisto-elipsoidalne, żółtozielone, o wyraźnym muszkatowym smaku. Odmiana średnio wrażliwa na choroby grzybowe. Mrozowytrzymałość podwyższona. http://images34.fotosik.pl/122/20805ceef2847efe.jpg I takie cudeńko - identyczne, ale o różowych owocach(póki co raczej nie do zdobycia u nas: http://www.winogrona.org/foto/odmiany/1/47.jpg Tak więc - jeśli ktoś ma chrapkę na winorośle - to te top-odmiany naprawdę są warte zachodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 31.05.2008 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Brawo Dominiko, widzę, że zaczynasz być ekspertem winogronowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 01.06.2008 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Była licytacja, ilość fantów, przyznaję, że mnie przerosła. Uzbieraliśmy według wstępnych obliczeń Edzi 4450 zł Dziękuję baaaaaaaardzo Edzi, Toli i Kropeczce za pomoc przy licytacji. Specjalne podziękowania dla wszystkich, którzy brali udział w licytacji. Bez Waszego zaangażowania i poświęcenia tej kwoty by nie było. Dziękuję wszystkim. Dużo fantów pozostało. Będą wystawione na licytacji internetowej na forum. A będą tam naprawdę perełki. Np. wieczne pióro od Retrofuda i nie tylko. Niedługo na forum Redakcja umiesci zdjęcia fantów do licytacji i myślę, że uzbieramy na podnośnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 02.06.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Była licytacja, ilość fantów, przyznaję, że mnie przerosła. Uzbieraliśmy według wstępnych obliczeń Edzi 4450 zł Dziękuję baaaaaaaardzo Edzi, Toli i Kropeczce za pomoc przy licytacji. Specjalne podziękowania dla wszystkich, którzy brali udział w licytacji. Bez Waszego zaangażowania i poświęcenia tej kwoty by nie było. Dziękuję wszystkim. Dużo fantów pozostało. Będą wystawione na licytacji internetowej na forum. A będą tam naprawdę perełki. Np. wieczne pióro od Retrofuda i nie tylko. Niedługo na forum Redakcja umiesci zdjęcia fantów do licytacji i myślę, że uzbieramy na podnośnik. To trzeba było zobaczyć na własne oczy , czyli Tomek 1950 w akcji prowadzący aukcję . Był absolutnie doskonały, to był prawdziwy show. Potwierdzam ilość fantów nas przerosła do tego stopnia, że musieliśmy skorygować program spotkania i zrezygnować z odczytania niektórych przygotowanych tekstów i konkursów a i tak nie daliśmy rady zlicytować wszystkich przedmiotów. Pomysłowość forumowiczów w temacie fantów też była niesamowita. Po dokładnym, ponownym przeliczeniu wyszło, ze zebraliśmy : 4 435,00 zł Z czego 1 290,00 zł zostało wpłacone gotówką na spotkaniu. Wpłacone pieniądze były przeliczone komisyjnie w składzie: 1. Iwona Sierant - Wiceprezes Zarządu Stowarzyszenia na Rzecz Dzieci Chorych na Padaczkę 2. Andrzej Papliński - Redakcja Forum Muratora 3. EDZIA - moderator forum http://images33.fotosik.pl/281/319c3b6f9d9b61ee.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts