Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zakończyliśmy aukcję na rzecz Bogusi i jej dzielnej matki!!!

Recommended Posts

To mamy jeszcze jedną fajną rzecz. Verunia, podziękuj córce.

Pozostałe przedmioty o których już wiem, że będą licytowane, wymieniłem w moim dzienniku "budowlanym"

• Odpowiedzi 65
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tomku ja musze dodac, ze moje obrazki to nie moje, to znaczy to kopie. Odmalowalam z ksiazki albo z Netu.

To tak tylko aby bylo wiadomo, bo nie chce urazic prawdziwych malarzy (tak jak crocia Veruni, widzialam Jej piekne dziela) co to umia z natury malowac i w ogole..., no bo ja tylko nerwy uspokajalam, :oops: trudno to nazwac sztuka... :roll: Ale moze akurat ktos bedzie chcial miec cos co "Dobry duszek" w trudnych chwilach napackal pedzlem ... :roll:

Za to kartki wyszywane sa mojego pomyslu. :oops: :p A dodam i banknot stary juz z nieistniejacego panstwa.., co to kiedys dawno temu :wink: istnialo na mapie Europy... Calych 1000 dinarow. :lol:

, bo nie chce urazic prawdziwych malarzy (tak jak crocia Veruni, widzialam Jej piekne dziela) co to umia z natury malowac i w ogole..., no bo ja tylko nerwy uspokajalam, :oops: trudno to nazwac sztuka... :roll: Ale moze akurat ktos bedzie chcial miec cos co "Dobry duszek" w trudnych chwilach napackal pedzlem ... :roll:

Zeljka, nie przesadzaj :lol: :lol: :lol: bo jeszcze sobie ktoś pomysli że naprawdę dzieło sztuki wystawiam na aukcję :wink: Moja córka nie jest żadnym malarzem tylko nastoletnią pannicą której to sprawia frajdę

Tomku ja musze dodac, ze moje obrazki to nie moje, to znaczy to kopie. Odmalowalam z ksiazki albo z Netu.

To tak tylko aby bylo wiadomo, bo nie chce urazic prawdziwych malarzy (tak jak crocia Veruni, widzialam Jej piekne dziela) co to umia z natury malowac i w ogole..., no bo ja tylko nerwy uspokajalam, :oops: trudno to nazwac sztuka... :roll: Ale moze akurat ktos bedzie chcial miec cos co "Dobry duszek" w trudnych chwilach napackal pedzlem ... :roll:

Za to kartki wyszywane sa mojego pomyslu. :oops: :p A dodam i banknot stary juz z nieistniejacego panstwa.., co to kiedys dawno temu :wink: istnialo na mapie Europy... Calych 1000 dinarow. :lol:

Zeljko, dodaję banknot 1000 dinarów :o do listy darów na licytację. Jesteś wspaniała. To nic, że państwo nieistnieje. Jest nowe. Są nowe.

Postanowiłam wyczarować coś własnoręcznie metodą decoupage.

Jeśli się uda, a będę się starać ze wszystkich sił, to przywiozę ze sobą na spotkanie.

Może komuś się spodoba :roll:

Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia :D

, bo nie chce urazic prawdziwych malarzy (tak jak crocia Veruni, widzialam Jej piekne dziela) co to umia z natury malowac i w ogole..., no bo ja tylko nerwy uspokajalam, :oops: trudno to nazwac sztuka... :roll: Ale moze akurat ktos bedzie chcial miec cos co "Dobry duszek" w trudnych chwilach napackal pedzlem ... :roll:

Zeljka, nie przesadzaj :lol: :lol: :lol: bo jeszcze sobie ktoś pomysli że naprawdę dzieło sztuki wystawiam na aukcję :wink: Moja córka nie jest żadnym malarzem tylko nastoletnią pannicą której to sprawia frajdę

Dobra, dobra, ja swoje i tak znam... :wink:

Co innego odmalowac juz namalowany wazon a co innego namalowac wazon stojacy na stole. :wink:

Kopia to kopia, a oryginał to oryginał. :p :wink:

ooo w wydawaniu pieniędzy to ja jezdem miszczyni :D

no i najlepiej nie swoich :-? :lol: :wink:

weź Jamlesowe do wydania, bo durno to będzie jak ze swoim rękodziełem przyjdzie mi do domu wrócić :roll: :wink:

ooo w wydawaniu pieniędzy to ja jezdem miszczyni :D

no i najlepiej nie swoich :-? :lol: :wink:

weź Jamlesowe do wydania, bo durno to będzie jak ze swoim rękodziełem przyjdzie mi do domu wrócić :roll: :wink:

Jamles cicho siedzi :lol: :wink:

napewno do domu ze swoim rękodziełem nie wrócisz :D

no chyba, że nie będziesz się mogła z nim rozstać i sama kupisz :roll: :wink:

napewno do domu ze swoim rękodziełem nie wrócisz :D

no chyba, że nie będziesz się mogła z nim rozstać i sama kupisz :roll: :wink:

no wiesz, mnie na takie arcydzieło nie stać :lol: 8) :wink:

Ja mam jeszcze jedną propozycję.

Proszę redakcję o "wygospodarowanie" jakiejś "urny" na pieniążki- to dla tych forumowiczów , którzy nie chcą brać udziału w licytacjach (albo im sie nie poszczęściło i nie wygrali :lol: ) a chcą wspomóc Bogusię i jej mamę.

Ja mam jeszcze jedną propozycję.

Proszę redakcję o "wygospodarowanie" jakiejś "urny" na pieniążki- to dla tych forumowiczów , którzy nie chcą brać udziału w licytacjach (albo im sie nie poszczęściło i nie wygrali :lol: ) a chcą wspomóc Bogusię i jej mamę.

Dobry pomysł.

Albo jakąś dużą tacę. :wink: :D :oops:

Kurcze, dopiero teraz przeczytałam o tej aukcji i fantach.

I tak myśle co ja bym tu mogła... jedyne co mi przychodzi do głowy to sadzonki winorośli, które wyprodukowałam tej wiosny (trochę mam więej niż potrzebuję, bo robiam dla paru osób, więc zaraz coś wybiorę).

Same porzadne odmiany, nie jakieś zza płotu od pani Stasi :wink:

Myślę że bedzie to taki zestawik:

Kryżownikowyj - pyszna odmiana o smaku dojrzałego agrestu (stad nazwa - oznaczająca "agrestowy") - o ślicznie wybarwiających się owocach

http://images12.fotosik.pl/75/203c8f7079821e61.jpg

Kodrianka - Znakomita, wczesnie dojrzewająca odmiana deserowa o oryginalnym kształcie jagód, o delikatnej, zrośniętej z miąszem skórce, dzięki czemu ma się wrażenie, że jej nie ma.

http://www.winogrona.org/foto/odmiany/1/m_132.jpg :D

Prim - Pora dojrzewania owoców wczesna, plenność dobra, grona średniej wielkości, rzadziej duże, średnio zwarte. Jagody średniej wielkości do dużych, kulisto-elipsoidalne, żółtozielone, o wyraźnym muszkatowym smaku. Odmiana średnio wrażliwa na choroby grzybowe. Mrozowytrzymałość podwyższona.

http://images34.fotosik.pl/122/20805ceef2847efe.jpg

I takie cudeńko - identyczne, ale o różowych owocach(póki co raczej nie do zdobycia u nas:

http://www.winogrona.org/foto/odmiany/1/47.jpg

Tak więc - jeśli ktoś ma chrapkę na winorośle - to te top-odmiany naprawdę są warte zachodu :wink:

Brawo Dominiko, widzę, że zaczynasz być ekspertem winogronowym. :D

Była licytacja, ilość fantów, przyznaję, że mnie przerosła. Uzbieraliśmy według wstępnych obliczeń Edzi 4450 zł :)

Dziękuję baaaaaaaardzo Edzi, Toli i Kropeczce za pomoc przy licytacji.

Specjalne podziękowania dla wszystkich, którzy brali udział w licytacji. Bez Waszego zaangażowania i poświęcenia tej kwoty by nie było.

Dziękuję wszystkim.

Dużo fantów pozostało. Będą wystawione na licytacji internetowej na forum. A będą tam naprawdę perełki. Np. wieczne pióro od Retrofuda i nie tylko. Niedługo na forum Redakcja umiesci zdjęcia fantów do licytacji i myślę, że uzbieramy na podnośnik.

Była licytacja, ilość fantów, przyznaję, że mnie przerosła. Uzbieraliśmy według wstępnych obliczeń Edzi 4450 zł :)

Dziękuję baaaaaaaardzo Edzi, Toli i Kropeczce za pomoc przy licytacji.

Specjalne podziękowania dla wszystkich, którzy brali udział w licytacji. Bez Waszego zaangażowania i poświęcenia tej kwoty by nie było.

Dziękuję wszystkim.

Dużo fantów pozostało. Będą wystawione na licytacji internetowej na forum. A będą tam naprawdę perełki. Np. wieczne pióro od Retrofuda i nie tylko. Niedługo na forum Redakcja umiesci zdjęcia fantów do licytacji i myślę, że uzbieramy na podnośnik.

To trzeba było zobaczyć na własne oczy , czyli Tomek 1950 w akcji prowadzący aukcję :D . Był absolutnie doskonały, to był prawdziwy show.

Potwierdzam ilość fantów nas przerosła do tego stopnia, że musieliśmy skorygować program spotkania i zrezygnować z odczytania niektórych przygotowanych tekstów i konkursów a i tak nie daliśmy rady zlicytować wszystkich przedmiotów. Pomysłowość forumowiczów w temacie fantów też była niesamowita.

Po dokładnym, ponownym przeliczeniu wyszło, ze zebraliśmy : 4 435,00 zł

Z czego 1 290,00 zł zostało wpłacone gotówką na spotkaniu.

Wpłacone pieniądze były przeliczone komisyjnie w składzie:

1. Iwona Sierant - Wiceprezes Zarządu Stowarzyszenia na Rzecz Dzieci Chorych na Padaczkę

2. Andrzej Papliński - Redakcja Forum Muratora

3. EDZIA - moderator forum

http://images33.fotosik.pl/281/319c3b6f9d9b61ee.jpg