Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze : Chatka Puchatka, nasze budowanie na odleglosc

Recommended Posts

Gdy na zimowym niebie Gwiazda Betlejemska zaświeci,

przy Wigilijnym stole siadają dorośli i dzieci.

Życzenia sobie składają opłatkiem się łamiąc,

mówią o przyszłości i Tych co odeszli wspominają.

Do tych życzeń serdecznych i my się przyłączamy:

niech zdrowie, szczęście i miłość zawsze będą z Wami.

Iwona , Dario i Kinia

http://images46.fotosik.pl/42/8e081c5323f089f1.gif

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Iwonko - dardurdko, dziekuje bardzo za zyczenia swiateczne i noworoczne! przepraszam ze dopiero teraz odpisuje ale bylam u tesciow przez dwa tygodnie a u nich nie ma lacznosci ze swiatem!

pozdrawiam cie goraco i tez zycze wszystkiego dobrego w nowym roku. Zajrzalam do twojego dziennika i widze ze walczysz z wyborem okien - nie poddawaj sie kobitko!!!

• 2 weeks później...

Witam!

Napisałam obszerny post i wszystko mi się skasowało, tak więc zaczynam od nowa, po krótce...

Przykro mi że tak wyszło z tym kominkiem, ale wydaje mi się że da się coś z tym zrobić. Może w razie jakby nie chcieli odebrać domu przez niedopatrzenie zawsze można powiedzieć, że ten kominek to tylko do ozdoby. Mam obecnie taki otwarty kominek w domu i nie widzę problemu w średnicy rury, no ale przepisy są nieugięte... Niebezpieczeństwo jest takie same w kominku z wkładem, zawsze może pęknąć szyba a i tak nie pali się w kominku na noc czy jak się gdzieś wyjeżdża... Warto spróbować :wink:

Pozdrawiam Cię serdecznie i na prawdę współczuję :( Cieżko jest takie problemy rozwiązywać na odległość

Dzięki serdeczne :D

Od jakiegoś czasu mam cały czas ciemne włosy :lol: choć wcześniej trochę eksperymentowałam :lol: Zdjęcie trochę mało aktualne, ale nic się nie zmieniłam :lol: :lol: :lol:

Andżeliko, dowiadywałaś się o ten kominek??? Ja może jestem zbytnią optymistką, ale wydaje mi się, że to nie będzie problem

:wink:

nie jeszcze sie nie dowiadywalam bo powiem ci szczerze ze nie mysle ostatnio o budowie...

Jutro lece z kolezanka do Rzymu na kilka dni i sie ciesze ze odpoczne od wszystkiego a z drugiej strony zal mi zostawic dzieciaki no i mezulka :cry:

napewno bedzie fajnie ale najfajniej bedzie jak juz wroce do rodzinki :D

rzym to nie moja praca (niestety!)! powiem ci tak na skroty ze jak urodzil sie moj synek (mam corcie 9 letnia i synka 3 lata) to tak mi dal popalic dzien i noc ze musialam jakos sie oderwac aby przezyc. Jak mial wiec dwa latka wybralam sie z kolezanka do Wenecji aby troche naladowac baterie. Po powrocie obiecywalam sobie ze raz w roku pozwole sobie na te kilka dni tylko dla siebie. z tad ten ''wypad'' do rzymu! jak wroce wkleje kilka zdjec aby ci poprawic humor bo do wiosny jeszcze daleko!

moj mezulek od trzech miesiecy pracuje w delegacji, wraca do domu na sobote i niedziele, po prostu turysta pelna para!!! nie powiem wiec ze jest mega szczesliwy ale jest chyba ostatnia osoba na tej ziemi ktora moglaby sobie pozwolic na jakis komentarz :wink: a tak na serio to mam nadzieje ze mnie rozumie!

• 3 weeks później...
moj dziennik to chyba jakis kwartalnik! niby mam szczere checi, prawie siadam do pisania ale zawsze cos mnie odciagnie!

na budowie robia tynki wewnetrzne, tzn juz skonczyli, w srode stolarz ma dowiesc parapety, jestem ciekawa jakie wyszly?????? na wielkanoc planujemy jechac do polski - moze uda nam sie kupic plytki do kotlowni, kuchni i wejscia, no i te cholerne dechy na podlogi. Ostatnio zainteresowala mnie oferta firmy PANMAR, musze wiec zobaczyc ich deski na zywo no i sprawdzic cene.

Znalazlam na alegro fajny stol do kuchni - firma meblowosk- ale boje sie zamowic bo nie ma to jak sie dotknie towaru :roll:

w domu (obecnym) meksyk! zachcialo mi sie remontu lazienki no to mam! moj B. polowe zrobil, druga czeka na lepsze czasy! plytek w sklepie nie ma, trzeba czekac trzy tygodnie a ja ich nawet nie zamowilam bo jakos nie mialam wcoraj natchnienia na zakupy (o boze ja chyba chora jestem :o :o :o !) kupilismy blat ktory wcale nie pasowal do mebli, pojechalismy kupic drugi (uff, pasuje!), pierwszy nadal czeka w domu bo nie mamy czasu go oddac...

musze zmienic swoje kanapy bo mi sie wymiotowac chce jak na nie patrze! oczywiscie B. twierdzi ze sa dobre, ze moga byc itd. Musze je porabac i spalic w kominku ktorego nie mam :o

DARDURDKA - jezeli mnie czytasz, to wybacz ze jeszcze nie wkeilam zdjec z Rzymu ale mam strasznego lenia! poprawie sie w najblizszym tygodniu bo dzieciaki maja ferie w szkole, wzielam wiec tydzien wolnego!

Czytam Cię Skarbie i współczuje braku czasu i ciągłej nerwówki :cry:

Napisz mi proszę, jakie tynki robicie: cem.-wap. czy gipsowe??? I pokaż ten stół, który Ci się tak podoba!!! Może coś doradzę... a cierpliwa jestem i poczekam, aż będziesz miała więcej czasu i wcale się nie gniewam :wink:

Pozdrawiam Cię cieplutko i czekam aż przyjedziecie do kraju, wtedy fotorelacja Cię nie ominie :lol:

DARDURDKA, moja dobra duszo, chcialabym ci pokazac ten stol na allegro ktory bym chciala kupic do kuchni, co o nim myslisz? :

http://images36.fotosik.pl/61/bb0be9e7c2027e97.jpg

Stół jest extra!!! Ja bym się nie zastanawiała!!! A ten kredensik - cudny :o Też myślę o takiej lekko prowansalskiej kuchni :wink:

Dziękuję za zdjęcia z Rzymu. Jak ja Ci zazdraszczam :roll:

Ja mogę zapomnieć o takim wypadzie tylko dla siebie...

od 3 lat nie ma mnie, tylko my...

a myslisz ze allegro to pewne zakupy, bo ja to troche ciemna jestem...

''Ja mogę zapomnieć o takim wypadzie tylko dla siebie...

od 3 lat nie ma mnie, tylko my...''

ale to ''MY'' w malzenstwie jest najwazniejsze :wink:

jeszcze cie wykorzystam, co myslisz o takiej ''podrobce'' kominka do sypialnia np?

http://http://images40.fotosik.pl/61/98d844243b265d74.jpg

walcze o to na ebay'u, sprzedaz sie konczy w srode - trzymaj kciuki zebym wygrala!!!