Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze : Chatka Puchatka, nasze budowanie na odleglosc

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

o rany, a moja mała jeszcze nie śpi :o

Kolejna sówka w towarzystwie. :lol: Zawsze taka byłam ,nauka w nocy ,sprzątania ,prania itp.też w nocy.Noc mnie uspakaja,całe szczęście ,że męża mam skowronka ,bo dzieci musiałyby się do szkoły same wyszykować :lol:

Usnęła :roll:

Tylko, że ta sówka to by i w nocy i w dzień fruwała :lol: :lol: :lol:

ja też już idę spać bo trochę zabalowalśmy na zakończenie elektryki :lol: :lol: :lol:

Angeliko, myślę, że najlepsza jest propozycja Beauty - W dać do środka (wówczas to, że jest większe będzie dobrze wyglądało), a pozostałe litery na bokach :wink: Nie bierz sobie zbyt mocno do serca słów krytyki Kasi - to bardzo cenne, że ktoś ma swoje zdanie :wink: A to, że krytykuje? Nie chciała źle, tylko wyraziła własną opinię. Jak ludzi wielu na świecie tyle opinii - kieruj się tym, co Tobie się podoba :wink:

Angeliko, myślę, że najlepsza jest propozycja Beauty - W dać do środka (wówczas to, że jest większe będzie dobrze wyglądało), a pozostałe litery na bokach :wink: Nie bierz sobie zbyt mocno do serca słów krytyki Kasi - to bardzo cenne, że ktoś ma swoje zdanie :wink: A to, że krytykuje? Nie chciała źle, tylko wyraziła własną opinię. Jak ludzi wielu na świecie tyle opinii - kieruj się tym, co Tobie się podoba :wink:

dobrze ze wpadlas Moniu, bo tak tez sie zastanawialam co ty o tych cholernych drzwiach myslisz.

A Kasia i Dziobak bardzo dobrze ze sie wypowiedzieli, po to tu piszemy zeby ludzie cos doradzili.

Takze Kasiorku pisz jak najwiecej :wink: ja tak sie tym troche przejelam bo wiem ze Kasia ma pewny gust a ja sie boje popasc w kicz. bedzie mi dobrze szlo urzadzanie, wszystko cacy ladnie, az nagle wypale cos wstretnego, przedobrze bo nie potrafie sie zatrzymac na czas. Z drugiej strony, to mysle ze kazda z nas ma tam jakies gargamelki w domu, z takich czy innych powodow. Czasami dostrzegamy je dopiero po latach bo nasz gust sie zmienia, my same dojrzewamy a czasami je kochamy miloscia do dechy.

Moze DARDURDKA cos wyczula z tym wyznaniem milosci wyrytej w drewnie. Z mezem mamy dosc szczegolna historie. Poznalismy sie w pierszej klasie szkoly podstawowej, w trzeciej ja wyjechalam do Francji. Latami byly listy, wakacyjne odwiedziny az sie doczekalismy slubu, dzieci - prawdziwego zycia !

moze podswiadomie cos chcialam tymi lieterkami zaznaczyc - nie wiem -

nie wiem tez czy zostana, moze dam W do srodka, moze zostawie tylko W, moze zostawie sam wzor bez liter - po prostu nie wiem

:cry:

Czy moge spytac, jak dlugo czekasz na realizacje drzwi? Bo z tego co czytalem to termin ciagle byl przekladany i to jakos stasznie dlugo wyszlo, a wzor nie taki znowu skomplikowany. max. 2 tyg. powinno to trwac.

w tych wszystkich emocjach zapomnialam dziobaczku ci odpisac - a wiec drzwi mialy byc gotowe na 23 maja, potem na 13 czerwca, potem na 20 czerwca. Dzis jest 5 lipca a drzwi wciaz nie ma :-? ale mysle ze juz blizej niz dalej :roll:

Andżeliko tym bardziej nie możesz rezygnować z tych liter! Co za historia :o Normalnie łezka w oku mi się zakręciła :cry: To nawet nie chodzi o gargamelki! Bo tym akurat nie powinnaś się przejmować, to w końcu nie jest dom pokazowy, który ma być utrzymany w jakimś tam stylu i ktoś to będzie sprawdzał! To Twój dom z duszą i tylko Twój/Wasz!!! LITERY MAJĄ ZOSTAĆ!!! Będę tak głośno to wykrzykiwać, że usłyszysz w Paryżu!!!

No i namieszałam :oops: a nie to było moim zamiarem

ale myslę że tak mocno angazujemy sie w jakieś pomysły że potem brak nam obiektywnego spojrzenia i czasem opinia kogos postronnego może okazać się jakimś przebyłyskiem rozsądku.

Pomysł z zaznaczeniem naszego przynależenia jest ok, tylko nalezy mu dobrać odpowiednia formę. Ja nie neguję zupełnie tych liter jedynie ich forma mnie zastanawia. Napewno ta większa litera na końu przeszkadza, lepiej gdyby były jednakowe. Druga sprawa to ich wyglad, dla mnie za duzo wywijasów, przypomina mi to twórczość " zakopiańską" a przecież w prostocie jest siła.

Ja bym jeszcze pomyślała o innym pomyśle, Drzwi jeśli sie dobrze doczytałam mają być białe, mozna by pomyśleć np o emaliowanej tabliczce z inicjałami pisanej w stylu angielskim bądz gotyckim. I możemy zupełnie pójść w romantyzm, ja bym na takiej tabliczce umieściła jakąś romantyczną sentencję dotyczącą waszej rodziny :) i umieściła to gdzieś np nad wejściem na taras.

tak mi sie jeszcze przypomniało, jak swojego czasu mieszkałam w konstancinie moim sąsiadem był Sztrasburger, dopiero co sie wprowadził do domu i byłam mimowolnym świadkiem jego urządzania. Pewnego dnia przywieźli do niego bramę, przepiękna, kutą i jakież było moje zdumienie kiedy zobaczyłam ze na srodku gościu walnął sobie wielkie swoje inicjały, niestety wyglądało to pretensjonalnie, a szkoda bo brama piekna była

Przepraszam że tak sie rozpisałam ale nie dawało mi to spokoju

Oczywiście zrobisz jak ci serce podpowiada :D

nie no nie namieszalas kasiorku - no moze troszke :wink:

od samego poczatku sie balam ze te lietry beda wygladaly pretensjonalnie. chcialam tylko zaznaczyc ze to nasz domek :oops: Jak tylko dostalam te zdjecia to od razu te litery wydaly mi sie bardzo duze. Inaczej sobie to wyobrazalam, myslalam ze one jakos ze soba beda splecone, no dalam ciala czy plamy - juz nawet nie wiem jak to sie mowi :evil:

jutro napewno wam napisze czy cos sie zmienilo po rozmowie ze stolarzem. mam nadzieje ze nie bedzie kazal sobie slono doplacac jezeli sie zdecyduje na zmiany :-?

Andżeliko tym bardziej nie możesz rezygnować z tych liter! Co za historia :o Normalnie łezka w oku mi się zakręciła :cry: To nawet nie chodzi o gargamelki! Bo tym akurat nie powinnaś się przejmować, to w końcu nie jest dom pokazowy, który ma być utrzymany w jakimś tam stylu i ktoś to będzie sprawdzał! To Twój dom z duszą i tylko Twój/Wasz!!! LITERY MAJĄ ZOSTAĆ!!! Będę tak głośno to wykrzykiwać, że usłyszysz w Paryżu!!!

slysze cie kochaniutka, slysze :wink: :D

nie, nie jestem ale chyba nie mam humorku na pisanie :-? cos ostatnio jakos pod gorke. Wkurzam sie ze ten stolarz ma mnie gdzies, zapowiedzial montaz dzrwi na jutro ale wciaz nie przeslal zdjec. napisalam wiec mu ze zadnego montazu nie bedzie dopoki nie zobacze zdjec gotowych drzwi i ze zastanawiam sie nad odstapieniem od umowy. Bo do cholery ilez mozna czeka :evil:

a zeby bylo ciekawiej, okazalo sie ze drzwi wewnetrzne zamowilismy wszystkie prawe a nam sa potrzebne wszystkie lewe :evil:

fatum jakies czy co :roll:

jak czytalam opowiesci osob ktore sie ''wykanczaly'' to tak sobie myslalam - bidulki, jak dobrze ze nam tak w miare gladko idzie. No ale i my sie doczekalismy swego :evil:

kurka wodna! powazna sprawa, ale nie denerwuj sie nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo, niebawem bedziesz sie z tego smiala. Ale swoja droga to ten stolarz faktycznie troche przegina, a przerobienie drzwi z prawych na lewe jest mozliwe i wcale nie wymaga wielkich nakladow pod warunkiem ze nie chce sie zedrzec z klienta.