Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze : Chatka Puchatka, nasze budowanie na odleglosc

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

od jakiegoś czasu śledzę Twój dziennik budowy - gratuluję pięknego domku i przede wszystkim dobrego gustu.

Jestem pod wrażeniem twoich schodów wewnętrznych. Mam pytanie, z czego zrobione są podstopnice? To drewno czy MDF a może jeszcze coś innego? Czy to się nie brudzi? Do paru dni muszę podjąć decyzję dotyczącą schodów w moim domu i przyznaję, że mam z tym problem.

Pozdrawiam

Ewa

czesc dziobaczku,

co slychac, a no slychac :D siedze sobie w totalnym dolku ''psychicznym'' i nie bardzo wiem jak sie z niego wygrzebac :wink: to chyba jakas depresja powakacyjna :D

na budowie cisza, spokoj. Kibelki ''sie zamontowaly'', wanna tez. Zdjec na razie nie mam bo tesciu goscil pare dni u nas. Fajnie bylo ale troche jestem zmeczona gotowaniem, sprzataniem i zabawianiem towazystwa :-? moj mezulek tez przy tatusiu sie bardzo rozleniwil i totalnie sie opierniczal ale dzis juz mu sie swieto skonczy, sprowadze go na ziemie 8)

co do podlog : sa to lite deski debowe, czterostronnie frezowane, wykonczone olejem, mix dlugosci 400-1200, szerokie na 13 cm. Wybralam takie krotkie dlugosci bo lubie kiedy jest widac duzo laczen. Za metr placilismy 109,80 zl brutto. Do tego doszedl klej BONA za jakies 25 zl za kilogram (a troche go poszlo). Robocizna nas prawie nic nie kosztowala bo ukladal je maz z malarzem ''zloto raczka'' ! zamawialismy je w firmie DZIK PODLOGI w krakowie, dostawa byla gratis.

Pozdrawiam

tralalala, a ja byłam w wakacje u Angi !!! :D

było superowo .... domek taki jak na zdjęciach a może nawet pięknieszy - tak mnie zatkało, że brak porównania!

pozdrowienia dziewczyny, Angi - jak tam praca? fajny ten nowy "hotel de ville?" 8)

witaj, asiu !

Nowa prace zaczynam od pierwszego pazdziernika, mam nadzieje ze jakos to bedzie a jak nie to wroce do polski :D :roll:

tralalala, a ja byłam w wakacje u Angi !!! :D

było superowo .... domek taki jak na zdjęciach a może nawet pięknieszy - tak mnie zatkało, że brak porównania!

pozdrowienia dziewczyny, Angi - jak tam praca? fajny ten nowy "hotel de ville?" 8)

witaj, asiu !

Nowa prace zaczynam od pierwszego pazdziernika, mam nadzieje ze jakos to bedzie a jak nie to wroce do polski :D :roll:

No w końcu :D

W takim domku jak sobie uszykowałaś nie da się być przygnębionym :wink:

siemka !Angi -witaj w klubie !Deprechę powakacyjną ,to ja mam z reguły pól roku ,dopóki na horyzoncie nie pojawia się wyjazd na narty :lol: :lol: Nie wiem o co za bardzo chodzi z ta praca ,ale na pewno wszystko się ułoży ,a jeżeli nie bardzo po Twojej myśli ,to zjeżdżaj do Polski .W końcu Twój cudny domek musi zacząć tętnić życiem. :wink:

• 2 weeks później...

hej,

witam, ladny naprawde macie domek, i szkoda ze od sierpnia bez nowych fotek...:( wzrokowcem jestem:)

Ale mowiac serio: naprawde pieknie, gustownie i w detalach dopracowany domek, ale to juz pisalem, wiec wiesz, ze mi sie podoba:) my tez Wasze drzwi wewnetrzne chcemy miec, ale teraz etap stwaiania dachu dopiero..

jezdzimy na weekend po 600km zeby zobaczyc postepy, szurnieci jestesmy, co?

Sluchaj, jakie w jaki sposob (i jesli mozna, za ile) zrobilas listwy przypodlogowe? Bardzo sie podobaja, bo proste, a sweitnie pasujace

i kominek ladny, tyle ze my postawimy za szyba, bo bedziemy nim chyba cala chatke grzac, ale fajnie, ze macie ceielki a nie "nowoczesnosc", jak niektorzy juz calkiem, i cegielki przerozne, bardzo ladnie!

a witam, witam :D

nasze listwy to plyta z MDF , gr. 10 mm, wysokosc 110mm. Jechala cale 1200 km aby dotrzec na nasza budowe :D ma delikatny frez ktorego na zdjeciach nie widac, jest raz pomalowana biala farba pol matowa. Z gory i z dolu (jezeli jest taka potrzeba) mezulek zalozy jakas mase uszczelniajaca ktora mozna malowac i jeszcze raz przemaluje te listwy na gotowo. listy sa przyklejone na klej montazowy zeby nie bylo potrzeby bic gwozdzi.

cena ''paryska'' za metr biezacy : cale 0,75 euro ! :D 8) :wink:

co to zdjec to faktycznie troche zaniedbalam dziennik :oops: czekam na zdjecia zamontowanych kibelkow i wanny, jak tylko tesc przesle to wkleje. Czekam tez na obudowe kominka, musze sie ''przypomniec'' stolarzowi :roll:

wciaz nie moge sie zdecydowac na plytki do kuchni i wiatrolapu. jak bylam na miejscu objechalam wszystkie okoliczne hurtownie, przywiozlam wzorniki i kurka nic mi nie pasowalo do polozonych desek :evil:

tutaj tez ogladalam rozne rozniaste ale jak cos wpadnie w oko to cena zabojcza :evil:

cos wykombinuje, a jak nie to bank obrobie :wink: