Beauty 04.01.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Angi,widzę ,ze już jesteś .I jak tam wrażenia? opowiadaj szybko!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 06.01.2010 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 hej dziewczynki ! dziekuje za zyczenia i przepraszam ze dopiero teraz odpisuje noworoczne jeszcze wypada skladac a wiec wszystkiego dobrego milutkie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 06.01.2010 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Angi,widzę ,ze już jesteś .I jak tam wrażenia? opowiadaj szybko!!!! jestem beauty, jestem - niestety tak fajnie bylo i tak szybko zlecialo, szkoda... Nie robilam swiezych zdjec bo mi sie nie chcialo, zreszta nie duzo sie zmienilo. Moj mily skonczyl malowanie i tysiace innych pierdol ktore wymagaja czasu a wcale ich nie widac ja juz tradycyjnie sie obijalam. Nie udalo mi sie umowic ze stolarzem do obudowy kominka, tzn przyjechal ale mnie nie bylo a moj mezulek widocznie nie chcial sobie tym glowy zawracac. Plytek wciaz nie kupilam bo jakos nie czulam pozytywnych ''pradow'' ale z grubsza je wybralam, to zawsze cos dzis jestem troche zmartwiona bo tesciu rano zadzwonil ze dostalismy wezwanie do do sadu na wniosek gminy. Chodzi o sprawe naszej dzialki ktora kupilismy na przetargu gminnym. Jak sie zmobilizuje, a bedziecie chcialy wiedziec o co chodzi to wam opisze buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 06.01.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Napisz koniecznie! Cieszę się że znowu jesteś na fm A nawet małe zmiany są ciekawe w Twojej chatce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 07.01.2010 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Iwonka mowi, Iwonka ma ! Koszmarna historia naszej dzialki : pod koniec 2006 roku wygralismy przetarg i kupilsmy nasza dzialke. Przed przetargiem pani z gminy pokazala nam gdzie lezy nasza dzialka na mapie i przedstawila mapke naszej dzialki. Rzeczoznawca ktory ja wycenial, pokazal nam ja rowniez w ''terenie''. Po przetargu zaplacilismy wylicytowana cene, podpisalismy umowe u notariusza i bylismy mega szczesliwi! ale kiedy chcielismy rownac teren i zrobic ogrodzenie, okazalo sie ze na dzialce nie ma wszystkich slupkow geodezyjnych, pojechalismy wiec do gminy gdzie nas poinformowano ze mozemy sobie wziasc geodete aby nam wskazal granice. po wielkich dyskusjach, stanelo na tym ze gmina wezmie geodete i pokryje koszt wznowienia granic. Jesienia 2007 przy wznowieniu granic okazalo sie jednak ze nasza dzialka nie ma 27 arow ale 46. Roznica ogromna, mimo ze dla nas to byla wciaz ta sama dzialka ktora nam pokazano i ktora kupilismy. Potem jak wiadomo dostalismy warunki zabudowy, pozwolenie na budowe, nowe wpis o pow. w ksiegach wieczystych itd. Po uplywie chyba roku, dostalismy nie oficialne pismo od wojta w ktorym zada zaplaty za czesc dzialki+odsetki nie wiadomo jak naliczone + pokrycie wszystkich kosztow. pisze rowniez ze sie wzbogacilismy kosztem gminy! bylismy chyba na dwoch spotkaniach w gminie, rozmowa nie nie dala. Ja nie moge sie pogodzic z tym ze skoro gmina zatrudnila rzeczoznawce ktory wycenil cala dzialke to w jaki sposob my jestesmy cos winni. Przeciez nie schowalam polowy dzialki przed wycena aby dostac tansza cene potem przez rok byla znowu cisza az w grudniu 2008 dostalismy oficialne pismo od adwokata gminy ze mamy w ciagy 7 dni wplacic roznice ceny, jezeli nie, pozwa nas do sadu. Na ten list odpisal nasz adwokat argumentujac ze za dzialke zaplacilismy tyle ile zadala gmina i znow przez rok cisza do wczoraj, kiedy to tesciu mnie poinformowal ze dostalismy wezwanie do sadu w sprawie dzialki. Jestem kompletnie zielona w tym temacie, nawet nie wiem czy moja opowiesc jest zrozumiala. No coz, problemy z wykonczniowka to pikus teraz to bedziemy mieli wesolo gdyby jakis radca prawny czytal moje wypociny, bardzo prosze o porade a od kolezanek, dobre slowo, mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 07.01.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Nie wiem czy moja rada jest coś warta, ale wydaje mi się że skoro zapłaciliście za działkę i rzeczoznawca gminy ją wycenił (może nawet całość, bo przecież tego nie wiemy) to działka jest wasza i nie dajcie się zrobić w balona bo to ich wina i ich pomyłka za którą TO ONI muszą zapłacić!!! Zażądaj jeszcze kasy za szkody moralne bo prawo jest po Waszej stronie!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 09.01.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 PIĘKNE TALERZE ile kosztowały??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 09.01.2010 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 217 euronow, ale sa przepiekne, naprawde bylo warto ! kolekcja stala, takze zawsze cos sobie bede mogla dokupic, jak minister finansow pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 09.01.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Kufer wspaniały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 09.01.2010 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 tylko, gdzie go postawic???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 09.01.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 217 euronow, ale sa przepiekne, naprawde bylo warto ! kolekcja stala, takze zawsze cos sobie bede mogla dokupic, jak minister finansow pozwoli Wart swojej ceny, a jak świątecznie nastraja Jakbym taki miała to już bym nigdy nie miała problemu z nastrojem świątecznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 09.01.2010 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Angie ,zrozumiałam z opisu hecy z działką ,ze kupiliście niby 27 arów,tak? To jaki problem ,aby wyznaczyć granice tych 27 ,a resztę niech sobie gmina bierze? Kupiłaś odlotowy serwis ,witrynka też niezła ,a kufer mi się nie wyświetla A teraz pytanie kontrolne za 5 złoty -czy Wy mieszkacie w okolicach La Defense?Jakieś wysokachne wieżowce w tle widzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 10.01.2010 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 masz oko Beatko, ale nasze wiezowce to poludniowa dzielnica Paryza - 13 - a co do dzialki to nie jest to az tak genialnie proste. Gmina chce doplaty z odsetkami (wiec wykupienia dodatkowych arow) lub oddanie czesc dzialki tyle ze: - nam przed sprzedaza pokazano cala dzialke, tak jak jest, kupilismy i zaplacilismy za cala dzialke o danym numerze - my te dzialke zagospodarowalismy - kupa robot ziemnych aby ja oczyscic, wyrownac, zakup ogrodzenia, nawet las posadzilismy - wybralismy ja dlatego ze mielismy pewnosc ze nikt z boku jej nie wykupi i ze nie bedzie sasiadow. Dzis wiemy ze gmina planuje zrobic w naszej wioseczce kanalizacje, jakas czesc ma przechodzic przez nasza dzialke, ale chyba ktos w gminie popelnil ''babola'' i sprzedal cos czego nie powinien, a jezeli chcieli sprzedac to mogli chociaz nas poinformowac o planowanych inwestycjach jutro tesciu jest umowiony z adwokatem, moze bedzie cos wiecej wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 10.01.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Hej Angie dawno mnie nie było na FM ale wlaśnie poczytałam o ministrze finansów i pośmiałam się zdrowo mnie się kufer nie wyświetla a ciekawa jestem straszliwie jaki on jest co do kwestii działki dałam do poczytania Jackowi, jako że on jest minister od nieruchomości - obiecał poszperać w papierach ale na pierwszy rzut mówi, że gmina was może teraz cmoknąć bo z tego co napisałaś cena nie była za ar tylko za całość ... pokazali działkę, podobała się, kupiliście, fin ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 11.01.2010 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 hej asiu, a ja wczoraj wlasnie myslalam ze musze ci wyslac zyczenia noworoczne fajnie ze wpadlas co do dzialki, to adwokat ktory w tamtym roku przegladal papiery tez mowil tak jak ty, ze cena byla za dzialke a nie od ara, notariuszka mowi to sama, geodeta ze tej dzialki nie da sie podzielic bez naszej zgody itp...Mysle, ze gminie chodzi o te plany kanalizacji, ale czemu nie mowia otwarcie, przeciez zawsze mozna sie dogadac, nie rozumiem dlaczego napisali do nas list rok temu, list w ktorym grozili sadem jezeli w ciagu 7 dni nie zaplacimy za dodatkowe ary. Nasz adwokat na ten list odpisal bardzo rzeczowo, myslelismy ze to koniec szarpaniny a oni po roku zlozyli pozew do sadu sprawa ma sie odbyc 27 stycznia, pozyjemy, zobaczymy musi byc dobrze, bardzo bym chciala w to wierzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 11.01.2010 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 kufer dla asi i beatki, mam nadzieje ze sie wyswietli [im]http://img132.imageshack.us/img132/2757/dscf3229v.jpg nie bardzo wiem, co z nim zrobic??? Za duzy, zeby go postawic jako dodatek do mebli, wypukly wiec na nim tez nic nie postawie, musze pomyslec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 11.01.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Angie, ale fajny kufer!!! mnie by kusilo żeby go przecierkować ale ja mam tak zawsze ... hmmmm jak mi coś wpadnie w łapy to wychodzi pobielone A może przydałby się taki na zabawki dla Aleksa? Albo na pościel dla gości, gdzieś sobie może stać przy ścianie i czekać grzecznie z kocykami, pledami w razie mroźnej zimy, albo właśnie z pościelą ? Ja mam taki płaski z góry, w którym trzymam huśtawkę i dmuchane koła ratunkowe , które używamy tylko i wyłącznie w wakacje ... ale zawsze chciałam dla dziewczynek taki właśnie wypukły, korsarski ... no i ty go masz, Angie Odnośnie gminy - może mają głupiego radcę prawnego? to się często zdarza, nie zrażaj się tym ... pod warunkiem, że wasz adwokat nie w ciemię bity, to będzie dobrze ... jak tylko Jacek coś mi powie, to ci wkleję albo dam na privka pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 11.01.2010 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 tez mnie korci zeby zrobic przecierke ale tesciu wysmarowal go ''pokostem'' (czy jakos tak) i nie bardzo wiem jak sie za to zabrac. Ale od czego jest kolega maz, niech sie bierze za robote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 11.01.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Withanko!! Angie ,kufer masz odlotowy A ile pierzynek się w nim zmieści A jeżeli chodzi o Twoją działkę ,to M orzekł ,że sprawa jest do wygrania.Teraz to niech spadają, jak kupiłaś całość ,a nie licząc za ar.Jacyś tam w tej gminie nieprzytomni ludzie siedzą ,czy jak? Ciekawa jestem ,jaki będzie finał tej sprawy ,trzymam kciukasy ,aby zakończyła sie ona pozytywnie dla was.W końcu "sprawiedliwość musi być po naszej stronie ,no nie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 11.01.2010 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 zdecydowanie, "sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts