dardurdka 08.03.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Ależ Ci zazdroszczę takiego leżakowania ja już wróciłam, i ciągle myślę o Twoich oknach Masz jeszcze jakieś zdjęcia tych okien z przodu??? tych dwuskrzydłowych??? i może masz jakieś od wewnątrz jak to wygląda??? Uwierz mi, że pół nocy miałam tylko przed oczami te okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 08.03.2009 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 zaraz poszperam i zobacze co mam DARDURDKO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 08.03.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Dziękuję Ci bardzo ale widziałam, że też z laptopika piszesz, więc nie musisz wychodzić z łóżeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 08.03.2009 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 a no trzeba isc z postepem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 08.03.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 08.03.2009 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 przeslij mi milutka adres mailowy - mam tylko jedno zdjecie zblizone okna od srodka, w kotlowni, a z zewnatrz nic ciekawego, tzn z bliska, nie znalazlam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 08.03.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Faktycznie, domek super, szczegolnie podobaja mi sie okna!My tez budujemy na odleglosc, ale tylko 2 razy w roku w czasie urlopow po 3-4 tygodnie. Podczas naszej nieobecnosci robiona byla tylko wiezba i konczone tynki wewnetrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 08.03.2009 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witam Gabriela, ciesze sie ze moj malutki domek ci sie podoba. Budujesz na odleglosc, wiesz wiec jakie to frustrujace... A te 3-4 tygodnie zawsze za szybko zleci! a daleko macie do ''domu''? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 08.03.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Mamy 1000 km do domu. Budujemy juz 7 lat, co roku cos. Nam sie nie spieszy. W tym roku w maju zrobimy elewacje, majstrow zalatwiam wlasciwie przez telefon, ale z polecenia znajomych, do tej pory mielismy na nich szczescie. Nie mamy nikogo tam, kto moglby nam budowy dopilnowac. Mimo, ze to juz 7 lat jakos nie jestem ta budowa zmeczona, ale jestem szczesliwa, ze budowa zbliza sie do konca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 08.03.2009 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 no to jestem pelna podziwu! musze obejrzec wasze zdjecia. my bez tescia chyba nie dalibysmy rady, tzn napewno nie rzucilabym sie na tak glebokie wody sama! tesciu na miejscu wszystkiego dopilnuje ale zawsze sa jakies niedomowienia! urlopy w ciagu roku mamy 5 tygodni - przewaznie jestesmy 4 tygodnie w sierpniu, tydzien na bozenarodzenie. Od rozpoczecia budowy, staramy gdzies jeszcze ''uskrobac'' tydzien lub dwa, bezplatnego. W tym roku np pojedziemy napewno tydzien na wielkanoc ale juz sie nie czaruje ze zalatwie wszystko! na poczatku tak myslalam i to bylo bardzo frustrujace, teraz troche odpuscilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 09.03.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Andżeliko, dziękuję Ci bardzo!!! Ale aż nie mogę uwierzyć, że te profile są tylko z zewnątrz?!? Wyglądają jakby były od środka... Niesamowite są te okna... Ja już zapowiedziałam mężowi, że mogę do czerwca być bez okien, ale chcę takie!!! Jemu z resztą też się podobają, tylko on kieruje się we wszystkim ceną Najbardziej się boję wyceny... U Ciebie jak dobrze policzyłam jest 9-10 okien, i jak pisałaś zapłaciliście ok. 13tys.... ja mam 31 okien, więc nawet nie chcę liczyć ile to może kosztować.... Aż się boję! Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję a i zapomniałam bym zapytać, te zdjęcia pomieszczenia z tymi belkami w suficie to będzie kuchnia??? Jeśli tak to extra to wymyśliłaś, piękna jest taka kuchnia zrobiona w stylu romantyczno-wiejskim... Już nie mogę się doczekać Waszej wykończeniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 09.03.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Przejrzałam twój dziennik – podziwiam za odwagę budowania na odległość. Zacznę od tego że domek zapowiada się bardzo ciekawie – i jak napisałam wcześniej tak ciepło – to chyba przez ten kolor podbitki i okien – rozumiem że drzwi też będą białe? Okna piękne. No i twoje pomysły i styl na wnętrza też super – najbardziej podobał mi się twój opis jakie chcesz schody – ja też tak mam że wiem czego chcę ale mam problemy żeby sobie to wyobrazić i przekazać dalej – wytłumaczyć innym czego chcę. Też chcę mieć w domku styl wiejsko-nowoczesny (tzn. taki nowoczesny funkcjonalizm). Ja zamiast kominka którego wybór zawsze mnie przerażał wstawię kozę – jak już mnie będzie na nią stać (5000 zł). Parapety też super – myślę że bez fazki też są ładne – sama mam podobne ale niestety nie drewniane. Drzwi Pol-skone fiord widziałam i super będą pasować do reszty. Ja mam cały czas problem jakie wybrać do nas. Okna i drzwi zewnętrzne mam w orzechu – resztę drewna w domu dąb – pewnie drzwi wewnętrzne też w orzechu będą… ciekawa jestem jakie wybrałaś płytki do łazienki. Czekam na fotki kamyczków. Fajnie – mamy podobne gusta a domki zupełnie inne. Acha – też mam trzyletniego synka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 10.03.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Andżelika, ależ Ty masz w tym swoim mieszkanku wszystko obmyślone Wszystko ma swoje miejsce i całość tworzy przepiękną kompozycję Długo tam mieszkacie??? Nie mogę się doczekać kiedy zajmiesz się domkiem, bo z całą pewnością będzie niesamowity... talent wnętrzarski masz, jak nic!!! Gratuluję! Kamyczki prześliczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 10.03.2009 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 ciesze sie ze ci sie podoba a wiec mieszkamy prawie rok - po slubie mieszkalismy u moich rodzicow, jak sie urodzila corcia wynajelismy 3 pokojowe mieszkanko pod Paryzem. Fajnie nam sie tam mieszkalo ale pojawil sie synus i mieszkanko stalo sie za male. Wrocilismy wiec do Paryza na 4 pokoje, ale ja nie cierpialam tego miejsca! bylo niby duze, nowe ale takie ciemne, bez duszy! dwa lata trulam du....pe i sie wynieslismy z tej nory! teraz znow czuje ze zyje, mam swiatlo, mieszkanko jest jasne, przytulne i czuje w nim pozytywne wibracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 10.03.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 dzięki za kamyczki - znowu będę o nich myśleć - chyba mnie przekonałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 10.03.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 ciesze sie ze ci sie podoba a wiec mieszkamy prawie rok - po slubie mieszkalismy u moich rodzicow, jak sie urodzila corcia wynajelismy 3 pokojowe mieszkanko pod Paryzem. Fajnie nam sie tam mieszkalo ale pojawil sie synus i mieszkanko stalo sie za male. Wrocilismy wiec do Paryza na 4 pokoje, ale ja nie cierpialam tego miejsca! bylo niby duze, nowe ale takie ciemne, bez duszy! dwa lata trulam du....pe i sie wynieslismy z tej nory! teraz znow czuje ze zyje, mam swiatlo, mieszkanko jest jasne, przytulne i czuje w nim pozytywne wibracje To widzę, że Twoje dzieci to mali Francuzi to i pewnie dwujęzyczne som... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 10.03.2009 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 a no SOM, ale powiem ze w domu scigam i obowiazkowa tylko po polsku! rodzice ze mna robili tak samo i na zle mi nie wyszlo bo przynajmiej nie zapomnialam jezyka a mam kuzynow ktorzy wyemigrowali do Francji w tyl samym wieku co ja (jako 10 latki) i nie mowia wcale albo prawie nic po polsku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 10.03.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 hmmm... to teraz się zastanawiam, dlaczego ten domek w Polsce stoi??? Czy żby jednak tęsknota za Ojczyzną czy inne względy zadecydowały??? Nie chciałaś gdzieś pod Paryżem pobudować??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 10.03.2009 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Rodzice mojego meza mieszkaja w Polsce, spedzamy tam wszystkie wakacje ale delikatnie mowiac, tesciowa i ja, mamy zupelnie inne spojrzenie na swiat nawet w wakacje, a moze przede wszystkim, chce sie czuc u siebie, wstawaw kiedy mi sie podoba, czytac kiedy mi sie podoba, nic nie robic, jezeli tak mi sie podoba - dlatego ten pomysl na budowe potem mylalam ze za 40 (???) lat, jak juz pojde na rente, wrocimy do Polski, a teraz kiedy domek juz stoi, to sie zastanawiam czy nie lepiej wrocic juz teraz... Bije sie z wlasnymi myslami ale co raz czesciej mysle ze tam jest moje miejsce na ziemi a co z tego wyjdzie to sie okaze w kazdym razie, gdybys kiedy sie z rodzinka wybierala zwiedzaw Paryz to sie polecam (powaznie!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 10.03.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Więc to będzie taki trochę zagraniczny domek na wakacje... niektórzy budują gdzieś nad morzem, a Wy w Polsce Ale z tym to masz rację, że zawsze na swoim to robisz co chcesz... a do Paryża nie wiem czy się wybiorę, mąż obiecał, że w wakacje zabierze nas ze sobą do Holandii... ale dziękuję za zaproszenie chyba prędzej Cię odwiedzę w tej jak piszesz wioseczce, jak już się przeprowadzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts