Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze : Chatka Puchatka, nasze budowanie na odleglosc

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

teścia to oświeć przy okazji, żeby nie ruszał ... :lol:

A pytanie odnośnie pokostu zapodaj na FM-ie ogólnym i pewnie znajdzie się na to rada - myslę, że może coś w rodzaju szlifowanka i finitko 8)

a że powierzchnia jest raczej nieozdobna to minister dwa razy się rozpędzi i będziesz miala gotowca ...

pozdrawiam z zaspy :evil:

Googulku,

Gdzie ja byłam, że jeszcze tu nie trafiłam:)

Jestem zachwycona, piękny dom - fenomenalne drzwi, okna, podłogi; Twoje zamysły dekoratorskie, zamiłowanie do pięknych luster i porcelany bardzo bliskie memu sercu:)

NA WIDOK DRZWI WEJŚCIOWYCH ODEBRAŁO MI MOWĘ!!!

Będę zaglądać, podziwiać, wzdychać, przyznaję, że parę inspiracji znalazłam!

aniu z zielonego, lepiej pozno niz wcale :D :wink:

lubie czytac ze sie komus podoba :oops: bo ja z tych ciagle watpiacych w siebie jestem :roll: ciagle mnie przesladuje mysl, ze sie w tym wszystkim gubie, ze za duzo mieszam, podobaja mi sie rzeczy nie zawsze do siebie pasujace ale ktore maja to cos co przykuwa moja uwage. Czesto sie zastanawialam czy byloby latwiej gdybym miala wory pieniazkow. Mowie sobie : tak, kupilabys wszystko co ci sie marzy do chatki, kazdy szczegol bys dopiescila, wszystko by bylo idealne. Ale czy o to chodzi? Nie ! chyba jednak lubie to swoje polowanie na okazje, lubie sobie cos w tej glowce upierniczyc i cierpliwie do tego dazyc, knuc za co to cos kupic, jak to przemycic przed ministrem finansow 8) :D . Moze ja jednak cierpliwa kobitka jestem :roll: w kazdym razie, napewno jest fajnie miec wszystko na co ma sie ochote, ale jeszcze fajniej jest o tym wszystkim marzyc i spelniac te szalone marzenia ! :D

a no wlasnie odpisalam i mi wiadomosc wymazalo :evil:

wiec tak, sprawa sie odbedzie 27 stycznia przed sadem cywilnym :-? rozpisze sie jak juz bedzie po wszystkim. Narazie jestem spokojna, wszak tak sobie mysle : gmina wystawila towar do sprzedazy (nasza dzialke), wycenila na konkretna sume, my te sume wplacilismy kupujac dzialke, kiedy rzeczoznawca gminny ja wycenial bylo mowa o cena za dzialke numer 38/2, a nie za ar dzialki 38/2. Nie rozumiem jak mozna sie pomylic o taka ilosc arow :roll: i jeszcze jeden fakt bardzo istotny, jak pisalam, w marcu gmina rusza w naszej wioseczce z wielka inwestycja - oczyszczalnia sciekow - a tu nagle odkrywaja ze czesc tej inwestycji przechodzi przez nasza dzialke. Ale zamiast z nami porozmawiac, sprobowac jakos polubownie to wszystko zalatwic, to latwiej straszyc sadami, kosztami, odsetkami, wszak dla niektorych czas sie zatrzymal w innej epoce :evil:

Nie chcę Cię straszyc, ale takie oczyszczalnie (jeszcze zależy jaka to będzie) często po jakimś czasie po prostu śmierdzą :( Przewaznie są lokalizowane gdzieś z dala od domostw... Oczywiście nie wszystkie, ale na wsiach, gdzie jest niewiele tych ścieków wpuszczone tam bakterie zjadają się nawzajem i dlatego później to się nie sprawdza... Mam nadzieję, ze ta Wasza będzie OK i dodatkowych zmartwień Ci nie przybedzie ;-) trzymam kciuki za Was ;-) 27 juz niedługo!!!

Witam serdecznie,

Piękny dom, super klimaty ... takie "moje" ...

Chciałam podpowiedzieć coś w kwestii płytek gdyż sama również baaardzo długo szukałam takich, żeby wyglądały na kamienne a nie płytkowe :roll: No i ostatecznie znalazłam gres firmy Cerdomus kolekcja Durango (ja zdecydowałam się na kolor bianco ale inne kolory też są fajne). Z tej firmy ciekawa też jest kolekcja Pietra D'Assisi. W ogóle Cerdomus ma fajne płytki, może nieco gorzej wygląda kwestia finansowa ...

Aha - płytki występują w różnych wymiarach (od 20x20 do 40x60 z tego co pamiętam) i na stronie Cerdomusa można sobie wybrać jakiś fajny schemat ich położenia.

Pozdrawiam :)

Witam,

Po raz pierwszy w komentarzach, ale z uwagi na to jaki uroczy domek tworzysz, na pewno nie ostatni :D

Dylematy z wyborem gresu doskonale rozumiem, bo sama też męczyłam się okropnie - było wiadomo, że 70 m2 powierzchni to będzie dominanta wyznaczjąca nastepne wybory....

Jeśli nadal interesuje Cię grafitowa podłoga to polecam wątek:

http://forum.muratordom.pl/post3947242.htm?highlight=#3947242

Pamiętam też, że ładna grafitowa podłoga jest również w domu Nnataszy:

http://forum.muratordom.pl/domek-nnataszy-i-tomka,t17920-120.htm

Powodzenia w wyborze :D