Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze : Chatka Puchatka, nasze budowanie na odleglosc

Recommended Posts

Jezzzzu ,Babo szalona Ty.Raptem mnie dzień u Ciebie nie było ,a Ty już zdążyłaś tyle rzeczy naściągać ? i Powiem krótko....kominek średnio mi się podoba .Obcięła bym mu skrzydła boczne i wyrównała te "falę " nad paleniskiem .Ale to można ,znając Twoje zacięcie do prac wszelakich ,zrobić

AAAA ,i fajna lampa Ci wyszła .:)

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Googulek, doczytałam, że byłaś w Polsce :) Zrobiłaś może jakieś zdjęcia wnętrz, chodzi mi głównie o salon i okolice kominka. Za kilka dni zaczynamy budowę i nadal nie wiem co zrobić z kominkiem. Raz mi się wydaje, że tak jest dobrze, raz, że powinniśmy przenieść, ale nie potrafię sobie tego wszystkiego wyobrazić.

Masz w końcu jakiś pomysł na kominek? Bo widziałam, że w końcu na którąś obudowę się nie zdecydowałaś.

witam meciu,

bylam faktycznie w polsce w maju. Kilka zdjec zrobilam, zobacze co mam i ci pokaze. Obudowa kominka bedzie wciaz ta sama, dosc prosta, jak na tym zdjeciu :

(img]http://img714.imageshack.us/img714/9439/324172178xz2tif.jpg

Uploaded with ImageShack.us

tyle ze u nas bedzie zrobiona z debu i olejowana jak parapety i podlogi.

Tutaj troszke widac jak to wyglada przy otwartym kominku jak u nas, z ceglami jak u nas :)

<a href=http://img143.imageshack.us/img143/9356/chateau1.jpg' alt='chateau1.jpg'>

Uploaded with ImageShack.us

Dziękuję :D

Pięknie jest :) Już nie mogę się doczekać kiedy u nas tak przytulnie się zrobi.

Jak planujesz ustawić meble w salonie? Masz pomysł na zagospodarowanie wykusza, skoro jadalnia jest obok?

Mi cały czas chodzi po głowie, żeby pozbyć się tego dodatkowego pokoju na dole, ale jednak boję się, bo nie wiadomo co się może wydarzyć.

obejrzałam ....i patrzyłam na wszystkie pierdołki obok ...wszyściutkie stoły ..stoliki ..lustra ..toaletki ....

podłoga śliczna ....no i otwarty kominek nawet bez obudowy czuje się ciepło ...

a wycena kuchni mnie powaliła ....(zachęcam do obejrzenia mebelków Lutajki ...wiadomy sklep a kuchnia wyszła super :) ) ...zresztą Gogulku masz szanse stworzyć świetne aranże z wyhaczonych cudeniek ebayowych ....jak przesadzisz i nie zmieścisz ...biore w ciemno :)

i mam pytanko ...jaki to kolor ścian i jaka firma ...jeżeli można :)

Edytowane przez konstancja30

przytachalam do chalupki taka metalowa ''sofe''

no to w koncu latem nie bedziemy musieli siedziec na drewnianych pniach, puszkach po farbie itd :)

i to sofka z moich snów ........

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=15442&d=1278055329

gogulek..jpg

Edytowane przez konstancja30

obejrzałam ....i patrzyłam na wszystkie pierdołki obok ...wszyściutkie stoły ..stoliki ..lustra ..toaletki ....

podłoga śliczna ....no i otwarty kominek nawet bez obudowy czuje się ciepło ...

a wycena kuchni mnie powaliła ....(zachęcam do obejrzenia mebelków Lutajki ...wiadomy sklep a kuchnia wyszła super :) ) ...zresztą Gogulku masz szanse stworzyć świetne aranże z wyhaczonych cudeniek ebayowych ....jak przesadzisz i nie zmieścisz ...biore w ciemno :)

i mam pytanko ...jaki to kolor ścian i jaka firma ...jeżeli można :)

hej milutka, juz ci szybciutko pisze, jezeli dobrze pamietam to u nas wszystkie sciany byly malowane farba BONDEX w kolorze ''Dryfujace Drewno''. Tylko w lazienkach mam jeszcze biale sciany bo nie bylam zdecydowan na plytki. Dzis dostalam probke marmuru Botticino. Jest jasniutki, ma poszarpane brzegi i jest piekny :) mysle go polozyc na podlogach w lazienkach a do kuchni wybiore chyba ciemniejszy bo moj maz mowi ze ja brudas jestem :)

a z tymi meblami, zebys ty widziala co ja kupuje ! czasami sie napale, na rzeczy calkowicie mi nie potrzebne. Niektore odsprzedaje zeby miec pieniazki na kolejne zakupy ale przewaznie zostawiam bo ciezko mi sie z nimi rozstac :)

widzialam u ciebie sciane i podloge tarasu, swietnie wyszlo ! nie zalapalam wszystkiego, sama to robilas?

hej dziobaczku, z nieba mi spadles ! powiedz co sadzisz o wycenie mojej kuchni :

1) Korpusy płyta laminowana, ramiaki frontów drewno olcha, płyciny frontów MDF - 55900 zł brutto,

2) Blat dąb olej 4cm gr - 5120 zl brutto,

3) Wyposażenie szafek: 3029 zł brutto,

4) Transport i montaż 4000 zl brutto,

--------------------------------------------

RAZEM: 68049 zł brutto.

te kamyczki sa polozone w naszej aktualnej lazience. Kupuje sie je przyklejone na takiej siatce 30X30 i kladzie jak plytki. bardzo ladnie wygladaja w prysznicu. widzialam u ciebie w dzienniku ze masz upatrzone drzwi do prysznica, cale szklane. Wyobraz sobie teraz takie drzwi bez brodzika, bezposrednio na tych kamykach. Jest naprawde ladnie ! :)

....Niektore odsprzedaje zeby miec pieniazki na kolejne zakupy ale przewaznie zostawiam bo ciezko mi sie z nimi rozstac :)

widzialam u ciebie sciane i podloge tarasu, swietnie wyszlo ! nie zalapalam wszystkiego, sama to robilas?

jak wiemy zdeklarowanego kupca już masz :)

ściane i płytki robiłam sama przy pomocy małża ......:) budowanie na odległośc ma te zalete że z tzw fachowcami masz ograniczony kontakt ...no nawet jak cię coś rozwali to raz na jakiś czas ......budując dom osiągnełam zenit i teraz jestem w stanie sie chyba wszystkiego nauczyć ...ja princessa jakich mało :) (a stale przyprawiający moje konto o deficyt kurs franka stanowi baaardzo motywujące wsparcie ;)) .......odkrylam też niesamowita radoche jak już coś mi się uda zrobić ......bezcenne :) co po swojej pierwszej lampce rozumiesz zapewne :)

a kolor .......dziekuje .....nie dość że śliczny to jeszcze taka nazwa :)