Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Rośliny, póki młode, muszą się ukorzeniać w ziemi. Nie znam takich, które od razu ukorzenią się w glinie. Stopniowo dacie radę z załozeniem ogrodu. Ja mam ten problem, że każdą roślinę wkopuję na ziemi ogrodniczej, bo grunt mam kamienno - gliniasty i nie da się inaczej, bo rośliny by się męczyły. Niestety... ogród kosztuje, podobnie jak wykończenie wnętrz ;).
  • 1 month później...
  • Odpowiedzi 670
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Co u mnie?

Mieszkamy, czasami nawet coś w domu przybywa - szczegóły w dzienniku.

Przybywa powoli, bo z kasą krucho. Potrzeb jeszcze dużo, zwłaszcza brak utwardzonej drogi dał nam się niedawno we znaki :(

Planów by było dużo, bo wiele jeszcze do zrobienia. Ja od września zarejestrowałam własną działalność, ale to na razie raczej inwestowanie w firmę niż zarabianie.

Bywam tutaj, choć nie piszę zbyt dużo. Ja to chyba nie jestem raczej "zwierzę forumowe" :D

Masz ładną kuchnie i drzwi chciałam się zapytać z czego są zrobione i jak dokładnie nazywa się kolor.Będę bardzo wdzięczna gdyż my teraz wykańczamy dom i tak sobie podglądam u innych, dobrze że istnieje dziennik budowy gdyż można znaleźć ciekawe pomysły i wiele rozwiązań oraz porad.Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Andulko, zauważyłam, że masz ładniutkie schody, a w zasadzie poręcz (tyle widać :) ) Zaskoczyłaś mnie wieścią o zmianie pracy ;) Można wiedzieć w jakim kierunku teraz działasz? Trzymam kciuki, coby działalność jak najszybciej zaczęła przynosić zyski :)
Masz ładną kuchnie i drzwi chciałam się zapytać z czego są zrobione i jak dokładnie nazywa się kolor.Będę bardzo wdzięczna gdyż my teraz wykańczamy dom i tak sobie podglądam u innych, dobrze że istnieje dziennik budowy gdyż można znaleźć ciekawe pomysły i wiele rozwiązań oraz porad.Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Dziękuję za życzenia, Tobie również życzę dobrego Roku i postępów w wykańczaniu :)

Drzwi mamy drewniane, okna wybraliśmy w kolorze teak i drzwi też miały mieć taki sam kolor. Drzwi wyszły trochę jaśniejsze, może to inny rodzaj drewna, a może farba innej firmy była używana.

Ciekawa ta szafa, jak będzie zamykana?

I piękny storczyk, własnie białego mi się chce :)

Drzwi kupiliśmy w castoramie, takie drewniane z żaluzjami z listewek, ale z mocowaniem zawiasów chyba będzie gorzej niż z półkami:rolleyes:

Andulko, zauważyłam, że masz ładniutkie schody, a w zasadzie poręcz (tyle widać :) ) Zaskoczyłaś mnie wieścią o zmianie pracy ;) Można wiedzieć w jakim kierunku teraz działasz? Trzymam kciuki, coby działalność jak najszybciej zaczęła przynosić zyski :)

Ja nie zmieniłam pracy, ja pracuję więcej po prostu :D

Ta firma to równolegle z dotychczasową pracą. Nie mam szans na razie na duże zarobki tutaj, więc przy naszym kredycie nie odważyłabym się zrezygnować z pracy.

A co do schodów, wydawało mi się że jakieś zdjęcia są w dzienniku, zaraz coś tam dorzucę :)

Edytowane przez andulka
.
U mnie kolejny niebudowlany dylemat - złożyłam ofertę na wynajem lokalu na gabinet od spółdzielni. Mieli to w ostatnią środę rozpatrzeć, ale odłożyli na następną środę. A dziś zadzwoniła kobieta z propozycją innego lokalu - ciut drożej, niedaleko tamtego, ale za to w zupełnie nowym budynku. Jak do niej dzwoniłam to miała już ten pokój zarezerwowany, ale ktoś zrezygnował. I teraz myślę intensywnie co z tym zrobić. Dopiero we wtorek mogę obejrzeć ten nowy lokal i wtedy, być może, pędem do spółdzielni wycofać moją ofertę. Głupio trochę, ale jak mi się tu spodoba, to kto wie...