efilo 07.09.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 To też nie jest zły pomysł. Zwłaszcza że ścian działowych nie tzreba budować od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 07.09.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Ale tu dużo postów przybyło Ja znowu powiadomień nie miałam i nie zaglądałam Andulko, masz już ten swój projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 08.09.2008 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 link do projektu jest na ej stronie, tuż pod kawą od efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.09.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 czuję się wyróżniona - pod moją kawą znalazło sie coś ważnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 08.09.2008 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 czuję się wyróżniona - pod moją kawą znalazło sie coś ważnego osoba, która robi taką kawę, musi być wyjątkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.09.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 to mój luby jest specem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 08.09.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 też myślę, że na żywo będzie łatwiej coś zadecydować spiżarka w środku kuchni raczej się nie sprawdzi najlepsze są spiżarki od strony północnej czy zachodniej, bo tam jest najchłodniej, a w środku kuchni tego nie ma szans zapewnić a owoce czy ziemniaki czy upieczone ciasto.. w cieple długo nie wytrzymają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.09.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 ja mam niemal w środku kuchni. od strony północnej - tak jak i kuchnie ale ja raczej się nie nastawiam na trzymanie tam rzeczy które muszą być w chłodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 08.09.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Andulko, domek bardzo przyjemny, nieduży, w sam raz No i inaczej sobie wyobrażałam - myślałam, że będzie cały z drewna na zewnątrz. Ten wygląda zupełnie tak, jak murowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 08.09.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 też myślę, że na żywo będzie łatwiej coś zadecydować spiżarka w środku kuchni raczej się nie sprawdzi najlepsze są spiżarki od strony północnej czy zachodniej, bo tam jest najchłodniej, a w środku kuchni tego nie ma szans zapewnić a owoce czy ziemniaki czy upieczone ciasto.. w cieple długo nie wytrzymają Też tak uważam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 08.09.2008 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 też myślę, że na żywo będzie łatwiej coś zadecydować spiżarka w środku kuchni raczej się nie sprawdzi najlepsze są spiżarki od strony północnej czy zachodniej, bo tam jest najchłodniej, a w środku kuchni tego nie ma szans zapewnić a owoce czy ziemniaki czy upieczone ciasto.. w cieple długo nie wytrzymają moja kuchnia będzie od strony północno-wschodniej, ale to jednak kuchnia jak tu wytrzymać bez prawdziwej spiżarni na większy dom i zmianę projektu nie ma co liczyć niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 08.09.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 czesc a ja zlikwidowalam spizarke jak wiecie ale wybralam lodowke ktora ma dodatkowa komore biofresh, ktora gwarantuje idealny klimat dla długotrwałej świeżości. Przy temeraturze niewiele powyżej 0 st.C i idealnej wilgotności powietrza owoce i warzywa, mięso i ryby zachowują swoje witaminy, delikatny aromat i apetyczny wygląd do trzech razy dłużej ale sie pochwalilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 08.09.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 ja nie mam spiżarki i da się przeżyć. Wcześniej sobie tego nie wyobrażałam.. ale mam piwnicę, więc wszystko jest tam, a tylko małe ilości przynoszę na górę i trzymam w szafkach, ziemniaki pod zlewem, owoce i warzywa w lodówce problem jest tylko z ciastami, tego nie ma gdzie dać, na wierzchu za ciepło, w lodówce zaraz przesiąkną zapachami i robią się wilgotne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 08.09.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Masz rację, Aniu - fe, nie ma nic gorszego niż ciasta przesiąknięte zapachami z lodówki W sprawie spiżarki powiem Wam, że ja mam teraz i w nowym domu mam pomieszczenie od północnej strony (Aniu, pamiętasz o czym mówię ), w którym mogłaby być spiżarka, jednak chyba przeznaczę je na podręczną, dodatkową garderobę. Moim zdaniem spiżarka nie jest niezbędna. Ja osobiście dużo lubię gotować, piec i eksperymentować w kuchni, jednak w spiżarce przeważają rzeczy, które spokojnie mogłabym trzymać w szafkach lub lodówce. Minęły już czasy, kiedy kupowało się jedzenie z zapasami, czy w piątek robiło się zakupy na cały weekend, bo sklepy były pozamykane - teraz praktycznie cały czas kupuje się rzeczy świeże, na bieżąco, do bezpośredniego spożycia, zatem spiżarka nie jest konieczna. Myślę, że to poniekąd pomieszczenie przyzwyczajeniowe, które zawsze bywało w domach z uwagi na wspomniane zapasy. Kto dzisiaj kupuje ziemniaki, marchew, czy pietruszkę na zimę? Niewiele osób, bo wszystko jest dostępne w zasadzie o każdej porze dnia i nocy w sklepach, sklepikach czy marketach. Nie wiem jak sama ostatecznie zdecyduję, ale raczej pomieszczenie przeznaczę na kolejną garderobę. Faktem jest, że mam piwnicę, jak u Ani - to z kolei znakomite pomieszczenie "na wszystko", więc wszelkie słoiki z przetworami, butelki z winami i nalewkami tutaj znajdą dla siebie miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 08.09.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Masz rację, Aniu - fe, nie ma nic gorszego niż ciasta przesiąknięte zapachami z lodówki W sprawie spiżarki powiem Wam, że ja mam teraz i w nowym domu mam pomieszczenie od północnej strony (Aniu, pamiętasz o czym mówię ), w którym mogłaby być spiżarka, jednak chyba przeznaczę je na podręczną, dodatkową garderobę. Moim zdaniem spiżarka nie jest niezbędna. Ja osobiście dużo lubię gotować, piec i eksperymentować w kuchni, jednak w spiżarce przeważają rzeczy, które spokojnie mogłabym trzymać w szafkach lub lodówce. Minęły już czasy, kiedy kupowało się jedzenie z zapasami, czy w piątek robiło się zakupy na cały weekend, bo sklepy były pozamykane - teraz praktycznie cały czas kupuje się rzeczy świeże, na bieżąco, do bezpośredniego spożycia, zatem spiżarka nie jest konieczna. Myślę, że to poniekąd pomieszczenie przyzwyczajeniowe, które zawsze bywało w domach z uwagi na wspomniane zapasy. Kto dzisiaj kupuje ziemniaki, marchew, czy pietruszkę na zimę? Niewiele osób, bo wszystko jest dostępne w zasadzie o każdej porze dnia i nocy w sklepach, sklepikach czy marketach. Nie wiem jak sama ostatecznie zdecyduję, ale raczej pomieszczenie przeznaczę na kolejną garderobę. Faktem jest, że mam piwnicę, jak u Ani - to z kolei znakomite pomieszczenie "na wszystko", więc wszelkie słoiki z przetworami, butelki z winami i nalewkami tutaj znajdą dla siebie miejsce my z mama wlasnie dzis od chlopa kupilysmy 50 kg ziemniakow ale spokojnie w garazu sie mieszcza Monia to ja do Twojej piwnicy sie wybiore kiedys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 08.09.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Dlatego napisałam, że "niewiele" osób, możliwe, że więcej niż myślę, ale wśród moich znajomych raczej mało kto - wszystko jest dostępne cały rok. Ja wyleczyłam się z kupowania ziemniaków jakieś 15 lat temu, gdy jednego roku wszystkie nam przemarzły i nie nadawały się do zjedzenia, bo były słodkie Od tej pory robię zakupy na bieżąco, jedynie kupuję w większych ilościach dodatki do ciast, puszki z kukurydzą,groszkiem, tuńczykiem itp o dłuzszych terminach przydatności. Trzymam te rzeczy w spiżarce, ale nie widzę problemu, żeby miały być w szafce kuchennej do tego celu przeznaczonej - przecież w sklepach też toto stoi na pólkach No a do piwnicy, Aniu, zapraszam Muszę zacząć robić zapasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 08.09.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 ziemniaki na zimę, to też kupujemy ale worki są w piwnicy, a monsz leci raz w tygodniu z wiadrem, przynosi pełne i rzucam to pod zlew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 08.09.2008 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 piwnica, no właśnie, tej też u mnie brak niestety chyba że coś w garażu wygospodaruję, a te warzywa... ja będę miała ze 2 km do moich rodziców, którzy mają od zawsze swoje warzywa,a moze powoli i ja się we własne grządki zabawię, całe życie jadłam warzywa z ogrodu, jajka od kur mamy itd. i jak tu zrezygnować z takich pyszności oni póki dadzą radę na pewno z tego nie zrezygnują, takie typ wyjeżdżam jutro po południu do stolicy na 5 dni, będę bez dostępu do netu, ale może po powrocie jakoś nadrobię zaległości na forum a tu do mnie zapraszam nawet jak mnie nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 08.09.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 piwnica, no właśnie, tej też u mnie brak niestety chyba że coś w garażu wygospodaruję, a te warzywa... ja będę miała ze 2 km do moich rodziców, którzy mają od zawsze swoje warzywa,a moze powoli i ja się we własne grządki zabawię, całe życie jadłam warzywa z ogrodu, jajka od kur mamy itd. i jak tu zrezygnować z takich pyszności oni póki dadzą radę na pewno z tego nie zrezygnują, takie typy wyjeżdżam jutro po południu do stolicy na 5 dni, będę bez dostępu do netu, ale może po powrocie jakoś nadrobię zaległości na forum a tu do mnie zapraszam nawet jak mnie nie będzie Andulko, i bardzo dobrze Niech nie rezygnują jak najdłuzej - to zupełnie inna inszość takie swoje warzywa, jajka itp. - nie ma oczym gadać W takim razie może się skusicie na małą piwniczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 09.09.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Andulka gdzies po plsce sie włóczy ale ja wpadlam sie przywitac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts