andulka 16.02.2011 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Nic nie pisałam, bo nic nie wyszło z tych pomysłów. Jak doszło do szczegółów to ten nowy lokal okazał się droższy niż wcześniej usłyszałam przez telefon, a że nie zapisałam to nie dyskutowałam mocno. Zresztą bardziej niż to zniechęciło mnie sąsiedztwo. Naprzeciw moich drzwi byłby zakład fryzjerski, a to niezbyt korzystny układ dla dyskrecji i spokoju w mojej pracy :/ Spółdzielnia też nieźle pokombinowała. Co innego dali w ogłoszeniu w internecie, a co innego mi odpisali, cena nagle wzrosła z 13 do 20 zł za metr, a to dla mnie duża różnica. Na razie nie zarabiam zbyt wiele. KOniec końców, na razie jestem w starym gabinecie i będę się dalej rozglądać. Próbuję tez namówić koleżankę z pracy do wspólnego wynajmowania. Zobaczymy, co czas przyniesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 21.02.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Tak często bywa, że rzeczywistość a to, co piszą w ogłoszeniach, to dwie różne sprawy. Trzymam kciuki cały czas, co się odwlecze.. Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 28.02.2011 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 (edytowane) Warte zapamiętania Nie wiem co jest w Castoramie, ale na gliny nadają się doskonale bylinowe dzwonki (Campanula), a także bergenia, hosty, pysznogłówka (Monarda), jezówka (Echinacea), floksy (Phlox) i na gliniastej zasadowej - zawilec (Anemone sylvestris)Elfir Edytowane 26 Kwietnia 2011 przez andulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.04.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 http://wt08.wrzuc.to/obrazek/X2QiAa4L2v/wielkanoc108.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 26.04.2011 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Kala, dziękuję za życzenia. Nie zaglądałam tu ostatnio, bo postanowiłam w czasie Wielkiego Postu ograniczyć trochę korzystanie z netu. Zupełnie zrezygnować się nie dało, bo banki, zakupy i inne konieczności były jednak. Teraz powoli się tu reaktywuję. Ale czytam raczej tematy ogrodnicze niż budowlane. Trochę ciężko z planowaniem, bo mąż od paru miesięcy nie pracuje i z kasą krucho, ale choć troszkę działamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 26.04.2011 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Zbieram sobie podpowiedzi Elfir i innych znawców tematu:Piasek z glina mieszać najlepiej w obecności jakiegoś organicznego rozluźniacza - substrat torfowy, trociny, kora, obornik, kompost, suche liście. Na gliny, jak wspomniałam pęcherznica i irgi ponadto: śliwa dziecięca, ostrokrzew, dereń biały i rozłogowy, świerki, czeremcha, forsycja, krzewuszki i kaliny koralowe(przy podlewaniu), jaśminowce, leszczyna, bukszpan, złotokap, ligustr Jak glina i wilgotno to ostrokrzewy, derenie białe, języczki, kopytnik, paprocie, grab W półcieniu pięknie będzie wyglądać ta rabata, jak dosadzić trawę hakonechloa macra, wietlicę japońską, żurawki i kopytnik http://weblogs.baltimoresun.com/features/gardening/hakonechloa-final.jpg moim zdaniem błedem tej aranzacji jest zrobienie jej na wysokości kolan. Masz żywopłot i zaraz niską rabatę. Brakuje krzewów i niewielkich drzewek. Żeby stopniować nasadzenia - od najwyższych do najniższych. Jeśli chcesz te funkie, to czekając aż się rozrosną, będziesz przeklinać każdy dzień z powodu chwastów. Posadzić między nimi roślinę okrywową, tak aby nie zostawiać pustych skrawków gleby. Szybko rośnie barwinek i pragnia. Dobrymi roślinami zadarniającymi są także:- liliowiec ogrody, który lubi słońce lub półcień.- trawa Imperata cylindrica (w formie dzikiej - na duże powierzchnie, bo ekspansywna) - brunnera wielkolistna (cień, półcień)- epimedium (cień półcień) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 03.05.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Czyli będziesz działać ogrodniczo w tym sezonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 04.05.2011 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Czyli będziesz działać ogrodniczo w tym sezonie? Coś próbuję, na razie walczymy z naszym ugorem, dziś ledwo chodzę tak się napracowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 15.05.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Jak tam ogród? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 11.06.2011 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Moje działania ogrodnicze zostały ostatnio mocno przystopowane. Nie mam czasu ani sił za wiele na zajmowanie się ogrodem. Mam dwie małe rabatki z trawkami, jedną kwiatową i dwie grządki warzywne. Udało mi się zasiać kawałek trawnika i na tym koniec, tzn na reszcie rośnie chwast Plany ogrodowe zeszły na dalszy plan, jak się okazało, że mój mąż zamiast wrócić po dwóch dniach z badań w szpitalu, został tam ponad trzy tygodnie, bo konieczna okazała się bardzo poważna operacja. Teraz już jest w domu, powoli dochodzi do siebie, ja też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 11.06.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 ojojku, to u Ciebie też 'szpitalnie' życzę zdrowia dla męża i całej rodzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 11.06.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 ojjjjjjjjjjjj i ja zdrowka zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 17.06.2011 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Dziękuję Dziś miałam luźniejsze popołudnie, plan był na grzebanie w ogródku, ale mi burza, długa i obfitująca w deszcz, plany pokrzyżowała. Za to wreszcie nie muszę podlewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 06.07.2011 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Kiedy koniec tego deszczu? U mnie już chyba ponad tydzień pada, a ostatnie trzy dni to nocna seria ulew. Wjazd nie utwardzony, buty można zostawić. W domu wreszcie rolety przybyły w sypialniach, a tu słońca brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 06.07.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 pokazuj foty u nas dzis bylo slonce i 26 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 06.07.2011 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 (edytowane) foty czego? deszczu czy rolet? Dziś żadnych nie będzie, bo mnie zmogło. Wstałam rano z bólem karku. Myślałam, że może jakoś krzywo spałam i mi przejdzie. Nie przeszło, za to wieczorem zaczęło mnie kłuć w gardle i ogólnie kiepsko się czuję. Mąż mi kark i plecy czymś rozgrzewającym wysmarował i wylądowałam w łóżku. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. Rolety zupełnie zwyczajne, podgumowane żeby nie przepuszczały światła, bo nam słońce w upały mocno nagrzewa. A to słońce podobno i do nas jutro ma dotrzeć, oby. Edytowane 6 Lipca 2011 przez andulka dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 06.07.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 no rolet, rolet mnie tez dzis lamie, pije winko, i spadam do lozeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 07.07.2011 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 U nas koniec deszczu - od rana upał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 07.07.2011 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Do nas też podobno idzie ten upał, ale w komplecie z burzami. Odespałam trochę, ale plecy nadal bolą. Będę się oszczędzać, ale jak do jutra nie przejdzie to chyba w końcu do lekarza pójdę. A może to minie wraz z poprawą pogody? Może to reumatyzm po tylu deszczowych dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 14.08.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 hej.....jak tam Twoje zdrówko???nadal plecki bola?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts