onna 19.08.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 jak będziesz często nachodzić odpowiedzialną osobę za Twoje papierki, to może ze dwa miesiące przy dobrych obrotach na wydanie warunków zabudowy wystarczy... ja miałam brzuch... (ciąża z Dawidkiem), więc mi wszystko zajęło 6 miesięcy Ania,a ja myślałam,że brzuszek CI pomógl w negocjacjach... Już żadnych świętości nie ma dla tych urzędasów dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 19.08.2008 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 to się opłaca o tyle, że jest szybkie - 2 - 3 mies i można mieszkać prawie, bo dom jest z gotowych elementów i nie ma budowy etapami, szukania kolejnych ekip, itp, domy z bali są pozornie tanie, a nie budują się szybko, bo drewno musi "odpocząć" Andulko, nie są tanie, uwierz mi - mam na myśli te z pełnych, grubych bali - jak góralskie - wychodzi b.drogo pisałam że są pozornie tanie poza tym muszą trochę leżakować po złożeniu, zanim drewno nie osądzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 19.08.2008 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Czytałam, ze musisz złożyć wniosek o wydanie warunków zabudowy. Wiem, że na to czeka się nawet kilka miesięcy. Trzymam kciuki żeby u Ciebie było jak najkrócej... nie strasz mnie neti może jak ładnie poproszę, jako dawny pracownik Urzędu, to będzie troszkę szybciej, tylko, że ja jakoś nie umiem tak chodzić i żebrać nitubaga trzymaj kciuki, też się przydadzą, a jakby co to wpadnę do Ciebie na nauke negocjacji i upominania sie o swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 19.08.2008 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 jak będziesz często nachodzić odpowiedzialną osobę za Twoje papierki, to może ze dwa miesiące przy dobrych obrotach na wydanie warunków zabudowy wystarczy... ja miałam brzuch... (ciąża z Dawidkiem), więc mi wszystko zajęło 6 miesięcy 6 miesięcy? ale mówisz o wszystkich papierach, a nie tylko warunkach zabudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 19.08.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Czytałam, ze musisz złożyć wniosek o wydanie warunków zabudowy. Wiem, że na to czeka się nawet kilka miesięcy. Trzymam kciuki żeby u Ciebie było jak najkrócej... nie strasz mnie neti może jak ładnie poproszę, jako dawny pracownik Urzędu, to będzie troszkę szybciej, tylko, że ja jakoś nie umiem tak chodzić i żebrać nitubaga trzymaj kciuki, też się przydadzą, a jakby co to wpadnę do Ciebie na nauke negocjacji i upominania sie o swoje z tymi naukami to bym nie przesadzała...ale fakt asertywność mam teraz okazję poćwiczyć , ze hoooo hoooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 19.08.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 to się opłaca o tyle, że jest szybkie - 2 - 3 mies i można mieszkać prawie, bo dom jest z gotowych elementów i nie ma budowy etapami, szukania kolejnych ekip, itp, domy z bali są pozornie tanie, a nie budują się szybko, bo drewno musi "odpocząć" Andulko, nie są tanie, uwierz mi - mam na myśli te z pełnych, grubych bali - jak góralskie - wychodzi b.drogo pisałam że są pozornie tanie poza tym muszą trochę leżakować po złożeniu, zanim drewno nie osądzie Własnie rzecz w tym, że nawet pozornie nie wyglądało to tanio . 2 lata temu, zatem przed szaleństwami cenowymi,malutki domek wyceniono na kwotę 275tys.zł - wówczas murowany dom z tym samym standardem wykończeń (blachodachówka, brak garażu, okna w b.uproszczonej wersji, bez podłóg i łazienek, bez wyposażenia i kominka) zbudowaliby taniej. W rezultacie, jak przyszło do rozliczenia, kosztował jeszcze duuuużo więcej niż te 275zł. Wybudowany był błyskawicznie - zaczęto w maju, a w październiku już mieszkali (nie czekali na osiadanie ). Niestety padła na małżenstwo czarna rozpacz gdy się okazało ile ostatecznie kosztował dom z wykończeniem. Podobno taniej wychodzą domy z bali, ale tych cienszych niż zakopiańskie. A Wy już wybraliście jakiś konkretny projekt? Albo macie jakieś na oku, które Wam się podobają? Jeśli tak, to pochwal się koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 19.08.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 A warunki zabudowy pójdą jakoś... nie przejmuj się na zapas, bo i tak na to nie ma się wpływu - urzędasy mają swoje procedury, których muszą się trzymać i co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 19.08.2008 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 A warunki zabudowy pójdą jakoś... nie przejmuj się na zapas, bo i tak na to nie ma się wpływu - urzędasy mają swoje procedury, których muszą się trzymać i co zrobić dzięki monia za wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 19.08.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Andulko, tak naprawdę dobrze jest deptać po piętach paniom w urzędzie, które się Twoją decyzją zajmują (sama tak robiłam) - będą w pewnym momencie miały Cię tak dosyć, że same postarają się oszybkie popchnięcie sprawy - to naprawdę działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.08.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 a ja to w ogóle jestem zaskoczona że do warunków trzeba przyłącza załatwiać. coś to jakieś podejrzane. przecież o warunki może wystąpić każdy - nawet nie będąc właścicielem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 19.08.2008 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 a ja to w ogóle jestem zaskoczona że do warunków trzeba przyłącza załatwiać. coś to jakieś podejrzane. przecież o warunki może wystąpić każdy - nawet nie będąc właścicielem podejrzane mówisz? hmm, ja byłam w Urzędzie z wnioskiem, miałam mapki ze Starostwa i kazano mi jeszcze warunki przyłączy dodać i dopiero złożyć, tak wszystkich chyba odsyłają może mi to potem coś ułatwi lub przyspieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 19.08.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Może o ZUDP chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.08.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 a ja to w ogóle jestem zaskoczona że do warunków trzeba przyłącza załatwiać. coś to jakieś podejrzane. przecież o warunki może wystąpić każdy - nawet nie będąc właścicielem podejrzane mówisz? hmm, ja byłam w Urzędzie z wnioskiem, miałam mapki ze Starostwa i kazano mi jeszcze warunki przyłączy dodać i dopiero złożyć, tak wszystkich chyba odsyłają może mi to potem coś ułatwi lub przyspieszy na pewno - bo do pozwolenia na budowę i tak to musisz mieć i tak. a w kompetencje pań urzędniczek z natury nie wierzę, ale jedno jest pewne - trzeba zrobić jak każą bo nie ma co się z koniem kopać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 21.08.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 nie strasz mnie neti może jak ładnie poproszę, jako dawny pracownik Urzędu, to będzie troszkę szybciej, tylko, że ja jakoś nie umiem tak chodzić i żebrać Nie chcę Cię andulka straszyć, ale nawet kolezanek, które tym się zajmują zapytałam i odpowiedziały ze może byc 3 mies, ale jak sprawa komplikuje, jest problem z jakims uzgodnieniem to i 6 mies, jednak to juz bardzo pesymistyczna wersja. Może z Twoją działką, nie będzie zadnych problemów i pójdzie szybciutko. Ja, całe szczęście, warunków nie potrzebowałam, działka przeznaczona jest w planie pod zabudowę jednorodzinna wiec wszystko było ok. Też nie lubię tak chodzic i prosic, ale wiesz, jak na czyms nam zalezy, to czasem trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 21.08.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Dlaczego ja nie dostaję powiadomień o wpisach jestem zawsze do tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.08.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 najlepiej co jakiś czas wejść na swój profil i przejrzeć odwiedzane tematy. niestety powiadomienia szwankują i to od lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 21.08.2008 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 nie strasz mnie neti może jak ładnie poproszę, jako dawny pracownik Urzędu, to będzie troszkę szybciej, tylko, że ja jakoś nie umiem tak chodzić i żebrać Nie chcę Cię andulka straszyć, ale nawet kolezanek, które tym się zajmują zapytałam i odpowiedziały ze może byc 3 mies, ale jak sprawa komplikuje, jest problem z jakims uzgodnieniem to i 6 mies, jednak to juz bardzo pesymistyczna wersja. Może z Twoją działką, nie będzie zadnych problemów i pójdzie szybciutko. Ja, całe szczęście, warunków nie potrzebowałam, działka przeznaczona jest w planie pod zabudowę jednorodzinna wiec wszystko było ok. Też nie lubię tak chodzic i prosic, ale wiesz, jak na czyms nam zalezy, to czasem trzeba. mam nadzieję, że nie napotkamy na jakieś duże utrudnienia, a prosić o szybkie załatwienie bedę już przy składaniu wniosku. Czy to coś da? Czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 21.08.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 na pewno pojdzie wam gladko, to tylko tak strasznie brzmi do 3 miesiecy, do 6 m-cy. bedzie dobrze. ja czekam na zwrot Vatu juz 5 miesiac, a maja na to 6 miesiecy i niestety w tym przypadku pewnie odczekam swoje 6 miesiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 25.08.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 jak będziesz często nachodzić odpowiedzialną osobę za Twoje papierki, to może ze dwa miesiące przy dobrych obrotach na wydanie warunków zabudowy wystarczy... ja miałam brzuch... (ciąża z Dawidkiem), więc mi wszystko zajęło 6 miesięcy Ania,a ja myślałam,że brzuszek CI pomógl w negocjacjach... Już żadnych świętości nie ma dla tych urzędasów dzień dobry pomógł.. ja w 6 miesięcy wszystko załatwiłam, nie tylko warunki zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 25.08.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Witanko wieczorne Jak tam papióry i inne sprawy budowlane, Andulko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts