sylwiaws 05.06.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Mam taki problem ze nie wiem jak funkcjonalnie zagospodarować wnękę. Chce ja wykorzystać do maksimum bo mam małe mieszkanie i każdy kawałeczek półki jest dla mnie ważny. Wnęka znajduje sie w przedpokoju. Może ktoś coś mi doradzi, może ktoś miał podobny problem. Dołączam rysunek. Przepraszam za jego jakość.http://images31.fotosik.pl/276/d19a859d633e6d1a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 05.06.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Mam taki problem ze nie wiem jak funkcjonalnie zagospodarować wnękę. Chce ja wykorzystać do maksimum bo mam małe mieszkanie i każdy kawałeczek półki jest dla mnie ważny. Wnęka znajduje sie w przedpokoju. Może ktoś coś mi doradzi, może ktoś miał podobny problem. Dołączam rysunek. Przepraszam za jego jakość. http://images31.fotosik.pl/276/d19a859d633e6d1a.jpg Normalna głębokość. Taką mam w szafie Komandora (choć były i węższe). Trzeba pamiętać, aby ewentualne półki były wystrczająco wysokie, aby było dojście do dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaws 05.06.2008 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 tylko ze jak zrobię półki to będą bardzo głębokie...a same półki też mnie nie urządzają... chciała bym mieć możliwość zawieszenia wieszaków. jak przedzielę na pół to poleczki będą wąskie a głębokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czajnik 05.06.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 To jest normalna szerokość. Nie wiem, w czym problem. Można na dole zrobić szuflady, albo wysuwane kosze druciane (dostępne w marketach budowlanych razem z szynami), a na górze drążek na ubrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.06.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Normalna głębokość. Taką mam w szafie Komandora (choć były i węższe). Trzeba pamiętać, aby ewentualne półki były wystrczająco wysokie, aby było dojście do dna. Dokładnie - to nie wąska i głęboka - a wysoka wnęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.06.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 tylko ze jak zrobię półki to będą bardzo głębokie...a same półki też mnie nie urządzają... chciała bym mieć możliwość zawieszenia wieszaków. jak przedzielę na pół to poleczki będą wąskie a głębokie. To nie przecinaj na pół. Zwróc uwagę jak to bywa na hamerykańskich filmach w ich garderobach. Na środku wysokości mają wieszaki. Poniżej szafki i szuflady a na górze miejsce na pudełka. Przejdź się do jakiegoś Komandora czy innego punktu robiącego zabudowę i poproś o projekt. Zobaczysz, że cuda można zrobić z takiej wnęki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaws 05.06.2008 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 do tej pory spotkalam się z szerszymi szafami i bardziej plytkimi...wydawało mi sie ze jest bardzo głeboka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 05.06.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Standardowa głębokość szafy to właśnie 60 cm. Pozwala to zmieścić odzież na wieszaku i nie przytrzasnąć drzwiami. Czasami są płytsze 55, ale to trochę mało.natomiast szerokoś 59 to za wąsko na drzwi przesuwne, ale można zrobić łamane, jeśli na normalnie otwierane nie ma miejsca. Półki 60 cm głębokie sa typowe dla każdej ubraniowej szafy, ale faktycznie wygodniejsze są wyjeżdżane kosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaws 01.07.2008 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 witam skorzystałam z propozycji podglądnięcia z szaf renomowanych firm. http://images25.fotosik.pl/238/dbd189a57dc6dc4d.jpgto jest efekt naszej pracy...jeszce nie dokonczone ale juz nabrało krztałtów. na górze zrobiony jest pawlacz po szerokosci przedpokoju stad ta płyta u góry. A na dole beda 2 kosze metalowe na buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.07.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 to jest efekt naszej pracy...jeszce nie dokonczone ale juz nabrało krztałtów. na górze zrobiony jest pawlacz po szerokosci przedpokoju stad ta płyta u góry. A na dole beda 2 kosze metalowe na buty. Gratulacje. Fajnie się zapowiada a szafa. U mnie pewnie się skończy, że cała garderoba będzie tymi ręcami budowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 01.07.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 jeżeli komuś za głęboko, a przy tym wąsko może zrobić wieszak który wyjeżdża, tak samo zamiast półek - wysuwane szuflady lub kosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaws 01.07.2008 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 dzieki za pochwałe:) polki w srodku są płytsze ale za to szersze i nawet mi odkurzacz wejdzie:) po bokach na wyskosci mechanizmu otwierania drzwi beda dwa wieszaczki zeby szybko katane zawiesic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 01.07.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Można zostawić na dole puste i chować tam np.deskę do prasowania, stojak do suszenia prania,odkurzacz.... A na górze rzeczywiście półka...na walizki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts