Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zagospodarować wąską ale głęboką wnękę?

sylwiaws

Recommended Posts

Mam taki problem ze nie wiem jak funkcjonalnie zagospodarować wnękę. Chce ja wykorzystać do maksimum bo mam małe mieszkanie i każdy kawałeczek półki jest dla mnie ważny. Wnęka znajduje sie w przedpokoju. Może ktoś coś mi doradzi, może ktoś miał podobny problem. Dołączam rysunek. Przepraszam za jego jakość.

http://images31.fotosik.pl/276/d19a859d633e6d1a.jpg

Mam taki problem ze nie wiem jak funkcjonalnie zagospodarować wnękę. Chce ja wykorzystać do maksimum bo mam małe mieszkanie i każdy kawałeczek półki jest dla mnie ważny. Wnęka znajduje sie w przedpokoju. Może ktoś coś mi doradzi, może ktoś miał podobny problem. Dołączam rysunek. Przepraszam za jego jakość.

http://images31.fotosik.pl/276/d19a859d633e6d1a.jpg

Normalna głębokość. Taką mam w szafie Komandora (choć były i węższe). Trzeba pamiętać, aby ewentualne półki były wystrczająco wysokie, aby było dojście do dna.

tylko ze jak zrobię półki to będą bardzo głębokie...a same półki też mnie nie urządzają... chciała bym mieć możliwość zawieszenia wieszaków. jak przedzielę na pół to poleczki będą wąskie a głębokie.

To nie przecinaj na pół. Zwróc uwagę jak to bywa na hamerykańskich filmach w ich garderobach. Na środku wysokości mają wieszaki. Poniżej szafki i szuflady a na górze miejsce na pudełka.

Przejdź się do jakiegoś Komandora czy innego punktu robiącego zabudowę i poproś o projekt. Zobaczysz, że cuda można zrobić z takiej wnęki

Standardowa głębokość szafy to właśnie 60 cm. Pozwala to zmieścić odzież na wieszaku i nie przytrzasnąć drzwiami. Czasami są płytsze 55, ale to trochę mało.

natomiast szerokoś 59 to za wąsko na drzwi przesuwne, ale można zrobić łamane, jeśli na normalnie otwierane nie ma miejsca. Półki 60 cm głębokie sa typowe dla każdej ubraniowej szafy, ale faktycznie wygodniejsze są wyjeżdżane kosze.

• 4 weeks później...

witam

skorzystałam z propozycji podglądnięcia z szaf renomowanych firm.

http://images25.fotosik.pl/238/dbd189a57dc6dc4d.jpg

to jest efekt naszej pracy...jeszce nie dokonczone ale juz nabrało krztałtów. na górze zrobiony jest pawlacz po szerokosci przedpokoju stad ta płyta u góry.

A na dole beda 2 kosze metalowe na buty.

to jest efekt naszej pracy...jeszce nie dokonczone ale juz nabrało krztałtów. na górze zrobiony jest pawlacz po szerokosci przedpokoju stad ta płyta u góry.

A na dole beda 2 kosze metalowe na buty.

Gratulacje. Fajnie się zapowiada a szafa.

U mnie pewnie się skończy, że cała garderoba będzie tymi ręcami budowana.