sxsx 05.06.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 witajcie mam pytanie odnośnie zasad budowy kominka (domek jednorodzinny) a mianowicie chcę postawić kominek na jednej ścianie, natomiast komin mam na drugiej ścianie. Czy jest możliwość aby puścić wylot z kominka pod ukosem (ile powinno być stopni) po jednej ścianie tak aby można było dostać się do komina na drugiej ścianie. Było kilku "fachowców" i kazdy ma inne zdanie.. Czy ma ktoś takie przykładowe zdjęcia, schemtay takich realizacji? sg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 07.06.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 miałem w moim domku ( z 1850r ) kanał dymowy dł 4m o spadku na tej dł ok 50cm, widziałem też takie kanały prawie poziome. konieczne dojście do czyszczenia kilka razy w sezonie. Zlikwidowałem i postawiłem nowy komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts