gothic 05.06.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Przeszukałem mnóstwo żrodeł, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na pytanie z tematu. Czy okno połaciowe na strychu w budynku wielorodzinnym w mieszkaniu wlasnosciowym wymaga pozwolenia na budowę? W artykule na Muratorze spotkalem enigmatyczne zdanie: "montaż takich okien z reguły nie wymaga pozwolenia na budowę". Czy mozna gdzie znalezc liste "tych regul" i przypadków? Chodzi mi o najprostrsza o sytuacje, gdy konstrukcja dachu nie bedzie naruszona. Dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm1964 20.06.2008 02:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Jeżeli już to raczej zgłoszenie - nie naruszasz kształtu bryły, rodzaju poszycia dachu ani układu otworów w elewacji budynku. Myślę, że dla pewności najlepiej zapytać w odnośnym urzędzie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacek25 22.06.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Pytaj w Wydziale Architektury. Urzędy różnie do tego podchodzą. U mnie na przykład wymagane jest zezwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.06.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Montaż okna połaciowego nie wymaga pozwolenia na budowę. Wymagana będzie zgoda właściciela budynku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tbmonter 10.07.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Z tego co mi wiadomo okna takie można wstawiać samemu bez pozwoleń, pod warunkiem zachowania zasad, tj. odpowiednich ich odległości od granic działki (odpowiednio 3m i 4m), budynek nie może być pod nadzorem konserwatora i nie przebudowywaniu konstrukcji dachu, na to już trzeba mieć pozwolenie ze Starostwa. Nie mylę się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts