sportek 12.09.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 ila66 Pewnie i tak, tylko się tym nie interesowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrynski 12.09.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Pytałem juz, ale ponowie, moze ktos ma jakis pomysł na zabezpieczenie belek, ktore beda dotykały do muru, moze je zaoleic? albo pociagnac woskiem? papa albo folia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin1989 17.02.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 witamczy ktoś oreientuje się jaki mogłby być koszt wycięcia koźliny plus deski. Potrzebne by mi bylo 12m3 koźliny + 5m3 desek. Ile potrzebne na to by było drzewa w balach i czy to było by oplacalne.Tartak wycenił mi to na prawie 12tyś zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frank_gr 17.02.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 witam czy ktoś oreientuje się jaki mogłby być koszt wycięcia koźliny plus deski. Potrzebne by mi bylo 12m3 koźliny + 5m3 desek. Ile potrzebne na to by było drzewa w balach i czy to było by oplacalne. Tartak wycenił mi to na prawie 12tyś zł moge dac numer na tartak ktory zrobi wiezbe z dobrego drewna(stuletnie sosny w cenie 700zl/m3 za tarcice impregnowana, a nie wiatrolomy z gruntow porolnych) i do pana, ktory swiadczy uslugi tartakiem obwoznym, czlowiek zna sie na rzeczy i nie produkuje niepotrzebnych zrzynow, bo wiekszosc zycia pracowal w tartaku profejonalnym. Ja korzystalem z takiej uslugi i jestem zadowolony, wyrzynalem krokwy i jetki, oraz murlaty. Drzewa mialem ze swojego lasu, a za wytarcie 10 m3 kantowizny zaplacilem 450zl. Rejon dzialania raczej na wschod od warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T0MII 17.02.2013 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Ja przecierałem to co było ścinane na działce i 2 raz chyba bym się nie bawił...Głównie dlatego że wycięte u mnie na działce drzewo nie było najlepszej jakości. Udało mi się uzyskać z tego całą więźbę na garaż, murłaty na cały dom, sporo desek na szalunki (jednak na strop do szalowania to te dechy średnio się nadawały - sporo oflisu, kiepsko z grubościami) i coś tam jeszcze mi zostało.Drewno które zamówiłem z tartaku było dużo lepiej pocięte (bardziej trzymało wymiar). Jak bym miał 2 raz zamawiać to chyba zamówił bym wszystko w tartaku, i impregnował zanurzeniowo u siebie na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin1989 18.02.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Właśnie zastanawiam się nad opłacalnością samemu wycięcia koźliny a kupnem w tartaku. poglądy są bardzo różne co osoba to inne zdanie jedni doradzają a drudzy odradzają i dlatego chciał bym żeby mi ktoś pomógł obliczyć szacunkowy koszt wycięcia takiej ilości samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts