pawelszczesnowicz 05.06.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Może ktoś miał doświadczenie z budową w granicy.Tam gdzie mieszkam jest dopuszczalna rozbudowa w granicy.Czy więc muszę starać się o zgodę sąsiada?Czy sąsiad może zablokować moją inwestycję?Dodam że mamy wspólną ścianę a ja chcę ją podnieść i wykorzystać jako jedną ze ścian poddasza które chcę dobudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 05.06.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 sąsiad musi wyrazić zgodę, najlepiej notarialnie, opłata nie jest za wysoka, ok 2500 PLN, no plus to co odpalisz sąsiadowi oczywiście ja nie budowałem, ale mój dziadek tak, w zamian za budowanie w granicy musiał oddać całe Kresy Wschodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgyus 05.06.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 sąsiad musi wyrazić zgodę, najlepiej notarialnie, opłata nie jest za wysoka, ok 2500 PLN, no plus to co odpalisz sąsiadowi oczywiście bzdura nie musisz chodzic do sasiada ,bo to on piewszy sie wybudowal w granicy i juz nie ma nic do gadania sam buduje na granicy i o zgode nie pytalem ,zlozylem wszystko w urzedzie i dostalem zgode na budowe . sasiad dostaje pismo z urzedu ze Ty masz zamiar budowac w granicy ,na odwolanie na 14 dni wiec jesli sie odwola to urzad powiatowy nie wydaje zgody na budowe . ale to nic piszesz do urzedu wojewodzkiego i to on wydaje taka zgode bez przeszkod gdyz Twoj sasiad postawil pierwszy budynek na granicy . powiatowy urzad poprostu ma za malo wladzy by podjac taka decyzje zycze udanej budowy i nie martw sie juz sassiadem on jest i tak na przegranej pozycji,powie Ci to kazdy projktant ktory bedzie Ci robil plan zagospodarowania dzialki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 05.06.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 sąsiad musi wyrazić zgodę, najlepiej notarialnie, opłata nie jest za wysoka, ok 2500 PLN, no plus to co odpalisz sąsiadowi oczywiście ja nie budowałem, ale mój dziadek tak, w zamian za budowanie w granicy musiał oddać całe Kresy Wschodnie czekaj, jakie konkretnie kresy? bo na moje rejony kresy wschodnie mówią, czyżby dziadek nas przehandlował a ja nic o tym nie wiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 05.06.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 sąsiad musi wyrazić zgodę, najlepiej notarialnie, opłata nie jest za wysoka, ok 2500 PLN, no plus to co odpalisz sąsiadowi oczywiście bzdura Oczywiście że zgoda sąsiada, wójta i w zależności od wyznania Popa, Księdza lub Rabina. A! I zaswiadczenie o niekaralności. Wazne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 06.06.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 i jeszcze jedna sprawakoniecznie...wstrzymaj się...z...seksemmin 1 miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts