Krzysztof G 06.06.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Drodzy Forumowicze, poradźcie!Ściany domu mam z porothermu docieplone wełną mineralną.Tynk wew. CW wykończony jest cekolem C45.Chcę ten cekol czymś pomalować aby sprawdzić efekt dotarcia gładzi i jednocześnie zagruntować ściany.Bardzo zależy mi na utrzymaniu wysokiej paroprzepuszczalności ścian.Każdy doradca opowiada mi co innego, sam nie wiem co zastosować.Jakoś słowo akryl lub lateks nasuwa mi skojarzenie o ograniczeniu tej paroprzepuszczalności.Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psm 06.06.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 przeczytaj to http://dziennik.dziennikbudowy.pl/Ekspres.nsf/n/ABD15EE5A062BA6EC1256B8900506B27?OpenDocument&View=n&Cat=np&Count=10 mam nadzieje ze okaze sie pomocne,ja tez bym sie sklanial do pomalowania farba sylikatowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 06.06.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Bardzo zależy mi na utrzymaniu wysokiej paroprzepuszczalności ścian. A na coż Ci ta wysoka paraprzepuszczalność ścian, jeśli można spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.06.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Bardzo zależy mi na utrzymaniu wysokiej paroprzepuszczalności ścian. A na coż Ci ta wysoka paraprzepuszczalność ścian, jeśli można spytać? Wiesz - tutaj chodzi pewnie o oddychanie ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof G 06.06.2008 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Dzięki PSM!Może jeszcze ktoś podzieli się wiedzą i doświadczeniem przede wszystkim.A jeśli chodzi o elitę tego Forum to najlepiej to przemilczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.06.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 A jeśli chodzi o elitę tego Forum to najlepiej to przemilczeć. Ok - możesz moje przemilczeć, ale równocześnie możesz odpowiedzieć na pytania, które Ci zadają - jak stuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 07.06.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 to i ja zapytam ....czego oczekuje sie po wysokiej paroprzepuszczalnosci scian zewn. ?zakladam ze takowe cos wystepuje w przyrodzie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlodyga 09.06.2008 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 proponuje machnąć śnieżkę grunt wtedy widać strukturę ściany i można później delikatnie jeszcze szlifować późniejsze malowanie jest wtedy wydajniejsze (mniej farby potrzeba na wymalowanie praktycznie dwie warstwy) też mam cekolc 45 wewnątrz i c35 na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 09.06.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 czy ściany GK można malować kolorem po jednowarstwowym zaimpregnowaniu unigruntem, czy warto jeszcze machnąć warstwę rozwodnionej białej farby jako podkład pod kolor? mam też wątpliwości czy kolor nie będzie miał innego odcienia na ścianie murowanej z tynkiem a zielonej ściance GK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 09.06.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 przeczytaj to http://dziennik.dziennikbudowy.pl/Ekspres.nsf/n/ABD15EE5A062BA6EC1256B8900506B27?OpenDocument&View=n&Cat=np&Count=10 mam nadzieje ze okaze sie pomocne,ja tez bym sie sklanial do pomalowania farba sylikatowa Może farbą silikatową ale czy firmy atlas? Od wszystkich moich majstrów słyszę złe opinie o tej firmie... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlodyga 09.06.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 atlas już dawno spadł na "psy" nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej .104 21.08.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 kazda farba akrylowa lateksowa ma to do siebie ze pozwala oddychac scianom wiec nie ma sie co zastanawiac nad wyborem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts