michal2506 06.06.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Witam, z czego wykonać grill z wędzarnią zeby było jaknajtaniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.06.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 znajomy zrobił z dykty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 06.06.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Kamień polny pozbierany u chłopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 06.06.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 U siebie też mam zamiar budować coś takiego, całość zabudowana z altanką. Materiał : cegła i drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 06.06.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 zajrzyj i poszukaj tu; kopalnia wiedzy, my favorite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgyus 09.06.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 znajomy zrobił z dykty brak mi slow -dno a pozniej "NAJLEPSZY DORADCA NA FORUM" nabijanie postow jestes zenujacy ,patrzac na Twoje posty Maczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 09.06.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 znajomy zrobił z dykty brak mi slow -dno a pozniej "NAJLEPSZY DORADCA NA FORUM" nabijanie postow jestes zenujacy ,patrzac na Twoje posty Maczo Człowieku, o co Ci chodzi? Pytanie jest o najtańszy. Moim zdaniem może to być nawet stara metalowa beczka. Większy ogień masz grill, mniejszy z wilgotnego drewna wędzarnia. Uspokój się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 09.06.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witam.Jak chcesz najtaniej to kup stalowego "gotowca" na kółkach za 600 zł, lub zrób go sam jak radzi przedmówca.Dlaczego nie spytasz jak zrobić żeby był ładny oraz funkcjonalny i stanowił ozdobę ogrodu (tarasu/ podwórka)?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barzuc 10.06.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Z przymrużeniem oka...W kwestii "najtańszy" to całkowicie beznakładowy finansowo jest grill/wędzarnia zrobiona z kostek darni wyciętej i odpowiednio poukładanej (taki sposób z cyklu szkoła przetrwania). Jakość wędzenia pierwsza klasa - inna sprawa, że trwałość budowli praktycznie zerowa. Na poważnie natomiast... michal2506 zdecydowanie byłbym za rozwiązaniem murowanym (kamień, cegła, "gotowiec")... kwestia otoczenia w którym ma stać i gustu... Może będzie ci pasował i sprawdzi się metalowy na jakiejś podbudowie... Generalnie odradzałbym wszelkie "prowizorki". Czasem lepiej "pomęczyć się" z grillem rozkładanym niż denerwować się widokiem czegoś co nie do końca pasuje a powstało ze względu na cięcie kosztów. Sam mam podobny dylemat (z czego w niedalekiej przyszłości zrobić) ale jak na razie skłaniam się do murowanego z cegły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 21.06.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 a tak a propo tej dykty przypomnialy mi sie czasy jak dziadek najpierw poukladal cegle bez jakiej kolwiek zaprawy z przodu bylo ich chyba z 12 jena na drogiej w dwoch zedach czyli po 6 zakrecilem oki jasniej jak w morku jedna na dwoch najpierw jedna nastepna i nastepna a potem na gore podobnie z tylu zrobil wiekszy kwadracik ale nie za duzy i na to metalowa beczke bez dna jak rozpalil w tym rowku przed beczka to go zakrywal innymi ceglami i jakims pretem czy blacha poprostu byl daszek a obok mial drewno do wedzenia i wiadro z woda wydawalo mi sie ze dziadek ostrozny co by nic nie spalic na gore beczki kladl trzy kije wystrugane z brzozy zawsze mu po szczotkach pozostawalo pare i na to wieszal kielbase i szynki i boczek i inne przysmaki i to przykrywal wlasnie dykta wedzarnia mazenie estetyki w tym zero i tak byla rozkladana po zakonczeniu gril eeeeeeeeee lepsze ognisko pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts