Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kredyt- jak to zalartwic?

Gość Vika

Recommended Posts

Gość Vika

witam,

nosze sie z zamiarem kupna mieszkania i potrzebny mi kredyt , okolo 60 tys. niestety ze wzgledu na to ze akurat nie pracuje, bank nie przyzna mi kredytu, ale moze przyznac moim rodzicom. niestety sa oni w wieku kolo 55 i bank (PKO BP) uznal ze nie moze przyznac im kredytu o okresie splaty wynoszacym 20 lat, jedynie na lat 10.

zalerzy mi na tym ze byl to kredyt na lat 20, czy sa jakies inne mozliwosci zalatwienia tej sprawy?

ostatnio znajomy wspominal mi ze mozna jako poreczenie 20 letniego kredytu wykupic polise ubezpieczeniowa?

czy ktos z was sie z tym spotkal?

gdzie sie moge czegos dowiedziec?

pozdrawiam,

[email protected]

Gość Rysiek

Jak nie pracujesz, to jak spłacisz kredyt?

Rodzice za 10 lat przechodzą na emeryturę więc ich sytuacja finansowa się zmieni i stąd to ograniczenie okresu spłaty.

Co się uparłeś okresu spłaty. Policz ile możesz (lub rodzice) miesięcznie spłacać i od tego uzależniasz okres spłaty. Jak weźmiesz kredyt walutowy o stałych ratach to pożyczysz więcej niż przy ratach malejących i w złotówkach.

Polisę będziesz musiał kupić tak i tak (zależy od banku, ale większość wymaga)

Pozdrawiam

• 5 months później...
Gość Gosc123
Wiem że w Banku GE Mieszkaniowy nie ma ograniczeń wiekowych,

Są ograniczenia, z tym, że suma wieku kredytobiorcy (jeśli są współkredytobiorcy, to dotyczy to najstarszego z nich) i okresu kredytowania nie może być większa nić 80 lat.