mjc2 06.06.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Takiego przypadku jeszcze nie było. Nie schną nam wylewki zrobione w grudniu 2007. Suszyliśmy ogrzewaniem, teraz wietrzymy prawie przez cały dzień. Wilgotność oscyluje ok. 4-3 % od kilku tygodni i nic. Czy można coś jeszcze zrobić??? jestem zrospaczona, ponieważ już latem mieliśmy sie przeprowadzić i nic z tego. Prosze o jakieś pomysły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.06.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 co to znaczy nie schną? sa miękkie, woda na nich stoi, czy też źródło tryska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aero 06.06.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Wilgotność oscyluje ok. 4-3 % od kilku tygodni i nic. 3 - 4% to przecież macie wylewkę suchą jak wiór - w czym problem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.06.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Wilgotność oscyluje ok. 4-3 % od kilku tygodni i nic. 3 - 4% to przecież macie wylewkę suchą jak wiór - w czym problem ?? może do zera chcą je wysuszyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.06.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Wilgotność oscyluje ok. 4-3 % od kilku tygodni i nic. 3 - 4% to przecież macie wylewkę suchą jak wiór - w czym problem ?? myslę, że podano wilgotność zewnetrzna powietrza, bo inaczej chyba wykorkuję ze smiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aero 06.06.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 to ile czasu osuszacz tam pracował - 6 miesięcy ?? (bez wietrzenia)a może to miała być wartość 34% - to i tak jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjc2 06.06.2008 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Nie nabijajcie się Dzięki za rady, ale nie jest to wartość 34 %. Specjalista mierzy specjalnym urządzeniem po nawierceniu betonu w kilku miejscach. Uważa, że wylewka powinna mieć poniżej 2%, aby móc kłaść drewnianą podłogę. Ta wilgotnośc ciągle się zmienia, gdzieniegdzie z 4 wzrosła do 5%! I co, macie jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 06.06.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Tjaaa, porady Muratora to ja już od dawna czytam "z przymrużeniem oka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 07.06.2008 03:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Nie nabijajcie się Dzięki za rady, ale nie jest to wartość 34 %. Specjalista mierzy specjalnym urządzeniem po nawierceniu betonu w kilku miejscach. Uważa, że wylewka powinna mieć poniżej 2%, aby móc kłaść drewnianą podłogę. Ta wilgotnośc ciągle się zmienia, gdzieniegdzie z 4 wzrosła do 5%! I co, macie jakiś pomysł? Suche drzewo i tak ma więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjc2 09.06.2008 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Wszystko się wyjaśniło. Nakrzyczałam na m., że się z nas śmieją na forum i znalazłam inna metodę pomiaru. Dziś był pan z miernikiem karbidowym. Wynik to:.... 1.6-1.8 Wcześniej wykuł kawałek wylwaki, zważył i wysuszył w piekarniku. Ponownie zmierzył a wynik był podobny do dzisiejszego. Skąd te różnice? Inne przepuszczalności materiału, z którego jest nasza wylawka, a miernik tradycyjny nie oddaje właściwości posadzki. Nie jestem specjalistką, więc pewnie coś pomyliłam , poza wynikami oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts