Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieschnące wylewki!!!Ta

Recommended Posts

Takiego przypadku jeszcze nie było. Nie schną nam wylewki zrobione w grudniu 2007. Suszyliśmy ogrzewaniem, teraz wietrzymy prawie przez cały dzień. Wilgotność oscyluje ok. 4-3 % od kilku tygodni i nic. Czy można coś jeszcze zrobić??? jestem zrospaczona, ponieważ już latem mieliśmy sie przeprowadzić i nic z tego. Prosze o jakieś pomysły!

Wilgotność oscyluje ok. 4-3 % od kilku tygodni i nic.

3 - 4% to przecież macie wylewkę suchą jak wiór - w czym problem ??

myslę, że podano wilgotność zewnetrzna powietrza, bo inaczej chyba wykorkuję ze smiechu

Nie nabijajcie się :p Dzięki za rady, ale nie jest to wartość 34 %.

Specjalista mierzy specjalnym urządzeniem po nawierceniu betonu w kilku miejscach. Uważa, że wylewka powinna mieć poniżej 2%, aby móc kłaść drewnianą podłogę. Ta wilgotnośc ciągle się zmienia, gdzieniegdzie z 4 wzrosła do 5%! I co, macie jakiś pomysł?

Nie nabijajcie się :p Dzięki za rady, ale nie jest to wartość 34 %.

Specjalista mierzy specjalnym urządzeniem po nawierceniu betonu w kilku miejscach. Uważa, że wylewka powinna mieć poniżej 2%, aby móc kłaść drewnianą podłogę. Ta wilgotnośc ciągle się zmienia, gdzieniegdzie z 4 wzrosła do 5%! I co, macie jakiś pomysł?

Suche drzewo i tak ma więcej.

Wszystko się wyjaśniło. Nakrzyczałam na m., że się z nas śmieją na forum i znalazłam inna metodę pomiaru. Dziś był pan z miernikiem karbidowym. Wynik to:.... 1.6-1.8 :p Wcześniej wykuł kawałek wylwaki, zważył i wysuszył w piekarniku. Ponownie zmierzył a wynik był podobny do dzisiejszego.

Skąd te różnice? Inne przepuszczalności materiału, z którego jest nasza wylawka, a miernik tradycyjny nie oddaje właściwości posadzki. Nie jestem specjalistką, więc pewnie coś pomyliłam , poza wynikami oczywiście :lol: