szczecin78 06.06.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Witam. Zaczęliśmy z żoną kopać pod fundamenty, a właściwie na razie pod piwnicę i pojawiła się "kurzawka" - woda nie wiadomo skąd. . Jak sobie z tym poradzić??? Trzeba będzie zrezygnować z piwnicy? Pomóżcie proszę!_________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 06.06.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Nie ma sensu walczyć z kurzawką.Odpuść sobie te piwnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 07.06.2008 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 ale że żonę zagoniłeś do fedrowania, to i tak sukces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 07.06.2008 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 1. piwnica do widzenia... 2. będą problemy pewnie i z wykonaniem fundamentu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.06.2008 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 ... Jak sobie z tym poradzić??? ... wezwij strażaków z pompa a zonce to moze jednak odpusc to kopanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 07.06.2008 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 niech kopie jak chce mieszkać!!!(może lubi???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.06.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 szczecin78 - kurcze...nie chcę uprawiać tu czarnowidztwa ale z tego co słyszałam, to faktycznie budowanie na takim gruncie jest bardzo trudne , czasochłonne i kosztowne...o ile opłacalne ...a o piwnicach zapomnij a skąd wiesz, że to kurzawka? masz badanie gruntu czy to tylko na Twoje oko tak wyglada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczecin78 07.06.2008 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Zdałem się na opinię operatora koparki, ale na szczęście wygląda na to, że przestraszył mnie za bardzo, bo nie jest to grząskie - tylko pojawiła się kałuża. Spróbuję to odprowadzić i wtedy powinno się wyjaśnić. Na razie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 07.06.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 kurzawka to takie cosik namoknięty piasek płynie ze ścian wykopu kopiesz dziurę ona się robi coraz szersza a na głębokość nic nie przybywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 07.06.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 No, coś tak jak głęboki dołek na plaży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka11 07.06.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 ... Jak sobie z tym poradzić??? ... wezwij strażaków z pompa a zonce to moze jednak odpusc to kopanie ... A dlaczego ma odpuścić? Równo uprawnienia chcą to niech kopią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.06.2008 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 no taa niech kopie - do emerytury ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 08.06.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 jeśli kałuża sie pojawiała na dnie wykopu to nie koniecznie kurzawa , zapewne jakaś glina w tym miejscu i słabo przepuszcza wodę do gruntu u siebie miałem coś takiego w jednym narożu , wykop 2 m , w jednym narożu była taka glina ,że cegły by szło uformować i wypalić na słońcu no i pojawiła sie woda, jak glinę przebiłem i wywiozłem z wykopu , to woda znikła było jej z 15 cm ale trzymała lepiej jak nie jedna folia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 09.06.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 W wiekszosci wypadkow taka kurzawa nie przeszkadza w posadowieniu domu _bez_ piwnicy. Ale wypadalo by zrobic badania gruntu aby zobaczyc czy ten piasek jest nosny. Wszystkie domy w mojej okolicy stoja na takiej kurzawie, a kopanie studni w tym to jest dopiero wyzwanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts