voitek 07.06.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Witam,czy mogę bezkarnie połączyć skrętkę od kablówki, na której mam internet i tv (aster)? Wygląda to tak, że do mieszkania wchodzi mi kabel Astera i jest on na tyle długi, że prowadzi bezpośrednio do pokoju, tam jest rozgałęziany: na jednym odgałęzieniu jest modem, na drugim filtr GP 88 MHz i z tego tv. Czy mogę go uciąć w miejscu, gdzie wchodzi do mieszkania i połączyć z kablem, który został ukryty w ścianie i kończy się w gniazdku --- niestety sprawa nie została przemyślana i instalator ukrył w ścianie drugi wolny kabel, a oryginalny, podłączony, zostawił na podłodze... ten ukryty nie jest na tyle długi, żeby nim zastąpić kabel oryginalny, konieczne jest połączenie go w przedpokoju z tym oryginalnym. Potrzebuję pewnie zaciskarki i końcówek, pytanie, jaki takie łączenie będzie miało wpływ na sygnał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.06.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Zadzwoń do Astera - biorą za to 30 czy 40 złotych. I działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voitek 07.06.2008 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 OK, mieszkam na mandżurskim stepie i tutaj pracownicy Astera nie chcą dojechać, kabel rzucili przypadkiem. Czy ktoś z szacownych forumowiczów może mnie wspomóc radą bardziej stosowną do działu "zrób to sam" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.06.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Jak na mandżurskim stepie, to insza inszość.Odpowiadając na pytania:1. Możesz połączyć,2. Jak zrobisz dobrze, nie będzie miało wpływu na jakość połączenia. U mnie na wejściu do mieszkania jest trójniczek, do niego podłączone kable w ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts