blue velvet 18.09.2003 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Kupiłam działkę budowlaną bez żadnych słuzebności zapisanych w akcie notarialnym.Kupiłam dlatego ,że obok mam swoją własną działkę i mam zamiar je połączyć. Na działce mam dwa drewniane słupy i z tych słupów rozsyła się druty do sasiednich 2 a nawet 3 działek mimo ,że tamte nieruchomości maja bezpośredni dostęp do drogi gdzie jest linia energetyczna.I te słupy stoja na końcu działki blisko linii połaczenia starej działki z nową.Trochę piszę chaotycznie ale właśnie jestem po rozmowie ze stoenem i jak to powszechnie bywa zostałam ....... Czy ktoś z Was mili Grupowicze ma jakieś doświadczenia bo mimo wszystko nie zamierzam poddać sie tak łatwo. Z góry dziekuje nawet za słowa otuchy B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 18.09.2003 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Polecam przeczytanie tego wątku http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=11665&highlight=prawnyNie tylko ty masz takie kłopoty.Po pierwsze należy ustalić stan prawny takiego usytuowania słupów.Mogło sie zdarzyć, że poprzedni własciciel podpisał z ZE umowę wziął forsę do kieszeni i nie uznał za stosowneTobie o tym powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blue velvet 18.09.2003 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 poprzedni wlaściciel nic nie podpisał - sam jest w takiej samej sytuacji bo jest moim sąsiadem i tez na końcu działki ma podrzucone kukułcze jajo ,tzn.słup.Skupił sie głównie na wyprowadzaniu prawa własności ( zajeło mu to 6 lat )Więc elektrownia i słupy to byl dla niego tylko mały szczegół.Zaraz czytam artykuł.Dzięki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts