Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

UCHYLNA CZY SEGMENTOWA

Recommended Posts

Jak ja byłam przed wyborem bramy wszędzie czytałam że lepsza segmentowa. Używano argumentów typu że nie zajmuje miejsca przy otwarciu, spokojnie można podjechac samochodem blisko bramy ale moim zdaniem co za różnica ile metrów ja stane od tej bramy żeby ją otworzyć ważne żeby była na pilota ;) :D Mam segmentową bo mi się bardziej podobała :)

zetka różnica ile metrów staniesz od tej bramy jest duża , powiedzmy że linia zabudowy jest 7,5metra od granicy (jak w moim przypadku

w grę wchodzi tylko brama segmentowa i brama wjazdowa na posesje przesuwna

garaż w lini zabudowy , brama uchylna wychodzi z metr przed garaż, teraz powiedzmy że brama wjazdowa ma skrzydło dwa metry , jak tez będzie uchylna to jak tam chcesz stanąć , zostawić samochód i pozamykać bramy ,nieda sie

ja mam segmentową bramę i jest spoko , ocieplana , ładnie sie otwiera , cicho , o nic nie zawadzi

zależy ile chcesz wydać oraz do jakiego domku i jakiej stolarki. Uchylne raczej nie występują w kolorach drewnopodobnych, można jednak kupić ocieplane. Polecam zapoznać się ofertami producentów, często są promocje np. Wiśniowski obniżył od czerwca ceny na bramy segmentowe w kolorach drewnopodobnych.

zetka różnica ile metrów staniesz od tej bramy jest duża , powiedzmy że linia zabudowy jest 7,5metra od granicy (jak w moim przypadku

w grę wchodzi tylko brama segmentowa i brama wjazdowa na posesje przesuwna

garaż w lini zabudowy , brama uchylna wychodzi z metr przed garaż, teraz powiedzmy że brama wjazdowa ma skrzydło dwa metry , jak tez będzie uchylna to jak tam chcesz stanąć , zostawić samochód i pozamykać bramy ,nieda sie

ja mam segmentową bramę i jest spoko , ocieplana , ładnie sie otwiera , cicho , o nic nie zawadzi

Ano to już są warunki ekstremalne ;) Autor nie pisał nic jak jest usytuowany jego dom względem granicy czy jak ma otwieraną bramę wjazdową. Normalne że nikt o zdrowych zmysłach kto załóżmy ma brame wjazdową uchylną i mało miejsca od granicy do garażu nie zamontuje sobie bramy garażowej uchylnej :p Ja mam sporo miejsca od garażu do granicy, bramę wjazdową zaplanowaną przesuwaną więc mi bez różnicy jak daleko muszę stanąć żeby otworzyć sobie garaż :)