pawel_l 07.06.2008 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Nadejszła wiekopojmna chwila... mam wreszcie kanalizację I niepotrzebne szambo. Nieduże, ok. 3 m2, z kęgów 1,5m, wierzch ok. 70 cm pod powierzchnią gruntu. I zastanawiam się co z nim zrobić: 1. odkopać, połamać wierzch, zasypać 2. odkopać i zlikwidować studzienkę włazu, przykryć otwór płytą betonową (mam) i zasypać ziemią - zostawiając puste w środku. Pkt 2 - to zerowe koszty i 2 godz. pracy, pkt 1 - trochę więcej, i chyba na starość coraz mniej mi się chce robić Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 07.06.2008 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Jeśli szambo w miejscu, gdzie przejeżdżasz samochodem (np. podjazd do garażu - tak jest u mnie) - to zasypać. W przeciwnym wypadku, jeśli Ci nie potrzebne (nie chcesz np. magazynować deszczówki) - to chyba wszystko jedno. Wieki upłyną zanim samo naturalnie się zapadnie - pewnie już Twój dom nie będzie stał, a Ciebie nie będzie na tym świecie (czego Ci oczywiście nie życzę ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 07.06.2008 23:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Szambo jest na "terenie zielonym". Jedynym ograniczeniem wydaje się to że na 70 cm ziemi można posadzić co najwyżej małe krzaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 08.06.2008 01:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 No to w zasadzie sam sobie odpowiedziałeś Jeśli zależy Ci na większych krzaczkach, musisz rozwalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 08.06.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Przy zasypywaniu zniszczysz okoliczną zieleń.Ja bym zostawił niezasypane, a miejsca na wysokie krzaczki masz pewnie dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 08.06.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Ja bym przystosował do gromadzenia deszczówki - w czasach częstych susz to bedzie chyba najekonomiczniejsze rozwiązanie - szkda, że sam nie mam zbędnego szamba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts