Tedii 01.08.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Nie ten ,tylko Ta i ma ładne imię. ( a panna Krysie,panna Krysia,królowała w uzdrowiskach nie od dzisiaj....) Polecam Drawsko Pomorskie. Byłem dawno temu ,było pięknie (nie tylko dlatego że byłem ciut młodszy). A w Rowach byłem wielokrotnie.To wyjątkowa mieścina: morze,jezioro,rzeka,Park Słowiński.Wszystko w jednym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.08.2008 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Że niby "ta" lewakk? Najlepsze miejsce nad morzem to Świnoujście. Cudne plaże, piekne miasto, wspaniały park i promenada, przepiękne otoczenie - Woliński Park Narodowy. Polecam gorąco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 02.08.2008 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 My już planujemy urlop na przyszły rok . Chcemy wynając jacht na tydzień i popływać po Mazurach i z pewnością odwiedzimy polecane tu Mamerki - mój mąż jest pasjonatem II Wojny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szklanka literatka 09.08.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Polecam Nowe Drawsko, czyli Chata Toniego http://www.chatatoniego.pl/ Nikt sie nie nudzi, ceny ok w stosunku do oferty. Jak ktoś lubi pływać, surfowac i nurkować naprawdę (nie dla szpanu) to jest właśnie to miejsce. Jesli ktoś nie umie, ale marzy żeby się nauczyc, to też jest to miejsce. Mój syn pierwszy raz w zyciu nie miał do niczego zastrzeżeń i domaga się zaklepania miejsc na przyszły rok! Z tym tylko problem, że zapisywac się trzeba z wyprzedzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 13.08.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 A dla tych co lubą z maluchami nad morze to polecam: http://www.lazurmorze.pl/galeria.html Fajny ośrodek z domkami. Czysto, nowocześnie. Właściciele nastawieni przede wszytskim na rodziny, więc nie ma całonocnych imprez sąsiadów z domków obok.No i do morza blisko.Moja Hanula uwielbia to miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.08.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 O nie!!! Odchudzam się! A poza tym, to masz rację. Miło czuć, że nie jesteśmy intruzami, którzy powinni zapłacić, a potem cichutko przemykać się do pokoju. Nie znoszę nadmorskich "pensjonatów" z pokoikami wielkości szafy, do których wciska się maksymalną ilośc łóżek, a po korytarzach trzeba chodzić na paluszkach obijając się o innych wczasowiczów, których życie poznaje się dokładnie dzięki cienkim ściankom. Za to w zeszłym roku byliśmy w baaardzo tanim domeczku 7 km od plaży. Fakt, że na plażę dojeżdżaliśmy autem ale wobec ceny noclegów nie był to żaden koszt. Z podwórka byl widok na morze. Gospodarze przesympatyczni. Gospodarz uraczył nas najpierw michą sprawionych (!!!) morskich rybek prosto z kutra gratis. Potem takież rybki sprzedawał (micha na dwa posiłki w cenie jednej flądry w smażalni). Witam. jesli nie jest tajemnicą to poproszę o namiary na to miejsce. pozd. ana Pewnie już za późno - podczas wyjazdu wpadałam tylko czasem komentarze sprawdzić i nie zauważyłam pytania. To było w Barzowicach (między Darłowem a Jarosławcem). Nie wiem, czy uda mi się znaleźć namiary na gospodarzy, ale obiecuję poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.08.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 my jutro z rana smigamy do miejscowosci dębki nad polskim morzem - moim zdaniem jest tam najpiekniejsza plaza w polsce - zwlaszcza miedzy debkami a bialogora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 21.08.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Hmmmm, widzę, że jeszcze nikt nie odkrył Podlasia. Pewnie nie będe obiektywny bo to przeciez MOJE Podlasie ale zapraszam na południe regionu gdzie Bug wije się szeroką wstążką między lasami, łąkami, dolinami. Gdzie zawsze pachnie dymem ognisk, gdzie słychac ukraiński zaśpiew, gdzie uciekamy od taniego, odpustowego folkloru w postaci sklepowego chleba ze sklepowym smalcem i ogórków z kisialni Pana Zbyszka. Zapraszam Was tu gdzie naprawdę czuć Podlasie każdym zmysłem, gdzie starzy ludzie obierając Wam jabłko, opowiedzą o czarownicy mieszkającej w snopku zboża, o duchu studni który rzewnie spiewa w noc świętojańską, o magii ziół zbieranych o nowiu... Tu wciąz jeszcze widać wianki płynące po rzece w czerwcową noc, chłopców skaczących przez ogniska. Tylko u nas jeszcze szeptucha wyleczy mamrocząc modlitwy nad uchem i paląc len nad głową. U nas wciąż kłamstwo jest grzechem (podczas gdy gdzie indziej już tylko wstydem) a Bóg i modlitwa to nie element folkloru a częśc zycia. Tu wszystko jest takie normalne, prawdziwe.Przyjedźcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tapken1 24.08.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 tak to racja, Podlasie jest pięknbe i jeszcze niezupełnie tknięte tzw.cywilicacją.Pochodzę z Roztocza /okolice podobne/, tam można zupełnie zespolić się z przyrodą, zapomnieć o pośpiechu i miejskim rytmie życia.Byłam tam kilka razy, lasy, bory, cerkiewki, piękny Białystok z pałacem Branickich, Puszcza Białowieska, rozlewiska,cvzaple, rzeki, dworki, wspaniały klimat.Marzyłabym o cgacie starej w tamtych stronach aby pobyć tam chociaż latem i nacieszyć sie urokami tej ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.08.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 od czwartku popoludnia do niedzieli popoludnia bylem z wiosce okolo 30km od granic Torunia w kierunku brodnicy. totalna rolnicza wioska. w gospodarce babci konczy sie droga i tak od kilomentra juz gruntowa. Nikt nie chodzi, nie jezdzi, nic nie sluchac. w nocy jest tak czarno ze ciemniej to chyba w kosmicznej czarnej dziurze. jadlem twarog, maslo, kielbaski, owoce, warzywa a wszystko z wlasnych zasobow produkcyjnych. pomagalem naprawiac ciagnik, nosilem dla swinek nowe sianko czy slome, karmilem kury, uczylem sie doic krowe. REWELACJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 26.08.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Fantastyczny wątek. A czy ktoś z was może polecić jakiś ciekawy ośrodek wczasowy z zapleczem typu boiska, świetlica no i w ciekawej okolicy?Googluję, jest tego sporo, ale w tym roku się ostro nacieliśmy. Zawsze z polecenia bezpieczniej. A pytam o ośrodek bo to dla bandy dzieciaków - drużyny sportowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 26.08.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 ośrodek w mrozach kolo Ełku. Byłem dwa lata pod rząd z lekkoatletami i wszyscy są zachwyceni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 26.08.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Byłem dwa lata pod rząd z lekkoatletami i wszyscy są zachwyceni a ja też bym mogła? ... z lekkoatletami...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 26.08.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Byłem dwa lata pod rząd z lekkoatletami i wszyscy są zachwyceni a ja też bym mogła? ... z lekkoatletami...? jasne ale to dość wschodzące gwiazdy - wiek gimnazjalny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 27.08.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Ja jadę z hokeistami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nunczako 31.08.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Ja zawsze lubiłem polskie wybrzeże, szczególnie półwysep helski - mam tam stosunkowo blisko, a to miejsce ma dla mnie klimat. Lubię tam być tuż przed rozpoczęciem lata, bądź lekko pod jego koniec, ale w sumie w zimę się wybrać też można - jakoś bycie otoczonym z jednej strony przez morze, z drugiej przez zatokę wydaje mi się bardzo klimatyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.10.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 a ja szukam czegoś sprawdzonego na rodzinny, tygodniowy wyjazd w góry. Jakaś fajna chatka, bez dużej ilości turystów. Może Słowacja? Chcemy jechać z 4 letnią córką więc jakie atrakcje dla dziecka mile widziane.A tak na marginesie. Jakie dokumenty musimy mieć dla córki przy wyjeździe na Słowację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.10.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 a ja szukam czegoś sprawdzonego na rodzinny, tygodniowy wyjazd w góry. Jakaś fajna chatka, bez dużej ilości turystów. Może Słowacja? Chcemy jechać z 4 letnią córką więc jakie atrakcje dla dziecka mile widziane. A tak na marginesie. Jakie dokumenty musimy mieć dla córki przy wyjeździe na Słowację? odpisalem na Torunskiej co do dokumenty to my byc moze pojedziemy w ukrainskie Karpaty i w wolnej chwili zrobimy mlodej osobny paszport granice przekraczac mozna niby na dowod ale przeciez male dziecko dowodu nie ma - wiec paszport bedzie chyba koniecznoscia slowacja jest w szengen (chyba) ale jakis dowod tozsamosci przy sobie pewnie trzeba miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 31.10.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Przy wyjeździe za granicę (jakąkolwiek) dziecko musi posiadać dowód tożsamości - paszport albo (wiem ze słyszenia) można wyrobić dziecku dowód osobisty (też byłam zdziwiona) ponoć mniej zachodu z załatwianiem. Jeśli was złapie straż albo zatrzyma policja to mogą nawet zawieźć do Koszyc do ambasady RP a jaik będą mili to tylko mandacik za 100PLN.MY BYLIŚMY TU: http://www.cichosza.pl - super hiper. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts