Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co zabieracie ze starego domu?

wronkitrzy

Recommended Posts

Ponad 30-letnią żonę jeszcze można przełknąć,ale co zrobić z ponad(troszeczkę) 40-letnim męzem? :D :D :wink:

Chyba Go zabiorę, jeszcze do czegoś się przyda :wink:

W sezonie letnim niektorzy sa pomocni podczas prac ogrodkowych

a z sezonie zimowym przydaja sie jako palacze w kominkach :lol:

No i przewaznie ktos musi ten domek splacic

Teraz po krotkim wyliczeniu kosztow jakie jeszcze bede musial poniesc oraz srodkow jakie mi pozostały wychodzi, ze trzeba bedzie zabrac wszystko.

Ja teraz jestem jeszcze na etapie marzenia o wymianie wszystkiego na "nowszy model" - oczywiście oprócz mojej Kochanej Żony (która siedzi teraz za moim ramieniem :D :D)

Teraz po krotkim wyliczeniu kosztow jakie jeszcze bede musial poniesc oraz srodkow jakie mi pozostały wychodzi, ze trzeba bedzie zabrac wszystko.

Ja teraz jestem jeszcze na etapie marzenia o wymianie wszystkiego na "nowszy model" - oczywiście oprócz mojej Kochanej Żony (która siedzi teraz za moim ramieniem :D :D)

Też tak miałam... jeszcze miesiąc temu. Potem jak Pluszku podliczyłam z grubsza ile jeszcze mam do zrobienia (czytaj kupienia/zapłacenia), no i okazało się że wprowadzać się będziemy razem z meblami do dwóch pokojów i kanapą oraz TV :cry: Pociesza mnie myśl że wymiana nastąpi jak tylko nasze aktualne mieszkanko zmieni właściciela :wink: No i zaczęłam wypisywać wniosek o zwrot VAT :D

• 3 months później...

- małża + to co ew. się do tego czasu rozmnoży :D

- kota

- łóżko: pójdzie do gościnnego, przynajmniej tymczasowo dopóki się nie rozpadnie (BRW :roll: ), pewnie z szafkami nocnymi i komodą

- talerze/sztućce/garnki/małe AGD co najmniej czasowo

- pralkę, chyba że się rozmnożymy do tego czasu i 3kg od razu będzie za mała

- korci mnie żeby zabrać lodówkę i pyrgnąć ją gdzieś w piwnicy, bo coś mi się widzi że za parę lat mi będzie przyciasno w lodówce pod zabudowę w kuchni :oops:

- książki i inne papióry, rzecz jasna

- ubrania + stosy butów (ale nie ręczniki i pościel, bo kolory nie te)

- kocie mebelki: kuweta, "autobus" :wink: podróżny i drapak (kuuurde gdzie ja to postawię?!?!?!!? :o )

- durnostojki i inne fidrygały

- obrazy

- tv (pójdzie do sypialni) + hifi (pójdzie nie-wiem-gdzie o ile się nie posypie :cry: ) + kamera/aparaty

- płyty CD, DVD i kasetki miniDV

- rowery, sprzęt konny, wspinaczkowy, nurkowy, narciarski etc.

- ozdoby na choinkę

- filtr podwójnoosmozowy do szafki zlewozmywakowej

- może lampę kuchenną? całkiem jest fajna i może się gdzieś przydać (w piwnicy np. :wink: )

- komputer + laptopiki

- najprawdopodobniej też wszystko to, co sobie kupimy do czasu przeprowadzki :wink:

- ???

Kurczę, całkiem sporo się tego uzbiera :o :)