Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rachunek za PRĄD !!!!

ECU

Recommended Posts

Kiedyś, gdzieś był post kogoś kto dostał potężny rachunek za prąd. Może ktoś mógłby mi pomóc go znaleźć. A może ktoś walczył z STOEN - em. Za maj dostałem rachunek 2500 zł. Niby "wykotłowałem" 6200 kWh. Przydział mocy mam 9 kW. Wychodzi że miesiąc ma 33 dni i non stop obciążam pełną mocą przydziału. Na budowie "chłopcy" używają wiertarki do mieszania kleju i ładowarek do wkrętarek + mała lodówka i wieczorem TV. Złożyłem reklamację pracy licznika. Kolesie przyjechali odłaczyli prąd, spr bieg jałowy licznika i tyle, za co wezmą 70 zł.

Co robić???. Reklamować dalej przcę licznika, ale to wiąże się z oddaniem licznika do laboratorium i pewnie jeszcze większą kasę.

Dodam że poprzednie rachunki wynosiły 80 do 180 zł

u mnie po dwóch latach budowy mam 1300kw przeświecone ,i to cała budowa idzie praktycznie po pracy ,przy światłach z halogenów(w czasie zmierzchu po 16.00), łącznie 3000 wat + narzędzia ,

coś mi sie wydaje że masz licznik z fajdany , albo ktoś jedzie na twój koszt , za twoim licznikiem

a chłopcy to nie używają jakiś grzejników farelek, 24 na dobę

Myślę, że z tym rachunkiem te pewnie inny problem. Mój pierwszy rachunek za pół roku zawierał 600kWh coś mi to było podejrzane. Dokładnie przeczytałem rachunek i znalazłem zapis, zużycie orientacyjne. Odczytałem liczni, było 2500kWh, zadzwoniłem do ZE podałem obecny stan, zrobiono korektę dopłaciłem 700PLN i Ok. Trzy dni temu przyszedł nowy rachunek, żona zadowolona, bo tylko 100PLN niedopłaty i pozostałe rachunki tylko po ok. 130PLN. Na rachunku napisano- odczyt licznika. Niby wszystko Ok, ale coś mnie tknęło poszedłem do skrzynki porównuje zapisy a tam na rachunku 3200kWh a na liczniku 5200, czyli pomyłka o 2000kWh. Gdybym nie sprawdził tych stanów a inkasent (czy ktoś taki) następny odczyt wykonał dokładnie, to zaskoczyłby mnie różnicą ok. 4000kWh. Czyli niedopłata Ok 200PLN.

Myślę, że z tym rachunkiem te pewnie inny problem. Mój pierwszy rachunek za pół roku zawierał 600kWh coś mi to było podejrzane. Dokładnie przeczytałem rachunek i znalazłem zapis, zużycie orientacyjne. Odczytałem liczni, było 2500kWh, zadzwoniłem do ZE podałem obecny stan, zrobiono korektę dopłaciłem 700PLN i Ok. Trzy dni temu przyszedł nowy rachunek, żona zadowolona, bo tylko 100PLN niedopłaty i pozostałe rachunki tylko po ok. 130PLN. Na rachunku napisano- odczyt licznika. Niby wszystko Ok, ale coś mnie tknęło poszedłem do skrzynki porównuje zapisy a tam na rachunku 3200kWh a na liczniku 5200, czyli pomyłka o 2000kWh. Gdybym nie sprawdził tych stanów a inkasent (czy ktoś taki) następny odczyt wykonał dokładnie, to zaskoczyłby mnie różnicą ok. 4000kWh. Czyli niedopłata Ok 200PLN.

między 3200 a 5200 jest 2000 kWh przy cenie 50gr to jakieś 1000 zł