Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

woj. mazowieckie - historia jednego zlecenia

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 123
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ale sobie poczytałam :roll: to moja przygoda z panem W to betka :lol:

Ania współczuje twoich przejśc - wiem że żadne spotkanie z jakimkolwiek nie solidnym wykonawcą czy fakt że zostaliśmy beszczelnieoszukani jest tak samo niemiłe i flustrujące - wkońcu przeciez nie chodzi o to żeby człowiek człowiekowi wilkiem w każdym przypadku...

• 2 weeks później...
Czytam ten watek ze smutkiem , poniewaz sprawy oczywiste w cywilizowanym kraju , tu sa marginalizowane . A interes inwestora post factum , bierze gore nad logika zdarzen .

Reasumujac .

Kakaowy przyjmuje zlecenie . W trakcie realizacji , inwestor (mckwadrat) dogaduje sie z podwykonawca Kakaowego (jacek-glazurnik) na dokonczenie prac bez udzialu Kakaowego , czyli wykolegowanie go z kontraktu . I tak sie staje . Kakaowy staje okoniem , wiec zostaje oczerniony na Forum . W USA Kakaowy mialby prawo do odszkodowania ze strony Mckwadrata i Jacka -glazurnika . Kazdy sad przyznalby zaplata na rzecz Kakaowego , za kradziez pracy .

A dla forumowiczki Izat , proponuje zapoznanie sie z haslami w wyszukiwarce :

contractor i subcontractor .

niestety nie w naszym kraju u nas za pieniądze jeden drugiemu nuż w plecy byleby zarobic.............

• 6 months później...